Fulaste frisyren

Var tvungen att va med i Annas tävling om fulaste frisyrer. Ni som känner mig vet ju hur jag varit med mitt hår, inte speciellt aktsam. Här är i alla fall kortet jag bjuppade på. Njut på bara, jag har precis kommit över gränsen att jag inte mår illa längre när jag tittar på frisyren. Haha. Nu skrattar jag istället och glömmer lätt den ångesten jag hade den vintern jag såg ut på detta viset. Mina småbröder påminner mig fortfarande om 'den gången jag hade den fula korta röda frisyren'. Glömmer inte folk snart? Det var ju ändå över 6 år sedan.. haha!


Här har ni i alla fall: Emma a'la tant!

Övertid, övertid!

Workload, it's killing me!

Eller? Jobbar övertid hela veckan. Är dessutom helt slut efter en helg med massa festande och vänner från Sverige! Nu ska jag bara snabbt stoppa i mig mat för att bege mig till vännerna innan de åker tillbaka till Sverige.

Extra grattis till minsta lillebror som fyller 18 år idag. Grattis!!!!!!!!!!

Facebook

Haha, P ropade just från köket att han satt & kollade på facebook. Samtalet gick ungefär så här:
-Emma jag sitter och läser på facebook
-eh jaha, läser du nått kul?
-Alltså jag sitter och läser andras gästboksinlägg.
-Jaha och vad står det där då?
-Nä inget speciellt, skvaller å sånt, jag tänkte bara berätta hur tragisk jag är..

Sött P, sött!

Dubbelshopping är gott...

Men väldigt onödigt. Dubbelshopping har de senaste åren varit en del av min vardag, då har jag väldigt lätt för att flytta runt i världen och lever allt för ofta med en alldeles för liten garderob (inte över tjugo kilo, skall rymmas i resväska). Med dubbelshopping menar jag givetvis att köpa något jag redan har, för att jag inser att jag saknar det för mycket.

Så helgens dubbelshopping är ett par nya gråa stuprör helt enkelt, så får jag sota för usel flytt-packning från min sida. Tackar modegudarna för sommar-rea på H&M på Karl Johan & glädjer mig åt mina nya möjligheter att kombinera garderoben min:



Ny musik!

Jag är extremt dålig på att uppdatera min i-pod. Jag måste lägga in några nya album så att jag inte lyssnar sönder min älskade musik.

Jag har hittills kommit på att jag i alla fall ska gotta mig i en del favorit-artisters nya album som jag inte hunnit lyssna in ordentligt:

The Killers- Sams town ( Det är bara så svårt att gå från något så bra som hot fuss skivan från 04. Jag är helt enkelt rädd att det här inte ska vara lika bra)
Arctic Monkeys- My fav worst nightmare  (Grym skiva, har eg. inget vettigt svar varför den inte redan ligger på i-poden... )
Belle and Sebastian - The life pursuit (Fastnade på låten; White Collar boy & har sedan ignorerat resterande album, varför?)
The Hives - The black and white album (Vår söte brors band, som norrmännen skulle kalla det. Söte bror, älskade Sverige, hemlängtan ååh )

Min käre P laddade även hem Duffys album till mig med kommentaren; jamen du gillar ju sån brittisk musik så jag tänkte att du kanske skulle gilla det här, men jag vet inte riktigt. Ska man ge Duffy en chans?

Fina helg.

Äntligen är internet tillbaka. Jag vet inte varför jag känner mig totalt handikappad utan internet, men det gör jag. Och som vanligt så fungerar inte allting så bra i Norge. Varför blir jag ens förvånad? Jag har nog extra hemlängtan denna vecka då min bästa vännina & två till vänner är och hälsar på i staden. Synd att det ska regna och skit, men ju sämre Oslo är, ju finare kommer Umeå att bli. Det är snart bara en månad kvar till Umeå-flytt. Det var ett tag sedan jag var stadgad i Umeå, men nu ska det bli bra och nu ska jag stanna längre!

Det blev..

Ingen sån dunderhelg direkt. Man kan nästan säga att midsommar firades eftersom att vi faktiskt såg 5 minuter av det gotländska midsommarfirandet på svenskt svt. Sen blev det ett halvt glas vin för mig & sedan J;s soffa som såg så omåttligt mysig ut. Och där sov jag! genom festen. Men skönt var det och slut var jag.

