DET SISTA PÅ BLOGGEN ÅR 2008.

Sista inlägget år 2008. Mina naglar är röda, klänningen är på, lösögonfransarna är limmade (och nästan mördade, uppbrända, halshuggna, helvetet vad jag svurit över dessa lösögonfransar). Vi ska på nyårsmiddag klockan fyra och Pelle är iväg på kiosken & köper cigg. Rolling Stones ekar i hela lägenheten, kläder ligger slängda, smink är överallt men jag är alldeles strax klar. Ikväll ska vi dricka vin & skåla in ett nytt år! Ett bättre år, alltid sikta på ett bättre år än det förra.


Leopardväst - egen design
Skinnjacka - Primark
Klänning - Kii
hårband - Gina
Pumps - Ecco


Tack för i år lovers!


ÅRSREDOVISNING A'LA EMMA.

Det är väl ett måste, eller hur! Mitt 2008 har varit ganska stökigt, jag har varit stressad och orolig, med nya jobb, nya länder, massor av flyttande och extremt mycket upplevelser. Nu skrapar vi bara på ytan. Det har också varit ett år där kärleken har fått spela en stor roll & saknaden av alla hela tiden har varit enorm. Sista halvåret av året spenderades därför otroligt mycket med familj och fokus låg inte längre på att fly landet så fort som möjligt.

JANUARI




Jag & Lina startar hårt med festandet & Londonlivet för andra gången i vårt liv.
Vi tror att flytten till London är svaret på allt.

FEBRUARI




Lina & jag drar till Brixton & ser Dropkick Murphys och Mad Caddies live. Det säljs öl. Det blir lite suddigt. Men vi är lyckliga ändå. Jag & Lina tror stundtals att vi är galna men då vi arbetar och lever alkohol kan det vara svårt att avgöra. Är det någon gång jag på riktigt fullt ut levt rocknroll så är det just nu.

MARS




Våren kommer till London. Jag & Lina spenderar våra dagar med alkohol eller shopping, alternativt en combo. Det ligger ett jäkla bra wheaterspoons precis bredvid Primark & Tk-Maxx i Hammersmith. Pelle beslutar sig för att vi är för vilda och åker hem från Asien och flyttar in i vårt boende i London. Han försöker få reda på oss men trillar dit själv & åker till Sverige inom loppet av en månad. Han hinner dock fira St. Patricks day med gänget. Snakebites & shottar & Lina måste sättas i en taxi hem innan nio på kvällen.

APRIL





Lägenheten förfaller. Festerna fortsätter men jag börjar känna att det känns rätt meningslöst att vara utan Pelle. Jag vill bo i London, men bara om Pelle också bor där. Chockade över mina egna känslor säger jag upp mig & åker hem bara några dagar efteråt. Avskedsfesterna är om möjligt ännu hårdare . Sent april i sverige, jag möts av snö & kärlek och är hemma två underbara veckor men hinner knappt packa upp.

MAJ




Jag & Pelle flyttar hastigt till Norge, Oslo. Där möts vi av vår & vänner och en ny gnista tänds. Vi flyttar in i ett apgammalt lägenhetshus i Gamlebyen och allt är vackert. Mitt jobb på lagret sliter dock på mig och jag trivs inte alls med att arbeta som en robot. Såren haglar, fast jag är ganska stolt över mitt ZORRO-sår.

JUNI




Sommaren kommer med full fart. Vi firar midsommar och sitter i parker. Jag får ett nytt jobb som tracking agent åt DHL. Vi hänger mest i JWs fönster & röker om vi inte sitter på en gräsplätt någonstans. Jag förfasas över Oslos shopping och köper inte nya plagg nästan alls.

JULI




Juli måste kännetecknas av roadtrips. Oslolivet suger ur all energi av oss då vi arbetar extremt mycket så vi åker bort två vändor på riktigt galna utflykter. Jag går hem från jobbet en fredageftermiddag och klockan är väl runt halv sex. JW ringer och skriker i telefonen att jag måste springa hem och packa saker för han har hyrt en bil & vi ska på semester till okänd destination inom en halvtimme. Det slutade i Sverige, Smögen. Med svensk pizza & svensk öl. Den andra roadtripen slutar i Sandefjord, med dyrt vin & lyxhotell. Juli är en bra månad. Lina, Marw & Pete kommer också och hälsar på!

AUGUSTI

Nu är jag extremt less på Oslo och längtar efter familj och Lina. Jag vill hem. Så vi säger upp oss och flyttar hem till Umeå, till lägenheten jag fortfarande bor i.


SEPTEMBER
Jobb startar & vardagslunken startar. Jag är i stort sett alkoholfri & jobbar mycket helger. Från september finns knappt några bilder, så det måste ha varit en otroligt icke-händelserik månad som jag säkerligen behövde.

OKTOBER



Jag & Lina går på någon slags blogg-grej, med modevisning och skit. Den sög. I goodibagen fick vi kondomer och intimtvätt. Lina vann ett bondage-kit. Det måste ha varit en förklädnad på ett otroligt tacky sexparty. Vi firar Halloween och inväntar snön.

NOVEMBER



Min födelsedag firas med pompa & ståt. Vi har en lyckad födelsedagsfest hemma och julen börjar kännas. Jag som är en total juljunkie fixar såklart pepparkakshus redan i november och pysslar på för fullt.

DECEMBER




Snön har kommit för att stanna. Vi umgås mycket med familj och vänner. Vi julstökar enormt och köper julklappar. Mina elaka tomtar lever djävul & På julaftonsnatten frågar Per den stora frågan & jag går in i Januari 2009 som nyförlovad.

NYÅRSKLÄDER.



Klänning - Stylein från Kii
Rosband - Gina
Lackskor - Skopunkten

Nu har jag provat & provat och jag är faktiskt riktigt nöjd med min klänning även om den var för dyr. Jag kör på Fridas råd alt. hårda ord; Men Emma, va inte dumsnål nu! Klänningen är gjord i något silkeaktigt tyg som ser ut som skinn. Kan det bli mer jag över denna klänning?! Plus att den går att använda utmärkt BH-lös utan risk att brösten tittar fram & att man faktiskt för en gångs skull skymta en del av min ryggtatuering där bak. Pelles reaktion på mina accesoarer däremot var inte milda. Men för helvete Emma du ser ju ut som Björn Borg, ska du verkligen ha det där pannbandet?
Och trots att jag anser att nyår är överskattat och att det är grymt överskattat att faktiskt ens påstå att nyår är överskattat så känner jag nu i allafall lite pepp inför imorgon. (Det kan också vara för att jag drack ett glas vin på 60års kalaset, men whattahell, vad det än är som får mig att känna pepp är varmt välkommet!)

DAGENS NYÅRSSHOPPING.

Det här, tillsammans med nyinköpta lösögonfransar ska jag ha på nyår. Klänningen är av märket Stylein, inhandlades på Kii. Rosbandet hittade jag på Gina Tricot, armbandet & ringen fyndade jag på H&M. Skorna är gamla, från skopunkten - men passar utmärkt till nyårsklänningen & tur var väl det, för jag har inte riktigt råd med ett par nya skor också!


STAN,STRESS OCH KALAS.

Imorse sprang jag upp, klädde på mig och skyndade mig ut på stan för att möta Frida. Sedan direkt mot Anna & Hanna. Vi hade en bra shoppindag, mestadels spenderad på Kii där jag hittade min nyårsklänning från stylein. Hittade även ett par skinnbyxor, och lite krimskrams som jag kan visa upp senare. Nu ska jag nämligen bara snabbt byta om för att springa på 60års kalas. Inget lugn, ingen ro. Så här ser jag ut mitt i stressen;


Skinnjacka - Primark, London
Halsduk - H&M
Kofta - Gina
Oversizad t-shirt - Primark
Väska - Ramones merch.
Stövlar - Vintage

WEDDING DRESS.

Efter en hektisk dag på stan med fika, lite mer fika och lite fika så kopplar jag och Lina av genom att surfa runt på struntsidor. Döm om min förvåning när vi helt plötsligt hittade inspiration till min bröllopsklänning så här i förlovningstider!

Kommer jag inte att bli en vacker brud så säg!


(http://www.b0g.org/wsnm/articles/To+cherish+and+to+hold+%27till+bra+do+us+apart)

ENSAM.

Idag måste jag försöka underhålla mig själv. Jag ska strax äta frukost i min ensamhet och gå ut på en stadspromenad i min ensamhet. Förhoppningsvis hittar jag något vackert i min ensamhet, helst ett par ensamma, gärna billiga kängor. Jag vill inte ha äkta skinn. Det gör mig ingenting. Jag är galet sugen på indisk mat också. Men där går gränsen, jag går inte på restaurang i min ensamhet.

Jag kanske ska skita i hela ensamhetsgrejen och ringa Lina istället. Det här med ensamhet är inte min grej. Egentligen är jag inte ens ensam. Pelle ligger bara och sover för att han har jobbat natt och jag får under inga omständigheter väcka honom innan tre. Möjligtvis om lägenheten brinner, kanske inte ens då. Han värnar om sin sömn. Det gör inte jag. Men jag försöker smyga runt och vara tyst för husfridens skull...


Leopardhårband - H&M
Storkoftan - Pelles
t-shirt - H&M
Jeansshorts - Roxy




AUSTRALIA

I glada vänners lag bestämde vi oss för att spendera kvällen i biosalongen. Jag, Karin, Marw, Lina & Magnus. Vi lottade mellan att se Australia och Vi hade iallafall tur med vädret, igen & gissa om jag är glad så här i efterhand när vi lottade fram Australia. Vilken underbar film! Filmen fick oss att skratta, gråta, hålla för ögonen & hoppa till i biosofforna. Den hade allt en bra film ska ha. Jag kan inte annat än rekommendera denna film, men gå på toa först, för den är låång!



   (http://www.slashfilm.com/wp/wp-content/images/australia1.jpg)


 


MJAHAPP.

Vad skriver jag om nu då, i inlägget efter igårkväll? Det känns aningen tungt att försöka toppa det så..

Pelle jobbar natt och sover hela dagen och jag har min efterlängtade julledighet men jag har ändå inget vettigt för mig. Lägenheten ser ut som en svinstia och det finns tusen saker jag skulle kunna göra, alternativt måste göra. Men jag tror att jag ska göra något helt annat. Jag tror att jag sätter på mig hörlurarna och går på en promenad. Promenad för mig är att gå ut från dörren och några meter in till stan för att strosa bland skyltfönster & kanske gå in på någon söndagsöppen affär. Bli inte lurad av den påstådda sundheten, jag kommer säkerligen att röka också..

(oh, tack för alla lyckönskningar lovers med anledning av förra inlägget!)
Idag matchar jag mina nya lila hörlurar med min lila urtvättade tunika. Nae, det var inte planerat.


Tunika - Cubus
Hörlurar - Skullcandy

NYFÖRLOVAD.

Jag har undanhållit information för er lovers, inte för att ni är mindre viktiga, eller för att det är någon struntgrej, utan mer för att jag inte har någon aning om hur man beter sig i en sådan här situation. Jag är nyförlovad. Jag fattar ingenting själv. Jag vet att det här är speciellt, det ska vara speciellt. vilken grej! Och ändå känner jag mig precis likadan nu, som innan. Är jag så kall?


Nä, det är något lite annorlunda med hela situationen. Det vet jag, för jag vägrar ta bort ringen trots min extrema nickelallergi. Den hänger tryggt i en svart kedja runt armen. Jag tänkte ha den på fingret, det speciella fingret, men det gick inte så bra när den envisades med att falla av. Sen tänkte jag ha den i en kedja runt halsen, men huden är extra känslig där och allting började göra ont, så runt armen får den sitta, där ger den mig bara eksem och det är inte så farligt. Tacka token som kom på kortison för att jag får bära min förlovningsring någonstans på kroppen i alla fall. Pelle känner mig allt för väl när jag får en svart ring med inskriptionen 'Love til death'. Rocken går liksom inte ur blodet på mig och givetvis vill jag ha en rockig ring om jag nu ska springa runt med den resten av livet!



Igår fick jag massa frågor om 'planer inför bröllopet' . Okey folks, jag var inte beredd på detta & jag är inte ens nära på att börja planera ett bröllop.  Men nu när vi ändå är inne på det så har jag faktiskt ALLTID vetat att Jag kommer att ha ett bröllop i stil med november rain videon. I och för sig har mina planer även alltid innefattat att jag ska gifta mig med Axl Rose och att Slash ska spela en trudelutt på gitarren. Vissa saker kan bli svårare att genomföra, alternativt ta lite längre tid. Tur att mina vänner har försäkrat mig om att man inte alls behöver gifta sig inom ett år utan det bara är en dum kristen tradition och mitt liv kan fortsätta helt normalt. Haha, stackars Pelle i allt detta. Jaja, han känner mig nog väl för att förstå vad han har gett sig in på, så han får nog skylla sig själv.

Ja just det; det är här jag välkomnar alla glada lyckönskningar & grattiskommentarer ;)

90TALET IS THE BEST TAL.




Ja det låter onekligen som om detta ligger närmast min personliga stil. Prova själva på modette

27

En aningens mer utvilad Emma kommer till er i bloggvärlden nu. Jag har, för att känna mig mindre som ett as och få bort bakisheten, bestämt mig för att inviga min nya klänning som jag beställde från Ellos just före jul.


Klänning - Ellos
Strumpbyxor - H&M
Kängor - Linas

INSOMNIA

Nämen god morgon lovers, eller godnatt.
Insomnian kickar in efter intensivt stressande över att ha så kul som möjligt. Igår hade vi kul, trots att det var kaos på vartenda uteställe med milslånga köer. Vi slutade på Invito och allt var bra. Jag gick hem och trodde jag skulle sova sött och här sitter jag, fortfarande klarvaken några filmer senare. Så här i efterhand känns det förövrigt lite snopet att jag piercade fast ett vinglas i läppen.


(www.oddee.com)

PAPI & MACKAN.

Jag har alltid fullt upp julhelgen, jag antar att det är detsamma för er? Ändå vaknar jag till över hundra nya inlägg på bloglovin. Jag har försummat bloggosfären & spenderat alldeles för mycket tid i den andra världen och tyvärr måste det även bli så i fortsättningen - men bara ett par dar, tills det har lugnat ner sig med hemvändare, fester & leket med julklapparna!

Nu när jag har lite lugn och ro kan jag berätta att det blev en sjuhelvetes fest igår, med massa fint folk, hemvändare och grejor. Vi gick ut på Junkyard, hårdrocksklubb = Mycket värt. De hade rökrum inomhus så vi slapp springa ut i klänningar och frysa arslet av oss i minusgraderna.

Nu har jag haft tid att bläddra igenom bilderna jag tog på julafton också & jag måste bara bju på den skönaste bilden på min papi, där han stolt komponerat ihop en julmacka på julbordet. Jag älskar att han ser väldigt groggy ut (men lugn - i vår familj dricker vi inte alls på julafton) och att alla andra av manligt kön (inkluderat mina två småbröder) har slips men pappa vägrar i lugn ton. Min far hade inte ens slips på sitt bröllop. Han hade en VIT fluga till sin vita skjorta, så att flugan helt enkelt inte syns....