Tänktes att det skulle tas igen igår. Jag fick i mig kanske två glas den här gången, men det var mysigt med picnic i fängelseparken, sen blev det ett pitstop hemma & sedan sportsbar nerför gatan. Jag klunkade i mig en jack&coke och den var underbart god.

Idag ska jag städa köket, oh. Jag hade velat åka på Ikea men eftersom att inget i Norge har öppet på söndagar så kraschas alltid alla söndagsplaner.

Ojdå.

Haha, jag har helt missat att det är midsommar imorgon. Så blir det när man inte är på plats i sverige kanske. Det känns lite visset, utan planer. Men blir det fint väder så blir det väl parkhäng. Jag hade velat ha en ny klänning, midsommarkrans och midsommarstång, men sådant hinner inte fixas när jag ska jobba hela dagen. Suck! Vad har alla andra för midsommarplaner?

Trött som..

Jag är helt slut idag efter jobbet alltså. Jag skriver säkert så varje dag, men idag är första dagen jag har jobbat helt själv, vilket helt klart har brukat all min energi. Jag har ingenting kul att skriva alls. uh. Inspiration, var är du?


Dagens kontor

Jag ska sitta helt själv idag. Önska mig lycka till. Jag klarar inte ens av att äta frukost, uh så nervös jag blir. Jaja, dagens kontor blir lite slappt. Det regnar och är kallt ute & humöret är dassigt, så det återspeglas i kläderna kanske;


Linne - Primark, London
Sjuttis-jeans - Topshop, London

Sen blir det väl att ta på sig skinnjackan & converse faktiskt, inte kul med öppna skor i detta väder.


Fotboll, troooligt.

Nähä, inget mer EM. Sverigetröjan till ingen nytta. Igår fick den agera både paraply & halssduk.


Trött morgon.

Jag är helt slutkörd och det är bara onsdag. Imorgon ska min kompanjon vara borta under förmiddagen dessutom så jag måste jobba själv, urk. Men då är det i alla fall torsdag. eh..ja.. ;)

Nu har jag ytterligare 20 minuter på mig att packa ihop sakerna jag ska ha med mig till jobbet, kanske lite smink idag? Packa fotbollströjan, för jag orkar nog inte dra hem efter jobbet, utan direkt till J där ändå fotbollskvällen äger rum.

Dagens kontor ska jag bju på också:


Blus- Snodd sedan länge av mamma, köpt på Indiska
Kjol -Gina Tricot (Norge)
Leggings - Vila

& så blir det mina kontors-klacki-skor ;) till. Inget foto på dem, de står snällt i hallen och väntar på mig.

Tänk om..

Tänk om jag hade mer tålamod, då kanske jag också kunde lära mig att handskas med datorer på ett roligare sätt. Jag är flink på jobbets alla datasystem sägs det, men vad hjälper det när jag vill ha en fin blogg? haha. Har bytt blogg.se;s stilmallar nu och hittar inte en enda som passar. Det suger, jag vill ha en fin. En sån som alla andra har. Jag känner mig som 14 år igen, när alla andra hade jätteutsvängda jazzbyxor och jag bara hade 'vanliga' jazzbyxor. Livet är hårt, både som 14-åring och 22(ehrm, ja okejdå kanske lite äldre)-åring.

Mys-kväll.

Ikväll saknar jag speciellt fredagskvällarna när man var liten och fick ostkrokar, pepsi max, chips & dip. Allt var ordnat för en helkväll med sikta mot stjärnorna eller fångarna på fortet, uppkrupen i soffan med familje-familjen!

I verklighetens kväll är det istället snack om hur pengarna ska gå ihop med dubbelhyra som ska betalas & livet vi lever på en lön, ångest över att det inte ens jobbveckan nästan är över & insomnia...

Men det är en ny dag imorgon & kanske, kanske får vi lite sol bland oros-molnen om Sverige vinner matchen. I alla fall för ett ögonblick ;)

Dagens kontor:

Få se nu, om jag klarar detta, dagens kontor. Jag kliver dock alltid upp exakt en halvtimme före jag måste promenera ner till Oslo S, så jag hinner inte sätta in några bilder på morgonen, men när jag kommit hem har jag faktiskt tid till det! Så, idag blev kontoret lite upp-rockat!



Favorit-T-shirt, Ramones                                     
Skinnjacka- Primark, London                              
Redial Couture Jeans - Tk-Maxx, London         

slit

Efter dagens slit ska jag unna mig mackor. eh.. ja, lön är inte förrän på fredag. Så, jag unnar mig mackor alltså... fyfan.. haha.

14?

Men kul, någon har gått in på min e-post och ändrat mitt lösenord. Come on ppl, vi är väl inte 14? Nämen det var ju synd. Det blir en jäkla massa mer att göra, skriva om allt, överallt, byta lösenord överallt.. usch..

Grattis lillebror!

Nu har lillebror blivit stoooor! Galet, det kändes som att jag själv just tog studenten, men det är nog bara att inse att det är fem år sedan, haha.. Grattis fina lillebror!




Lillebror längst ut till höger på flaket!

Sunday mornin' ..

Jag vaknar pigg, trots att det är söndag & jag bör sova ut. Jag har redan kilat ut & vattnat blommorna från balkongen, ätit frukost, slötittat på TV & suttit vid datorn i säkert en timme. Jag som behöver sova!!??!!

Mysigt att få ett mail av mama imorse i alla fall. Hon & Papi funderar på att komma till Oslo & hälsa på i sommar! Gud så kul det hade varit, jag saknar dom verkligen. Hon skulle även ta småbröderna mina till hjälp & maila över några bilder från Simons student.

Oh, jag tror att J kommer hem från Amsterdam idag också. Det ska bli kul att höra hur han har haft det.

Vad gör alla idag?

För vi är svenska fans allihopa....

eller? Igår drog vi oss tidigt iväg för att få plats uppe vid fästningen där de visar sverige-matcherna på storbildsskärm. Jisses, det var festivalstämning på hög nivå. Bajamajor, öl-stånd, fylla & glada miner. Det är roligare att titta på fotboll i Norge än i Sverige alltså! Jag fick även ha på mig den fina Sverige-tröjan som J köpte åt mig förut.





Peppen var total, alla trivdes & hade spökat ut sig i gult & blått, tills dess att Spanien tryckte in ett mål i sista minuten... Tur att P var positiv ändå, gick an om att Sverige ändå spelade bra. Kvällen var mysig, jag fick träffa E, som jag saknat henne!

Kött, större miljöbov än etanol...

Ännu en tankeställare. E24.se skriver;

En galopperande efterfrågan på etanol är bara en av många orsaker till den akuta matkrisen i världen. Det ökande kött­ätandet konkurrerar betydligt mer om åker­arealen än vad etanolgrödorna gör.

Ännu en anledning säger jag & glädjer mig åt vad jag stoppar i mig, trots viss proteinbrist fortfarande.... och kanske ett mål vegetariskt eller mer i veckan inte skulle skada de flesta? Många bäckar små, people!

Friday the 13th, oh!



Precis när jag skulle börja göra mig iordning för att gå ut & handla så öppnar sig himlen och regnet öser ner. Är det för att det är fredagen den trettonde idag månntro? Någon fler som har otur idag?

Fredagens norska ord

Det här hände en av mina vänner som jobbar på restaurang i Norge; Hon serverar vid ett bord där de har en liten söt tjej i barnvagnen. Hon böjer sig ner över vagnen och gullar med ungen & säger, ooh vilken rar tös ni har & ler stort.. Familjen kollar väldigt konstigt på henne. Förklaringen: Jo, rar i Norge betyder konstig & tös är slang för hora.. så - ooh vilken konstig hora ni har, har hon just sagt till sina kunder, med ett brett leende..

Så dagens blir två ord;

Rar - konstig, Tös - Hora


Time out.

Jag är helt slut efter en jobb/sjuk-vecka. Det ska bli riktigt skönt med helg. Direkt efter jobbet slängde jag av mig den osköna men fina klänningen och hoppade i pyjamasbyxor & morgonrock. Snart måste jag dessvärre hoppa in i några mer representabla kläder igen... Eftersom att jag aldrig annars orkar/har tid så blir det att storhandla denna fredagskväll så jag & P måste promenera ner till Grönland.. fy..

Jobbet driver på bra, jag är nästan helt upplärd nu. En kille ringde till jobbet idag & när han insåg att jag var svensk så började han tala väääldigt övertydligt. - JASSÅÅ DUU EER SVENSK?! haha, jo svensk är jag, men inte dum, jag fattar fortfarande norska. Men det är sött när norrmän försöker prata svenska, faktiskt!

Äntligen fick jag igenom ordern.