PLAN FÖR JULDAGEN.

Nu ska jag på julbordsleftovermiddag hos Pelles mami&papi sedan är det direkt på julfest hos Lina & Marw. Jag är lite småstressad & får sminka mig hos svärisarna för nu måste vi upp & iväääg. Hoppas ni har en bra juldag lovers!


Klänning - H&M

Konsten att ta en bra outfitbild. Jisses,. He je int lätt när behåbande syns!

SVITERNA FRÅN JULAFTON.

Jag är trött. Jag känner mig nästan bakfull av att smälta allting som hände igår. Vilken dag! Jag känner mig som ett barn igen när jag blir bortskämd på julafton.

Paketen innehöll lite av varje;
Presentkort på Kii, H&M, pengakuvert, fet bärbar hårddisk på 500gb, fotbad, filmer, böcker, nagellack, badrumsmatta, handdukar, asietter, teskedar, biobiljetter, fin whisky, whiskyglas, parfym, lotion, skullcandy hörlurar (lila) , läppglans, trosor, godis, virkade dukar, ljus, fruktskål. Nu har jag säkerligen glömt något men ungefär så var det.

Idag är ju dagen man ska leka med alla sina paket. Jag funderar ut hur jag kan göra det på bästa sätt för att spara tid. Jag tror att jag ska ta ett fotbad, ställa det på den nya badrumsmattan  med nya trosor på mig - samtidigt som jag har på mig det nya läppglanset, nya nagellacket, insmord i min nya lotion, påsprutad ny parfym och dricker fin whisky ur mina nya whiskyglas. Jag ska samtidigt äta godiset på mina nya asietter med mina nya teskedar samtidigt som jag ser mina nya filmer på laptopen där jag även kopplat in hårddisken och skullcandy hörlurarna. ... Önska mig lycka till..

JULAFTONSMORGON

Alarmet ringer:
Jag - Snooza för helvete, snoooza då!!! Jag måste sova mer, snooooza
Pelle - Okej okej okej
Jag - Mmmm

Hinner vakna till och tänka efter:
Jag - Men det är ju julafton
Pelle - Undra om tomten har varit i julstrumpan??

Så lätt fick Pelle mig att flyga upp ur sängen och riva upp morgonpaketet som låg i julstrumpan och nu är jag klarvaken!


God Jul på er lovers önskar julgrisen!

UPPESITTARKVÄLLEN.

Okej, nu har vi alla enats om att det var sista året med uppesittarkväll till bingolotto. Vad har hänt? Har familjen Wahlgren köpt tv4, bingolotto eller hela julen rent av? Kommer vi att börja säga God Wahlgren på dig din gamle räv, eller fråga grannen; jaha och vart ska ni fira Wahlgren i år då? Kommer vi att få Wahlgrenklappar och ha en Wahlgrengran?

För er som inte såg bingolotto ikväll så kan jag dystert meddela att det (bland annat) var någon mini-Walhgren (typ 12 bast) som sjöng någon jävla jullåt. Mormor och morfar Wahlgren pratade sig igenom hela programmet och vi fick se mormor Wahlgrens syster komma ut i röd julpolo och visade upp Wahlgrenssläktets dopklänning från 1893. Det hela var en märklig upplevelse. Sen att tv;n hackade och fastnade på reklam under hela 'treans bingo' gör nu att ingen av oss vet om vi vunnit något. Jag bjöd på julostkaka som smakade som en äcklig blandning av mandelmassa blandat med risgrynsgröt.


          Renström, Jw & Marw djupt koncentrerade på bingon.             Rosas min i bakgrunden, oj! Lina Lott & Pete sneglar.

                        Jag & Lina myser ner oss bland filtarna.                                                 Lina & jag med polkagrisen rätt i mun!

                 JW har noll koll Pelle däremot tog aldrig ögonen från Tvn.           Och så här fastnade TVn i typ 1 timme av bingon.

DAN FÖRE DOPPAREDAN!

Nu har jag fixat det sista nere på stan. Nu har jag bara systemet kvar. Bingolotterna är inhandlade. Det är otroligt viktigt för mig att ha uppesittarkväll dagen före julafton, annars vaknar jag klockan sex på morgonen av rent iver. Snart ska jag gå ner på stan igen för en jullunch med Lina & Magnus. Det är egentligen inte en jullunch, det är bara en ursäkt att få ta en öl och håna alla sillar som fortfarande är kvar på stan och julstressar.


T-shirt/klänning - Primark
Leopardkjol - Bikbok
Strumpbyxoe - Ellos
Skor - skopunkten

HEJ MITT VINTERLAND.


Bild 1; Nej fyfan vad kallt det är, varför måste jag göra detta? Jag kan knappt gå och ni är alla knäppa!
Bild 2. Men heeeej Colin, titta på tant Emma, titta jag är kul, skratta och lek då Colin, men skratta dååååå!
Bild 3. Näe Emma nu är du alldeles för nära mig, lär dig känna gränser, jag vill inte sitta på den här iskalla leksaken, det här är gjort för sommarlek, inte vinterlek och Pelle, sluta fåna dig, jag vet var kameran är, men jag har fan inte tänkt le.
Bild 4. Oh jisses så skönt, nu har de äntligen lämnat mig ifred. Det är bara därför jag ler.

SISTA MINUTEN ÖNSKAN!

Jag pratar i telefon med mamma och hon ber mig önska mig några sista minuten klappar. Då menar hon troligtvis typ en pocketbok eller något i den billigare stilen men listan blir helt plötsligt aplång av saker jag inte tidigare kommit på att önska mig. Hur ska det nu gå? Undra om mamma kommer att springa iväg på stan och köpa; En allt-i-ett-skrivare, en trådlös hårddisk, en ny digitalkamera, Mascara Diorshow, en råsaftcentrifug, nya gardiner och gardinstänger till vardagsrummet, svart nagellack, rött nagellack, nytt läppstift och sisådär hundra böcker.

Varför har jag inte kommit på detta tidigare?
Jag får helt enkelt skylla mig själv nu om jag bara får obehagliga muggar med jordgubbar på & typ vidriga inbundna deckare. Jag har tidigare propsat för en stringhylla eller två och hävdat att det är det enda jag önskat mig - men det är inte så lätt att få tag på, så jag har inget större hopp där...


(bild från:  http://www.dalregementetsmuseer.se)



DAGENS DAN FÖRE DAN FÖRE..


Kofta - Gina
T-shirt - Monki
Kjol - Bikbok
Unge - lånad

En hel dag har vi fått rå om Colin. Det tar bort all julstress i världen. Även om det känns som att jag har tusen saker kvar att göra så var det ändå värdefullt. Imorgon blir sista julfixet - flänga runt med julklappar till de släktingar vi inte ska fira med, fixa Pelles sista julklapp, hjälpa lillebror med julklappar & jullunch.

SNÖ, LYCKA & SÅNT.

Efter mycket stressande hit & dit under dagen & massor av julefix så slocknade jag framför reine & mimmi i fjällen. Jag blev dock brutalt uppväckt av besök där vid niotiden då Marw, Lina, JW & exet dundrade in i lägenheten & ville bli underhållna. Jag tog mig ur mitt komastadie & har haft en otroligt mysig kväll.
 
Vi bestämde oss för att ha bålfest på juldagen & vi blev lyckliga av snön när vi stod ute på balkongen och sög giftpinnar. Jag kan inte nog påpeka hur grymt det är när alla är samlade, när alla är hemma över julen & det är jul och jag tror inte jag kan bli lyckligare, trots all stress.


Jag & Lina ute på balkongen alldeles nyss.


 snöig & julig utsikt från le balcone.