Ellos har krånglat, men jag ville verkligen ha en del av sakerna som var på sommar-rea, så nu efter 3 dagar har jag äntligen fått igenom min order. Nu blir det bara spännande att se hur det funkar med levereringen i Norge. De här sakerna blev det;


Chinos, samma modell fast marinblå.

Söta ballerinaskor.


Stråväska. Perfekt till parkhänget.


Guld(?)liknande armband.


scarf

Mornin' Glory..

Idag är det torsdag, vilket innebär bara en dag kvar till helg! Jag mår bättre idag, men det verkar gå upp och ner. Jag har svårt för att äta här, så P tyckte jag skulle försöka med något annorlunda till frukost. Idag blir det risifrutti, hoppas det ger mig energi att ta mig iväg!

Direkt efter jobbet ska jag springa på likningskontoret på Toyen. Inte så roligt, men jag gillar promenaden till Toyen.

Hoi hoi

Idag har jag börjat arbeta med alla datasystem själv & tagit emot säkert 30 samtal på telefonen. Jag var grymt nervös men jag tror att det var den bästa dagen att börja på eftersom att jag fortfarande hade feber, haha. Men efter att jag fick en paracet. av en arbetskamrat och huvudet fortfarande var tungt & jag började kallsvettas, så insåg jag att det nog var bäst att kila hemåt. Jag klarade av en hel arbetsdag i alla fall, men team-mötet på kvällen var jag tvungen att skippa. Chefen min var snäll och sa att jag skulle gå hem och knapra piller ;)

Jag och P kilade just ner till Kiwi & handlade så jag passade på att snika ner ett paket paracet, nytt schampoo & balsam för trasselhåret mitt & lyxiga ansiktsvåtservetter. Nu ska jag känna mig frisk & fräsch!


Tillbaka till jobbet

Idag ska jag släpa mig till jobbet. Det känns inte alls kul, men å andra sidan är det bara tre dagar till helg. Har btw fortfarande inte fått Ellos att fungera. suck. Nä nu blir det snabb frukost sedan ska jag springa ner till jernbanetorget & ta bussen..

fyfan

Ellos funkar fortfarande inte. Fan fan fan. Ska jag måsta ringa deras kundtjänst, uh, jag hatar att prata med norrmän... ååååååååååh.. Jag är förövrigt fortfarande så hängig att jobbet skiter sig idag. Men jag ska försöka ta mig till apoteket eller någon hälsokost och packa på mig lite mer vitaminer. Denna näringsbrist. Det kanske rentav blir så att jag måste börja käka proteinpulver...
fan fan fan fan fan, jävla ellos, jag vill ha min bikini!!!!!!

Ännu mer irriterad.

Det går fortfarande inte att beställa. Skit-ELLOS!!!!! Jag vill få hem det här nu. Jag har knåpat ihop min varukorg i timmar, jag vill slappa framför TV:n och jag vill att det ska funka! Sedan blir jag givetvis ännu mer irriterad eftersom att blogg.se, eller publishme.se eller vad fan det är, inte publicerar mina inlägg. Det är inte min dag idag alltså. Ge mig bara lite flyt, snälla?

Irriterad.

Varför vill ingenting fungera för mig just nu? Jag som tänkte jag skulle kosa mig lite med webshoppande när P ändå for iväg till R för att se fotboll, men när jag väl stoppat alla grejor i varukorgen så inser jag att jag behöver ett norskt personnummer. Kuk. Sen när jag letat bland alla viktiga papper hittar jag ett med Pers nummer på. Lycka! Tills jag inser att 'bestill'-knappen inte funkar på Ellos sida. fan fan fan.

Bebisfeber..

Det råder bebisfeber i Oslo. Det vimlar av gravida kvinnor här och imorse på balkongen flög det ur Pers mun - Nä nu vill jag ha en unge..  Jag vill också ha en unge, jag har alltid velat 'ha unge'.. Men nu när jag ändå väntat längre än jag någonsin velat så ska jag åtminstone ha allt runt om mig ordnat för att kunna välkomna barn till världen. Jag är i alla fall på god väg nu då jag känner mig relativt less på att alltid vara på väg någonstans, är färdig med utbildning & träffat mannen i mitt liv! .. Synd bara att jag bor i fel land. Jag vill definitivt ha ett ordnat liv i Sverige innan. Så det är bara att flytta tillbaka till Umeå, fixa jobb & sedan bearbeta Per lite till ;)



att sakna.