FLATLINE.

Efter kvällsjobb igår så lurades jag ut på krogen. Eftersom att jag kom dit efter midnatt så var jag spiknykter & alla mina vänner var aningens överförfriskade. Älskade Basse har kommit hem igen & älskade Basse lurade direkt i mig en flatline. Det kan vara den farligaste kombinationen någonsin. Sambucca, tabasco & tequila. Det bränner i hela kroppen av tabascon , så att man inte ens hinner tänka på att man blir helt väck av sambuccan & illamående av tequilan. Alltså, extremt farlig kombination!

Någon av er som flatlinat er genom en utekväll?

OPERATION HÄMND.

Pelle spillde ut min pepsi max när han kom hem från jobbet imorse. Med sovfrisyr, smink från igår och klänningen från igår så smyger jag mig upp ur sängen och hämnd-dricker upp all Pelles julmust. Moahahahaha, in your face sucker!!!


GRÅT?!

Idag grät jag till Kronprinsen & Mette-Marits bröllop. Nu har jag tappat tron på mig själv.

Nu ska jag dra förbi farmor & tvinga henne att se några Elvisfilmer på dvd innan jag ska iväg & jobba. Sista jobbkvällen innan min julledighet. Grymt. Hoppas ni har en bra lördag därute lovers & drick en drink åt mig om ni går ut & svirar ikväll, tack på förhand!


Lila klänning - BikBok
Scarfen som får agera bälte - Ellos



 


ELAKA TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 8.

Sovmorgon & lördagsfrukost i vardagsrummet. Jag går runt & stoppar i alla sladdar - till julgransbelysning, lampor och liknande. Jag kommer fram till adventsljusstaken och upptäcker något mycket märkligt. Sedan ser jag mina två elaka tomtar stå och gömma sig bakom skägget just bredvid. Jag ser er ändå !!! Och sluta jävlas med mina julsaker!


Visst ser ni det märkliga?


EMMA i 50

kineskisande - rock - vinyl - skor - leopard - skapande - socionom - stil - intensitet - kreativitet - London - kärlek - Jack Daniels - pepsi max - patat met mayo - böcker - småbröder - country - second hand - ska - tatueringar - Umeå - trasselsudd - vegetarian - elvis - vänster - Holland - Navy CIS - Kilimanjaro - shopping - vänner - skrivande - slarv - design - Jim Morrison - snowboard - skratta - Camel Blue - blond - Louie - mörkrädd -  Vincent Van Gogh - tacky - repeat - svart - serier - indie - Borta med vinden - insomnia - humor

Pelle inspirerar!

UPP & IVÄG.

Fredagskvällen min spenderas (inte helt oväntat) på jobbet. Var det i början av oktober någon gång jag hade en ledig fredagkväll sist? Haha. Efter denna helg så ska jag ha en välförtjänt lång ledighet över jul & nyår.


Haha, okej jag ska kanske borsta till håret lite innan jag sticker.
Men smink orkar jag inte. Ikväll får det bli trashigt!

Tischa - Ramones merch.
Jeans - för stora, gamla
Skor - Converse

PELLES BIOLOGISKA TICKAR AV HELT FEL ORSAKER.

Pelle börjar stressat rannsaka sig själv inför 10års återträffen med klassen från nian

Pelle - Jaha & vad har jag att komma med då? Jag har blivit tjock & skallig, bott i Oslo och jobbat som alla andra. Nä Emma du har till mars på dig att se till att du blir på smällen..
Jag - Va, eh, nä men... (Här får jag en smula panik, så här ska det väl inte gå till när man ska planera att skaffa barn, fast vad vet jag, jag har inte direkt gjort något liknande förut)
Jag (lite skärrad) - du kan väl ta med dig ett kort på mig istället och visa att du har en snygg flickvän iallafall!
Pelle - Jag kan ju tamefan visa upp vilket jävla kort som helst men det räknas inte om jag inte kan säga att det här är min tjej som är gravid!


Hur hade Pelle då tänkt förklara detta för vårt barn när det blir större?
Kid -
Pappa, pappa varför finns jag?
Pelle - Jo du finns för att pappa ville åstadkomma något innan sin återträff med klassen!


GUNS AND ROSES - LIES

Efter allt julklappshandlande och annat måste-göra så spenderade jag & Pelle säkerligen en timme på garageland records & tummade på vinylerna. Bara det är som en julklapp i sig, omfamna lugnet & slå av julstressen som finns utanför fönstret och i varenda annan affär.
Det är inte alltid man hittar något; men idag hade jag tur. Riktigt tur. Den här LPn med Guns and Roses - Lies, som fattas i samlingen hittade jag för ynka 30 kronor. En tidig julklapp till mig själv!


GÖR ER EGEN JÄVLA TÅRTA!

Åhnej, bageriet vill inte skriva GRATTIS ADOLF HITLER på tårtan.
Stackars familjen som har inrett sitt hem & bil med svastikor och som ogillar att blanda raser men anser sig inte vara rasister. De får för sig att döpa sitt barn till Adolf Hitler och har mage att gå till tidningarna med att ett bageriet inte ville skriva namnet på tårtan? Gör en egen jävla tårta till ert barn om ni nu har valt att döpa ungen till samma namn som en av vår tids mest hatade (med all rätt) man. Sen frågar sig familjen hur ett namn kan vara stötande?!

Tål att poängteras är även att Adolf Hitlers ena storasyster heter; Honszlynn Hinler Jeannie och är enligt fadern döpt efter Heinrich Himmler.

SURFER DUDE.

Surfer dude. Hmm, kan den filmen verkligen vara bra? Är det värt att slösa 1,5 h av sitt liv på denna typ av dravvel? Filmen har fått 5.0 på imdb. Inte för att man alltid ska gå efter vad andra tycker - men har den bara 5 av 10 är det ändå en slags varning. Jag måste här erkänna att jag är en ytlig, objektifierande girlygirl. Jag överväger endast att se filmen för att få dregla över Matthew Mcconaughey. Jag måste bryta min crush på Logan i Veronica Mars & gå vidare. Jag måste se mängder av serier & filmer med snygga varelser så att jag kan återgå till att bli människa igen. Jag måste komma över sorgen. Här kanske ni tycker att jag borde kolla på min Pelle istället för att hålla på med fjortisidoldyrkan. Äh, när det gäller detta så går vi efter; titta men inte röra principen!



Blond, muskler, lockigt hår, brunbränd, utan tatueringar - ingen badboyfeeling överhuvudtaget.
 Näe, det är inte ens nära vad jag normalt faller för... Mitt sökande går vidare. Förslag?

Och Lina; våga inte ens tala om mitt tidigare dregland över Måns här. Sedan han gick över till att bli toffel åt den där Serneholt (som fnyser åt snus) tappade han all sexighet.

MIN FÖRSTA ELAKING.

En ny milstolpe i bloggen. Jag har fått min första 'elaka' kommentar. Jag kunde inte bli mer lycklig. Tills jag gick in på dennes blogg & insåg att det var en sådan person som 'marknadsför sig' som elak.. Trist, jag var inte direkt ensam om att bli påhoppad. Men jag går ändå omkring i ett litet lyckorus. Tack du elaka bloggkommenterare ;D




Jag tar bort bloggadressen. Jag hänger gärna ut mister Elak, men han får inga länkar i  julklapp!  Ett mail däremot?

KUKSATANSHELVETE.


JULSTRUMPA.

Nu har jag hittat det ultimata retro-julpyntet. Julstrumpan, signerad Ulla S för 12.50 på myrornas. Nu är min jul komplett! (Ja alltså, ehrm, behöver fortfarande en julgransmatta, mer julgranskulor, glitter, några fler julklappar och kanske en julstjärna)


JAG TYCKER OM MIG..

Jag blev utmanad av miss Sharp. Krossa jantelagen. Jag gillar den här utmaningen!

.Lista fem saker jag tycker om med dig själv:

1. Jag är kreativ.
2. Jag har lätt för att prata med människor & inför människor.
3. Jag har bra hand med barn & ungdomar. Sen om det är för att jag är barnslig själv vet jag inte?!
4. Jag har lätt för att skratta & jag kan släppa loss.
5.  Jag tar tag i saker & gör det jag själv vill.

Jag utmanar: Frida , Skattkistan, Nathalie, Pelle & Lena!

SMUTS.

Nu pysslar jag, smutsig och sunkig. Okej kanske inte smutsig men jag känner mig lite så. Det går inte att känna sig fräsch när man är sjuk. Jag försöker piffa upp mig själv med en väldigt färgglad Kurt Cobain i alla fall.


Jag gör burkar med julgodis av  gamla glasburkar, vita klisterettiketter, röda sidenband
& en gammal julgardin jag fyndade idag på second hand.


Det går inte som mitt vanliga snabba jag men jag hoppas att jag kan vara tillbaka på jobb imorgon om jag får en bra natt.

ONSDAG.

Jag trodde jag var rätt pigg men tji fick jag. Jag har så mycket energi men jag klarade inte av att diska igår. Idag tänkte jag över saken och tänkte att det nog bara var för att jag var lat så jag beslutade mig för att gå ut genom dörren & göra lite ärenden. Jag hann bara promenera några meter, in på röda korset och så kände jag mig svimfärdig. Nu är jag helt slut - men jag har lite mer saker till mitt julklappspysslande så jag får något gjort ikväll i alla fall.

Allt detta fyndade jag för 17 kronor. Julpynt second hand är ultimat. 
Den rödrutiga julgardinen blir pyssel, garntomtarna ska hänga i granen & den gröna julbanderollen med tomtebarnen ska upp på väggen.



KISSA FINT POJKAR

Om jag vore kille för en dag, då skulle jag kissa i alla dessa, bara för att. Dessa halvsjuka skapelser som är rätt vackra ändå. Urinoarer, vackra? Well that's a first!
Clark Sorensen


Calla Lily urinal


Jack-in-the-pulpit urinal


Morning Glory urinal

STOPP.

Jag sitter och knepar på ett inlägg alldeles för länge nu. Det tar tid & jag vill inte missa något & jag vill att det ska bli bra. När man överarbetar på det viset så blir det oftast platt fall, så jag tar hjälp av er istället. Jag håller på att lista de bästa soundtracksen. Jag fastnar & det står och väger, jag lyssnar, får känslor, minnen... Jag kan helt enkelt inte hålla mig nog objektiv. (Inte för att jag överhuvudtaget behöver vara en gnutta objektiv men det hade kanske varit bra om jag hade något vettigare att säga än; mmm jaha den här låten är ju bra. Kommer ni ihåg **** som jag fumlade runt med sommaren 2001, vi såg filmen, jag ääälskar det här soundtracket...... Ja ni fattar?) Med er hjälp kanske jag kommer på ett soundtrack som jag helt enkelt glömt bort. Eller så ger det mig bara vatten på kvarnen och jag behåller det som jag har tänkt mig. Det är två platser kvar jag står & stampar på.



SÅ, VAD ÄR ENLIGT ER DET BÄSTA FILM-SOUNDTRACKET?

Tack för tipsen i förra inlägget. Fantan är uppdrucken. Pepsin står fortfarande & läskar. Läsken läskar. moahaha. åh, tönt. Gå i fängelse, Gå direkt i fängelse utan att passera gå!

EMMA BROTTAS MED DE STORA PROBLEMEN!

Jag skulle aldrig ha gjort det. BIG mistake. Jag gick utanför min komfortabla zon. Helt utanför. Nu sitter jag här som ett fån med världens största dilemma. Vad fan ska jag dricka först? Vad är bäst att spara till sist? Hade jag hållt mig till att enbart köpa pepsi max som jag alltid gör hade detta inte ens varit ett problem. Nu är jag törstig och nu behöver jag er hjälp. Fanta free eller Pepsi max, vad skulle ni ha druckit först?


LÖK LÖK LÖK

Äntligen. Efter att ha cravat lökringar i över ett dygn.



Fast jag orkade bara hälften, men det viktiga är nu att jag ätit lökringar så att det känns som att jag ska spy. Mission accomplished.

ISN'T IT TIME YOU GAVE YOURSELF...

NEJ NEJ NEJ, gaaah sluta. Jag vill inte titta in på din blogg! Har ni seriösa läsare någon gång gjort misstaget att trycka in er på en sådan blogg som spenderar timmar av sin dag med knapparna ctrl +c & ctrl + v i andras kommentarsfält och insett ännu en gång att; NÄ du är inte intressant, din blogg är tråkig och jag vill inte kika in till dig oavsett hur många jävla msn hjärtan du gör! Och dra mig baklänges ända in i fågelholken när helt plötsligt värdelös musik skrålar ut ur mina högtalare. Jag vet inte varför någon människa frivilligt gör så? Lyssnar inte alla därute på er egen musik på itunes, winamp, spotify eller last fm när ni sitter vid datorn? Det gör iallafall jag och jag vill inte trycka på en blogglänk då det skriker någon jävla hiphop därifrån. Vem faaan sätter in musik på sin blogg? Var det inte sådant man gjorde anno -97 när man surfade in på skunk.nu och fick sin första dos av html koder & lärde sig konsten att tvinga andra att lyssna på sin egen musik. Och INTE ETT ORD TILL OM FÄRGADE LINSER.. snälla..

Nä god jul på er!!! (Jag får skriva så här; för att jag är sjuk. Det är mina regler.)


Give yourself a present you've probably wanted for years - a fine Colt handgyn. Wheter you're a target shooter or a plinker, there's a Colt made especially for you, and you'll take a very special pride in owning it. - http://www.oddee.com/ Japp, det är en riktig reklam-annons från BACK IN THE GOOD OLD DAYS, och givetvis har inte pistolerna på bilden något med inlägget att göra ;)


HAPPY BOW SCARF LUCKY.

En ny liten scarf hängde med i det lilla paketet jag hämtade ut för några dagar sedan;


TISDAG.

Jag varierar inte så mycket. Det känns som att tiden står helt stilla och dagarna bara flyter in i varandra. Igår somnade jag inte, men jag fick heller ingen ångest över det. Jag skulle inte upp idag. Idag ser min dag nog ut ungefär som igår. Pelle köpte tidning åt mig igår, men jag var för trött för att läsa - så det gör jag idag. Det som går ner i halsen är blåbärssoppa( i borta med vinden-muggen) , mackor, polkagrisar och pepsi max. Igår hade jag en sjuk längtan efter lökringar. Lökringar? Jag gillar inte ens lökringar.


MÅNDAG MED MARS.

Hela måndagen är diffus. Jag faller in och ut ur sömn. Alla lukter river i halsen. Jag känner ioförsig fortfarande lukter - men just nu önskar jag att jag inte gjorde det.



Love their love. I love Veronica Mars. Nu är jag inne på tredje säsongen,
 fast det är knepigt att hänga med i varven när jag somnar ifrån avsnitten hela tiden.

MÅÅÅÅNDAG.