Det är en del av vardagen för mig att alltid sakna något. Först och främst är det givetvis min familj jag saknar. Särskilt mina småbröder nu när det händer så mycket grejor för dem. Simon tar studenten & flyttar in till centrum!! Och Erik fyller 18 år, äntligen kan hela syskonskaran göra krogen osäker! Fast inte nu, sen när jag flyttar tillbaka till Sverige.

Sedan saknar jag givetvis vänner och annan släkt men just nu saknar jag maaaaat. Jag är så äckligt kräsen i matväg och det är inte en bra sits jag sitter i. Vegetarian + Oslo = extrem näringsbrist.. Här finns inget för vegetarianer. Så jag äter bönsallad varje dag, som jag varvar med lite böngrytor. ohh.. Det är så mycket i matväg jag saknar;

QUORN!! quornbitar, quornfileér,. Jag vill ha protein. Finns tyvärr inte EN enda återförsäljare i Norge som säljer quorn.
Soyakorv
Tofu
Soyaburgare
, grönsaksbiffar - vadsomhelst!!
Bregott
CreamCheese chips
Polarbröd
Palt

Listan kan säkert göras lång men lättast är det att bara säga att mat i Norge suger. Alla gatukök smakar skit, restaurangerna är värdelösa och mataffärerna har ett pinsamt utbud av mat. Allt jag skrivit på min lista finns inte att finna på en enda affär, utom möjligtvis Meny som har ett liiitet utbud av vegetariska produkter då...

Jag är hungrig...


Tv-junkie.

Vi gick på Grönlands marknad & kånkade hem en TV i helgen. Utan TV i fyrtio dagar försmäktar jag i detta land.. Eller liknande... Nä men nu har vi i alla fall TV och jag funderar på att göra upp min dag idag efter Tv-guiden. En minut till Dr.Phil börjar. Shit, måste gå. haha...

Måndagens norska ord.

Tipset kommer från P, han som lär mig det mesta om Norge. Jag fick order nyss om att inte gå & säga att jag är yr till jobbet och sådant. Jäkla tur att han sa det nu alltså. För jag känner mig yr idag. Svenskt yr alltså.

Yr - Kåt

Hade blivit pinsamt om jag ringde min norska chef och sa att jag
inte kunde komma idag till jobbet för att jag kände mig lite yr!

Ingen bra dag idag.

Igår började en obehaglig krypande känsla sprida sig över mig. Jag var lite bakis och brukar ofta vara lite känslosamt instabil då jag druckit dagen innan. Jag var grinig på P & allmänt uppgiven. Jag trivs inte så där bra som jag velat i Oslo så det är tur att jag har P som 'är där' hela tiden för mig och att jag får umgås så mycket med J också. Annars hade jag åkt tillbaka till Umeå efter en vecka.
 
Det hjälper att tänka på vad jag får betalt dock & att jag kommer att kunna spara en stor summa pengar som jag sedan kan använda för att inreda nya lägenheten i Umeå, resa för, shoppa för osv osv.. Det är vad P brukar gå igenom med mig när jag blir nedstämd. haha.

Så igår var bara en sån där dag. P var inte heller direkt upprymd & sovit dåligt, mardrömmar om folk hemma som dött. Jag hörde en gång att det betyder att man kommer att få 'tur med pengar'? Någon som har en drömtydningsbok och kan konfirmera detta? haha. Vore ju gott!

Det slutade i alla fall med att vi båda är hemma idag, tar det lugnt och tar igen oss! Jag tror definitivt att det behövs.


Kärlek

Jag & älskade P.

P har på sig sin nya piké också. Såå fin!

Lördagens kos.

Lördagen startade med att jag tvingade P att följa med & shoppa. Så vi promenerade förbi Oslo S & tog en tur på Karl Johan. Resultatet av shoppingen ser ni i förra inlägget.

Sedan drog vi oss hemåt, bytte om, packade ner filten & lite mys och gick ner till fängelseparken där det var stort pådrag med reggae-scen hela dagen och kvällen. Jag fick mig lite sol och efter en stund kom massa vänner och slog sig ner vid oss. Vid fem-tiden drog jag, J & P hem till vår balkong och slappade där istället. Vi bor så nära parken att vi fick känna dunkandet av reggaen ändå :) Det blev sallad & vitlöksbröd till middag, byta om igen & dra ner till Grunelökka för lite alkohol, på uteservering & hos J. Jag blev lite vinfull & var väldigt glad! Kvällen slutade med mys i cubaparken...

Jag med mina nya kläder & ett glas rosé hos J..