Ny dag, måndag. Jag antar att senaste tidens jobbande har tagit ut sin rätt. Min röst är non-existing. Jag kan knappt andas. Jag älskar verkligen förkylningar, man känner sig så jäkla fräsch. För att göra dagen lite bättre så inviger jag mina nya mjukisbyxor från Puma. Jo, det är egentligen tänkt att bli mina nya träningsbyxor men är man förkyld så är man.. Jag får också käka hur många polkagrisar jag vill. (Min egen alldeles nya regel)


Vit body - Gina Tricot
Byxor - Puma


VÄRLDENS BÄSTA BOK, OM EN FILM, OM EN BOK.

Boken om favoritfilmen baserad på favoritboken. Kan det bli bättre? Ja, en tia på tradera, utgiven -69 & i grymt skick.









RUTTET.

Nä men inte skulle väl apelsinerna med intryckta nejlikor ruttna? Det här är ju mitt julpynt, vad faen!!


ADVENTSFIKA.

Vi traskade bort till Pelles föräldrar för att... Ja för att vi var dumma nog att lova det & inte överhuvudtaget tänka på att båda helst ville dö i soffan med fylleångest & alvedon men eftersom att mina elaka tomtar gömt mina alvedon så var det likförbannat omöjligt. Plötsligt fanns det i alla fall en ljusglimt med att gå bort på fika. Pelles mamma har alltid treo. Efter ett glas treo, en lussekatt & grymma presenter till mig så kände jag att bakisheten övergick i något diffust stadie av lycka. Jag lycklig? en bakissöndag? Det är något helt nytt lovers! Här har ni mina lyckliga moments samlade. Måste vara Colin som gör en sådär fånigt glad. Vi spenderade säkerligen en timme med att bara dansa. Eller rättare sagt så skuttade jag runt med Colin i famnen samtidigt som han skrek Danta danta. Dans är nog inte vad jag skulle kalla mina gorillasteg..






Vi har alltså dansat, lekt tittut & haft extremt svårt att säga hejdå. Eller det var nog mest jag....

LETS DANCE TO JOY DIVISION.

//LET'S DANCE TO JOY DIVISION/AND CELEBRATE THE IRONY//EVERYTHING IS GOING WRONG/BUT WHE'RE SO HAPPY//

LET'S DANCE TO JOY DIVISION/AND RAISE OUR GLASS TO THE CEILING/'COS THIS COULD ALL GO SO WRONG/BUT WE'RE SO HAPPY/ YEAH WE'RE SO HAPPY//


THE LOOK OF YESTERDAY:
Skinnklänning - Carlings
Leopardclutch - Åhlens
Ankelboots - Skopunkten
 

TOMTARNAS ÄVENTYR DEL. 6.

Anna var lite halvrädd för Tom-Evert Stavros igår, han stod liksom och lurade på henne i fönstret. Jag sa till Anna att det var lugnt, för de har varit så snälla mot mig i flera dagar nu. Men tji fick jag. Både Rudolf Kåre & Tom-Evert måste ha smygit ner läkarsprit i spriten jag drack igår & gömt undan alla mina alvedon. Jag går runt som ett bakismonster och undrade hur allt detta kunde hända & så tar jag en titt på de djävlarna där de sitter i fönstret och flinar gott. Tack grabbar, jag ska ju fan på kalas idag.


NU DRAR VI!

Jag & Anna styr mot invito nu - lockar is the thaaang!


PAKETET & JAG.

Idag har mitt paket varit ute & tagit en promenad med mig....



Plan för dagen;
Slita upp paketet, slå in det som är julklappar & prova resten.
Bleka rötterna
Bada & inviga mitt nya badkarsbord
Hårinpackning + ansiktsmask
Någon slags jäkla middag, det blir nog gröt.
Blanda drinkar (lets see; redbull + jäger. Jägerbombs)
Svira med Anna
Ha förbannat kul!

DIPP; HÖGER ELLER VÄNSTER...

Dippa chips med fel hand, DET är mycket märkligt. Det dilemmat brottas jag med just nu. Jag har laptopen i knäet & chips&dip på höger sida, därför tar jag ogärna vänsterhanden över laptopen ner i chipspåsen ner i dippskålen & tillbaka över laptopen igen & in i käften. (Jag är alltså vänsterhänt) Alltså har jag inget annat val än att faktiskt använda min högerhand till något annat än att bara slå på åäö tangenterna på ett tangentbord. Det märkliga är väl att det faktiskt går helt okej, lite mindre stadigt, kontrollerad & snabbt - men det känns bara så fel.

Ungefär så fel det känns som när man går på ica, lägger i en diskborste i korgen, blir snål och plötsligt bestämmer sig för att den gamla diskborsten ändå ska få haka med några varv till & inte orkar gå tillbaka genom affären igen. Man placerar därför diskborsten i hyllan mellan bobs hallonsylt och icas egna aprikosmarmelad - fast man vet att det är fel.


SKAPA.

Istället för julgardin ville jag ha juldraperi. Med filttyg, trälim (man tager vad man haver) tråd, blompinne & extra tålamod efter en lugn kväll på jobbet blev resultatet detta; (ursäkta bildkvalitén, jag är ingen fotograf - men ni förstår poängen)


BUSVÄDER.

Fy flate vad det snöar - men jag har då aaaldrig varit med om att bussarna har ställts in?! Okej för stockholmare när de blir lika överraskade av att det blir vinter år efter år, men i Norrland? Tur som fan att jag inte ska åka lokalbussen till jobbet.

Det var uppiggande med bebis & snö idag i alla fall, men på grund av bussarna och busväder hinner jag inte hämta ut mitt paket eller gå & köpa blekmedel. Det får helt enkelt vänta till imorgon och då accepterar jag inget busväder!

Emma på kärringpromenad



 

Slötittande på youtube, Pelle, Colin & jag. Colin verkar vara inne på Ska,
mycket bra Colin. Ska är det enda rätta. Ska & tekaka.


 


BLEACH FRIDAY.

Fredag. Jag har varit & köpt ett badkarsbord, mycket värt, men håret börjar bli dåligt. Jag har dåliga hårdagar varje dag nu, så jag måste kila ner på Åhlens & köpa blek. Jag är blek. Jag känner mig blek, kan man känna sig blek? Jag är stressad, men jag ska hämta ut ett paket. Ett paket fullt med beställda julklappar och lite julklappar åt mig själv. Det behövs. Idag ska jag piggas upp. Jag måste piggas upp. Jag ska knalla iväg & passa Colin ett tag. Han är bra på att pigga upp. Bebisar piggar upp. Sen ska jag jobba kväll. En fredag, igen. På lördag är jag äntligen ledig, på en kväll, på en helg. Det händer inte ofta numera. Då ska Anna få pigga upp mig, förhoppningsvis Lina också.


PAPI & THE TIGER.

Efter sista passet på jobbet ikväll så kilade jag förbi hos mor & far igen. Pappa gormar om några skor som jag tydligen glömt där...

Papi - Öh du har nå såna där tigerskor här.
Jag tänker frenetiskt, men några skor av märket Tiger har jag då sannerligen inte så jag säger - Ehnä.
Mami - Jaha men jag har då inga tigerskor så det kan inte vara mina.
Papi - Ja alltså med tiger-ränder!
Jag - Men för guds skull om jag hade haft ett par skor med tiger-ränder så borde jag väl veta det.
Papi - Ja eller såna här leopard-ränder. (LEOPARD-RÄNDER!)

Och så suckar hela familjen & tycker att JAG är konstig som inte förstår vilka skor Papi menar.


 


Här har ni mina tigerskor, med tigerränder & leopardränder
(Från Peacock's i London)

SNABB UPPDATERING.

Oj vad det känns som att dagen gått långsamt. Nu har jag i alla fall avverkat första jobb-passet & ska iväg till andra sidan bron för att jobba på nästa. Gymmet har visiterats i över 2 timmar, varav effektiv tid knappast kan vara mer än 45 minuter, haha.. 40 minuter har jag nu på att trycka in lite sojakorvar i käften & flyga iväg.

Ciao Lovers...

VÄRRE ÄN EN MÅNDAG.

Helvetes satan vad jag inte vill kliva upp idag. Jag är redan halvdöd och det har bara gått några minuter av vaken tid. Idag jobbar jag också dubbelpass på jobbet, så efter jag har slutat dagskiftet tänkte jag gymma lite & kanske hinna hem till mami&papi. Men just nu har jag lust att svära extremt mycket till så att ni förstår att jag är riktigt förbannad denna morgon. Här är åskmolnet, som inte heller kommer överens med självutlösaren på morgonen så kameran höll också på att råka ut för vreden. Men kom igen, han kan väl vänta i två jävla sekunder så jag får på mig koftan?!!!!!


Stort Linne - Herravdelning nånstans?!
Kjol - Bik Bok
Kofta - Lindex
Skärp - Vintage

PAPI AND OZZY SITTING IN A TREE...

Samtalen med pappa är alltid intressanta.Till exempel när vi (tidigare idag) sitter & dricker kaffe och så kommer Ozzy fram på teven.

Pappa säger mycket stolt; - Ja han har man ju snackat med..
Jag & Lillebror 1 säger då tveksamt: - Eh, jaha när då?
Pappa: - Jo men när vi var på puben innan vi skulle se konserten med Black Sabbath så var han & hans gäng där.
Jag: - Jaha och vad snackade ni om då?
Pappa: - äh lite ditten och datten.
Jag: - Men Pappa du kan ju inte engelska.
Pappa: - Jamen alltså, eh, det var ju så här att de kom fram till oss eftersom att de hade för lite stolar & så frågade Ozzy om han kunde få låna några..
Jag: - Jaha, så 'snacket' var alltså att du svarade : Yes ?
Pappa stolt: - Ja precis!


(http://www.boston.com/bostonglobe/ideas/brainiac/BlackSabbath005.jpg)

PAKET!

Jag hinner omöjligt hem till stan mellan jobb idag, därför ringde jag kära lillebror 1 för att gulla om skjuts hem till mami & papi. Det är tio minus och han kommer och hämtar mig i SHORTS! Mycket märkligt. Hursomhelst. Lillebror 2 är fortfarande på jobbet så jag går direkt in & snor hans dator när jag kommer till ön. Vad ser jag då på det plottriga datorbordet? Jo EMMAS JULKLAPP! wiihoo.. Nu har jag klämt & skakat och jag gissar på att det är en presentförpackning med parfym av något slag. Lillebror 2 är bra på att köpa julklappar (dock aningen sämre på att slå in & sätta julklappsetikett på, men man kan inte vara bra på allt).. Fan att det ska vara så många dagar kvar till julafton...




PIMPELOUTFIT

Tänkte bjuda på en outfitbild några år försent. Här pysslar jag med min favoritsyssla på vintern, efter brädan då givetvis. Pimpeloutfit anno 1995. Emma färska 11 år.


Blå skoteroverall med gröna detaljer - okänt ursprung
Hemstickad blå mössa med vita ränder - okänt ursprung
Vita skinnvantar - okänt ursprung
Grå snowjoggers - okänt ursprung
Fräcka solglajjor - ehrm, macken i Tärnaby.

LILLA MY.

Morning lovers,

Idag ska jag jobba dagskift... och kvällsskift. Så jag åker nu & är hemma mjaaaa, runt halv tio ikväll. Jag hinner med en middagspaus så jag ska se om jag kan ta mig ut på ön till mor & far så får jag blogga lite därifrån. Vilken uunderbar dag. ehrm.



Randig tröja - H&M
Klänning - Mk One, London
Ramonesväska - H&M
Leggings - Vila

SLÖ

Jag var verkligen rädd att jag inte skulle klara av att ta det lugnt idag - men det enda jag gjort är att kånka tvätt fram och tillbaka från tvättstugan. Resten av tiden har spenderats i ryggläge på supermadrassen framför TV;n. Jag slumrade till och med en liten stund, säkert en timme. Ja alltså, jag orkar inte ens knäppa gylfen, borsta håret, bry mig. Så här ser jag alltså ut idag...                              
                                                                                           (Caught in a gäääääsp)


Sönderklippt the Doors t-shirt
Linne - H&M
Jeans - Nudie
Tattoo - Bad Boys Tattoo, Oslo

DUBBELTRUBBEL.

Veronica Mars. Jag kan inte slita mig. Pelle har tjatat om denna serie så mycket & eftersom att han verkar ha vettig seriesmak (skumt ord) annars så tänkte jag att det kanske låg något i denna serie. Men jag var mycket skeptisk. Det tog ungefär 10 minuter av pilotavsnittet & nu är jag helt fast. Nu är det alltså Pelles fel att jag hamnar i trubbel med min egna Pelle. And it goes a little bit something like this;

Jag ligger i sängen och ignorerar Pelle då han jomlar på i köket. Jag hör han ropa lite då & då men då låtsas jag att jag har slumrat till framför datorn. Helt plötsligt står han framför mig och ser väldigt beslutsam ut. Han lirkar och försöker få mig att slita mig från laptopen (sjätte avsnittet i rad av Veronica mars). Han försöker manipulera mig med julsaker (bara för att han vet att jag är en juljunkie) & säger snällt; men Emma jag har ju tänt andra adventsljuset. Jag däremot är trött & sliten pga jobb & vill fortsätta slötitta på serien & säger därför moget; Jag bajsar på adventsljusstaken, gå härifrån. Då lyfter Pelle helt enkelt upp mig ur sängen och bär mig till köket och försöker med visuella effekter få liv i mig. Titta så mysigt han hade gjort. Nu har jag nästan dåligt samvete för hur barnsligt jag betedde mig. Men bara nästan ;)


Den nya julduken har Pelle hett på bordet, ljusen är tända, min
skumma växt är pyntad & min tomtegumma håller i min önskelista!

JAG VÄGGAR IDAG.

Jag tog sovmorgon till elva. Slötittat på TV, läst lite bloggar & nu har jag tagit fram madrassen, slängt den framför teven och hugger in på Rocky som kom i brevlådan i förrgår. Jag ska försöka vara i pyjamasarna så länge som möjligt ;)


Monkey Business jamasbyxor - Primark, LDN
Linne - Primark, LDN


VÄGGEN.

Pelle dampar på mig. Det är på allvar vad jag först tänkte på när jag skulle förklara detta. Dampar?! Jag har umgåtts för mycket med dessa tonåringar.
 
Vilket osökt leder till vad jag tänkte skriva om; alltså att Per inte kan sluta tjata om hur jag jobbar, vilka tider jag jobbar, vilka uppdrag jag bör avsluta och så vidare. Han är rädd att jag ska gå in i väggen. In i väggen? Det har jag fan inte tid med. Men när jag funderar på det så låter det rätt skönt. Så vi gör ett deal. Jag går in i väggen nu och så kan jag vägga hela kvällen ikväll & dagen imorgon och så är jag grispigg på onsdag & börjar jobba dubbelskift igen ? ;)


SLUT I LUVAN.

Jag är så trött, ögonen flyger ihop, jag mumlar mest & får inte fram ord. Jag går tillbaka hela tiden i det jag skriver eftersom att jag inte lyckas träffa av rätt tangenter. Jag har alltså inte sovit inatt, inte en blund & nu försöker jag hålla mig vaken till ikväll, för att vrida tillbaka på dygnet då jag ska upp tidigt imorgon bitti. Detta vridande, vändande & tvingande av vakenhet har alltså gjort att jag missat en natts sömn. Underligt. Det går. Men snart faller jag ihop. Det blev alltså att jobba 25 timmar natt sammanlagt den här helgen.