Nu ligger P och sover. Lite bakis kanske. Jag sitter i köket för att inte störa stackarn. Jag funderar på att packa ner filten och promenera till parken för lite sol & en bok. Skönt att inte vara bakfull!


Shopping från igår.

Jag var smått nervös igår att jag inte skulle hitta något alls att handla. Jag har ju inte genom alla tider hittat ett endaste plagg att köpa i Norge men nu gick jag in för det & tänkte göra ett försök. Jag körde på taktiken 'säkra butiker', dvs H&M, GT osv osv.. Och det gav utslag. Gina Tricot & jag kommer väldigt bra överens.


(tyvärr så kommer inte jag överens med bilderna på datorn. De vägrar vända
på sig helt enkelt.. .typiskt.. Men man ser ju  åtminstone hur kläderna ser ut.)
 Klänning från Gina Tricot, djup i ryggen & underbart tajt.


Vit body från Gina Tricot. Gick dock inte hem lika mycket hos P..haha..

Blå-vit-randig tajt kjol också från Gina Tricot.

Tre par somriga skor, från skopunkten såklart. De svarta med liten kilklack & peeptoe
blir förmodligen mina nya kontors-skor. De var grymt sköna. Sedan ett par lila sandaler
& ett par jeans-guldiga. Vid första anblicken skrek de bara 'tacky', men till sommarens
solbränna & lite sailor-känsla så blir det helt ok med lite jeans & guld på foten!



Och en snabb tur på Clas Ohlson för att köpa ladyshave. Har upptäckt att rakbladen
i sig är dyrare än denna ladyshave. Var dock lite reserverad till en början då jag tänkte att
en ladyshave för 149:- knappast kan vara duglig, men ack så fel jag hade. Den är helt
okej. Laddaren är söt´, den funkar i duschen & torr, helt klart värt pengarna!




Äntligen lite slösning!

Igår mötte först J upp mig på Oslo S, sen kom P springande i sina heta arbetskläder. haha, är jag en sådan sucker för det stereotypa könsrollerna ändå? Jag tycker att P så het när han har varit stark & arbetat på rivningsfirman hela dagen.. Jahapp! Skönt i alla fall att jag kunde gå direkt från jobbet på stan, då det inte krävs några gigantiska ändringar i min garderob för att jobba på kontor. Det blir möjligtvis mindre trash & mer stilrent.

Killarna var svåra att få igång på shoppingen, jag tittade efter mina sandaler men jag hittade dem inte, så vi gav upp för att käka lite mat ute. För mig blev det en god grekisk sallad & en öl, enbart för att vinet på stället var så fruktansvärt dyrt! Snåla jävel! (Ja, jag alltså)

Jag fick köpt något i alla fall. En ny mascara. Jag tror att jag håller på att bli skallig på ögonlocket?! Jag använder knappt mascara, enbart nästan till helgen om det är något speciellt, men ändå så känns det som att mina ögonfransar sinar. Det kanske bara är så. Men nu letade jag efter den mascara med mest text på så att den kunde fylla ut lite på mina stackars myggben som sitter löst på ögonlocket.

Det blev Maybellines volum' express turbo boost. Lyssna på den texten liksom, tänkte jag när jag såg den & bestämde mig för att; den måste vara bra & för att kosta under tvåhundralappen så är det faktiskt en helt ok mascara. Jag får lite mörkare & tjockare ögonfransar, klart & betalt..


Jag har tusen parfymer hemma i Sverige, men när jag drog till Oslo i all hast så tog jag bara med mig en, liten, av någon skum anledning som jag inte kan se nu. Så det blev även en ny (gammal favorit) parfym. Naomi Campbell;s första. Eternal Beauty. Luktar gott, som förväntat!



Planen för helgen

Jag tror förövrigt att det blir en grym helg! Första helgen på länge med $, vilket kommer att innebära shopping & åter shopping. Sen att det ska va runt 28 grader i Oslo lär ju inte skada, så det blir en del solande. Sedan blir det definitivt Musikkfesten. Det är en musikfestival i heeela Oslo. Skönaste förklaringen hittade jag här;


En årviss suksess, med konserter over absolutt hele byen, på hvert eneste lille sted som kan skilte med en 2x2 meter platt å rigge et batteri og en mikrofon opp på. Det starter midt på dagen og går over de neste tolv timene, hvilket gjør det livsfar­lig å begynne inntaket for tidlig. Det lureste er sannsynligvis å krysse av hvilke band man skal se, drikke lite og holde seg til et strikt rundetidsskjema. Det morsomste er derimot å gi blaffen i skjema, henge med venner og heller la seg bli tatt på senga av band man aldri hadde tenkt å se.


Jag tror det blir för oss att "gi blaffen i skjema, henge med venner og heller la seg bli tatt på senga av band man aldri hadde tenkt å se." Men jag har helt klart tänkt kika in både sing&songwriter scenen, indie scenen & reggae scenen.. Slappt är också att fängelseparken är här i Gamlebyen där vi bor, bara runt hörnet & där ska det också vara massa musik!

Sol i Oslot

Helt pank, jobbar inomhus på kontor varje dag & missar all sol. Som tur är så är det fredag imorgon &  P får lön. Min lön däremot läggs på hög eftersom att jag inte fått mitt skattekort än. Men det blir att casha in en stor summa pengar precis innan vi flyttar hem till Sverige, så mitt skattekort kan gott vänta två månader till..

Det blev i alla fall en liten tur till parken idag efter jobbet. Jag fortsatte i och för sig att jobba & satt med massa jäkla papper, men det var åtminstone på en filt, i solen.

Sedan hittade jag den bästa mataffären, ja eller... Den bästa hittills i Oslo i alla fall. Meny. De hade till och med två, tre vegetariska saker. Inget quorn, men soyaburgare, falafel & nå grönsaksburgare. Dyrt som satan, men ändå. Vilken lycka. Sedan hittade jag också Lingongrova. wiiihoooo :)


Så kvällen fortsätter med lite blandat gott & mys i kvällssolen på balkongen!

Något mer att skylla på..

Något mer att skylla på när det rycker i shoppingtarmen tänkte jag först!  Kvinner shopper for å overleve. Jag gillade rubriken. Sen insåg jag snabbt att det kändes som en läskig stenåldersvinkel på forskningen. Jag gillar vad artikelförfattaren slängde in som slutkläm; - Med den analysen Hansen-Hansen gjør, blir det et stort mysterium at det i det hele tatt finnes herremote, sier Svendsen.

Onsdagens norska ord.


Mangler - fattas


det är noet som mangler betyder alltså ungefär att det är något som fattas/behövs (om jag förstått det rätt). Jag har funderat över det där jäkla ordet i flera dagar nu eftersom att jag hör det användas hela tiden på jobbet. Idag tog jag mod till mig & frågade....

Jobb-titel.

Här har ni min nya jobb-titel; Tracking Agent. Jag tyckte i alla fall det lät tufft. hehe.
 
image69


Helt slut.

Det är äckligt varmt i Oslo & jag är helt slut efter en dag på kontoret. Så många norrmän överallt & jag låtsas mest hela dagen att förstå vad folk säger till mig. Undrar hur länge jag kan hålla det skenet uppe ;)

Efter jobbet gick jag runt lite i Oslo S, kikade ut lite olika mascaror & annat gott som ska bli till shoppingturen på fredag. När jag kom hem berättade P om våra planer ikväll som tydligen var att gå ut & ta en öl på någon uteservering med diverse vänner. aoch. Jag som levt så renodlat sedan London. Jag är på en enorm detox & jag är inte alls sugen på alkohol längre. Det blir vin ibland på vissa helger, vilket gör en lite vinfull (eller salongsberusad, haha) & det passar mig utmärkt, inget mer, kanske mindre. Så en öl eller två på en vardag rubbar hela mitt system! Så jag får glatt hänga på & dricka pepsi max istället eller något!

Godnatt!

Efter en del missbrukande av bloggen, fyrkantiga-laptop-ögon, ont i ryggen & facebook-spaneri måste jag nu hoppa bums i säng. Eller kanske ett avsnitt av futurama, en cigg på balkongen & lite läsning först. Men sedan; absolut. Godnatt!

image68

Har du tråkigt?

Jag panikringde just min Papa när jag insåg att det var hans namnsdag idag. Det är så lätt att missa när jag inte har någon svensk kalender men som tur var så läser jag min gamla lokaltidning flitigt. Alltid skönt att höra röster hemifrån. Sedan händer detta; Jag & P sitter i köket mitt emot varandra med varsin lappis framför oss. P utmanar mig via msn på sten sax & påse & sen hittar jag ett sött e-vykort på mailen från P. Haha. vilken fin internetkärlek vi har.

image67
Med text under: Älskar dig men kan vi göra nått nu? (Jag tror P har tråkigt)

Din sko?

Jag har dissat Din Sko i flertalet år nu. Dålig kvalité på varenda sko jag köpt därifrån sedan jag var 14 år. Sedan att jag jobbat på andra sko-affärer har väl knappast hjälpt min dåliga attityd, men sedan jag kom till Oslo måste Din Sko fått ett lyft. Antingen är det för att shoppingen är urusel här, eller så är det faktiskt så att de har fixat lite schysstare priser mot kvalitén. Jag köpte ett par vita tygskor från barnavdelningen på Din Sko på Majorstuen när jag kom ner hit & de blir bara skönare & skönare för det ynkliga priset av 149 norska riksdaler. Vilket innebär lite mer i svenska pengar, men å andra sidan är säkert tygskorna billigare på Din Sko i sverige.
image66 







När jag och P gick runt på Karl Johan igårkväll & fönstershoppade såg jag även många fina & inte allt för dyra sandaler. Så det kanske blir en helvändning av attityd beroende på hur sandal-shoppingen går på fredag!


Bokslukaren.

Med väldigt dålig internetuppkoppling & beslutet att inte ha någon TV så har jag börjat sluka böcker igen. Det går alltid i perioder & nu har jag en intensiv sådan. Det är dags för mig att gå till biblioteket, igen, synd bara att det är kvällsöppet endast måndagar, vilket betyder en vecka kvar. Igår läste jag färdigt Helen Fieldings Cause Celeb. Jag sträckläste i två dagar & jag blev helt fast. Lite extra lockande för mig var att den utspelade sig hälften i London & hälften Afrika. Det ligger lite extra kärt då jag spenderat så mycket tid på dessa två platser men jag är helt övertygad om att alla någorlunda intresserade av bistånd i tredje världen blandat med lite klassisk chick-lit skulle uppskatta den här boken.

image64


Nu slukas Heroin Diaries - Nikki Six. Jag är en sucker för autobiografier överhuvudtaget & det skadar inte direkt med lite sex, drugs and rock n' roll-tema heller.

image65

Måndagens norska ord


Snabel-a (@) - alfakroll

Grymt roligt. Sjukt att jag även slänger mig med norska termer nu på jobbet, ifall vissa inte skulle förstå. Galet kul att skriva mail på norska. Jag småskrattar hela tiden. Men det lär väl gå över. Jag ska ta vara på det nu i alla fall!

Måndagstjat.

Första dagen på mitt nya jobb. Det gick relativt smärtfritt, men mycket att ta in & hålla reda på. Skönt var det i alla fall att klä sig i klänning & känna sig lite fin istället för smutslagerkläderna! Nu är det bara fyra dagar kvar till helg & på fredag blir det LÖN! Första gången på flera månader som jag faktiskt ska unna mig något. Det blir en liten shoppingtur på Karl Johan har P lovat. Jag ska köpa sandaler, en klänning, lite nytt smink & skönhetsprodukter.

Mysigaste lördagen på länge.

I förrgår var det strålande sol & varmt hela dagen. Efter mitt och Pers parkhäng tog vi en promenad till töyen centrum. Per köpte linsvätska & jag hittade de perfekta bågarna & känner att jag äntligen kan byta ut mina gamla härk till glasögon. Vi utforskade området litegrann mer & hittade ett bibliotek med massa böcker. Lycka! Inga svenska men massvis på engelska. Så jag lånade 3 stycken och är nu redo för sträckläsning i solen.

När klockan närmade sig tre var vi båda två grymt less på sol & promenerande, så det blev en paus på vårt lokala (svindyra) café/bar; Tanta til Beate, som ligger på vår gata, några stenkast nedanför. Jag hinkade i mig en iskall cola-light med massa is & Per drack en öl.

Efter det mysade vi upp oss på balkongen och hade strålande sol till klockan var sju. Då var det dags för lite vin & sedan promenera till Mekka för att möta upp P & J, men eftersom att uteserveringen höll på att stänga drog vi hem till J istället och blandade finfina drinkar.

Kvällen slutade på en mycket skum bar på Grönland. Ingen musik och inredning a'la fjällstuga.

Allt som allt var det en mysig lördag!

image62
P som var alldeles nyfärsk till Oslo igen & så min älskade P på uteserveringen på Mekka.
image63
Jag (måste varit lite vinfull när bilden togs) & J på Mekka.


 


RSS 2.0