THE CLAW.

Det här är ändå klotterhumor (del 2)


(www.oddee.com)

NATTBLOGGA.

Jag börjar känna mig trött Jag har fortfarande 7 timmar kvar att jobba. Det kanske inte var en så bra idé så här i efterhand att totalt ta ut sig i vattenrutschkanorna men roligt var det ;) Jag menar hur många får betalt för att åka rutschkanor liksom!


Här är vår lilla 'toalett'


TID FÖR FRUKOST.

Nu är verkligen dagen upp & ner. Jag käkar pommes & sojakorv till frukost klockan 19.00. Jag börjar jobba igen om tre timmar. Det ska nog gå bra. Igår klarade jag mina 12 timmar rätt ok, förutom när jag skulle servera frukost & spårade ut på youtube till skypes laughing chain. Jag tror att jag hade konstanta skrattanfall från sju imorse till tio då jag gick av mitt skift. Kidzen var lika trötta så vi hade grymt kul.

Ikväll åker badkläderna med då vi ska öppna paradisbadet & köra nattbad för alla trötta lanare. Det blir förmodligen också grymt. Pax att åka toalettstolen flest gånger. Ni har väl för guds skull åkt toastol någon gång?

Så här ser jag ut ikväll;


(Bakgrunden ser annorlunda ut, jag är nämnligen & kraschar hos mor & far ute på ön)

Chanelinspirerad hårklämma - H&M
Kofta i kashmereblandning - Topshop, UK
Klänning - Snott ur mammas garderob
Strumpbyxor - Snott ur mammas garderob


TIDSMASKIN!

Det här är ändå klotter-humor på hög nivå.


http://www.oddee.com/item_87094.aspx

MORNING GLORY.

Mornin ' lovers!

Det är något speciellt med morgonen när man fortfarande inte somnat. Jag blir glad av morgonen. Morgonstund har guld i mun. Eller så är det för att jag är övertrött nu. Jag slutar jobba om tre timmar. Jag har alltså gjort bort nio långa.. Nu ska jag strax servera frukost åt kidzen & har slängt på en finfin youtubeplaylist att välkomna dem med. Just nu ekar 'The highwaymen - City of New Orleans' ur högtalarna.

IRRITATION.

Jag bor högst upp i en lägenhet med loftgång. Det är oftast schysst eftersom att det känns som att jag har två balkonger, MEN på fredagar & lördagar - då är det ett helvete. Nu hör jag folk stå & röka & skratta utanför min dörr, förmodligen på fest hos grannen & det enda jag vill göra är att be dem att hålla käften skrika åt dem att inte alla människor har privilegiet att vara ledig på kvällarna. Jag vill skrika åt dem att de kan trycka sin förbannade stilettklack & ciggarett långt upp i aset, tomtejävlar. Uach, vilken hemsk människa jag är, så fylld av avund. Jag måste verkligen lära mig att glädjas åt andra människors lycka & försöka se fram emot nästa helg då jag förhoppningsvis är ledig & faktiskt själv får dra på mig klackar och fest-stass för att gå ut & svira.... Kanske nästa helg.... (Fast det enda jag gör nu är att önska dem en redig baksmälla) Nä nu ska jag packa det sista & dra iväg på jobb!

NATTJOBB.

Im so sorry lovers,

Jag är inte så aktiv idag, mestadels på grund av att jag ska jobba 12 timmarsskift inatt & igen imorgon. Jag har verkligen försökt sova & ta det lugnt idag men när man väl har en sådan dag så går det inte alls. Pigg som en liten nykläckt gris kan beskriva hur jag nafsar omkring idag.

Ikväll & inatt däremot - när jag ska vara pigg som en nykläckt gris, då kommer jag att gå runt med gele i ögonlocken & en trött uppsyn. Kidzen har erbjudit sig att lära mig lana cs, för att slippa den allra värsta tristessen. Jag antar däremot att de kommer att hitta på hyss, långt värre än vad mina elaka tomtar kan göra & det kommer garanterat hålla mig vaken..


T-shirt - Primark
Väst - H&M
Jeans - Cheap monday

OM DU VAR TVUNGEN ATT VÄLJA, 2!


1. Läskig bikinigranny.


2. Ja, streck?


3. Sälja sin panna för reklam?


4. I like big bu...penises?


(pics från http://www.capohedz.com/typebrighter/2006/11/really-bad-tattoos-part-5.html)

Om du var tvungen att välja?

TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 5.

Lillebror kom & hämtade mig på jobbet & fick som belöning finfin sovplats på halvplatt madrass från sjuttiotalet. Tom-Evert Stavros & Rudolf Kåre har varit snälla nästan hela dagen  & fick därför som belöning att få busa & sedan sova med deras bäste farbror Erik. Ja lillebror alltså. Titta vad söta de är; man kan nästan tro att alla 3 är snälla varelser..


RUMPNISSAN.

Nu är jag hemkommen från en mysig stund på stan. Jag var tvungen att gå förbi röda korsets second hand & köpa den där dockan jag såg där igår. Jag kunde inte släppa henne. Nu är jag bara lite rädd att mina elaka tomtar ska göra något dumt - men de är mer nyfikna och lite småkära tror jag. Är det för att hon liknar en rumpnisse kanske? Jag skulle kunna tänka mig att mina elaka tomtar skulle trivts bra bland lite småegoistiska rumpnissar nämnligen.


Julduken med nästomtarna fick jag av mormor (från hemtex)


TORSDAGSKLÄDD.

Nu ska jag springa över till mormor, lämna morfar på stadsbiblioteket & gå med mormor på julklappshopping.


Men varför ser det ut som att jag bara är tre äpplen hög? Alltid när Pelle ska fota. Jäkla långstånk!
Jacka - H&M
Mössa - Vintage, Camden Market, London
Vantar- Farmorstickade
Uggs - Gamla, fejk..

ELAKA TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 4.

Efter mycket kaffedrinkande, först ut Barista med Anna, sedan jobbet & direkt efter jobbet en välbehövlig kaffekväll hos Friban, så var jag jäkligt pissnödig när jag kom hem. Ni vet sådär så att man knappt kan få upp gylften innan det är dags & när torkeriet ska sätta fart så upptäcker jag att någon jävel satt toarullen åt fel håll. För att överhuvudtaget få mer toapapper än ett par tri centimeter måste man lyfta på hela möblemanget & slita samtidigt. Jag slänger min blick ilsket mot dörren & är på väg att skrika några väl valda meningar till Pelle och upptäcker samtidigt en rödtott som försöker smita. RUDOLF KÅRE!  Han måste planerat detta & det var därför han obehagligt nog han hade gömt sig under hela dagen...


DE ELAKA TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 3.

Det var skönt att komma ut lite & fika med Anna. Som vanligt gick vi till Barista. Det är tryggt, enkelt & gott rättvisemärkt kaffe. Vi skvallrar och utbyter erfarenheter, precis som en bra fikastund ska vara. Innan det promenerade vi förbi Röda korsets secondhand butik & jag gick lös på allt tacky-julpynt. Anna var mindre tacky & hittar ett snyggt lackskärp.

När jag sedan, kaffemätt & glad kommer hem så tänker jag att jag ska fotografera mina nya fynd, ställer iordning & dolar & vad upptäcker jag? Jo Tom Evert Stavros rider på min fina spargris & Rudolf Kåre is nowhere to be found. Mycket märkligt - men eftersom att jag har bråttom att laga middag & sticka på jobb så kan jag inte undersöka saken närmare utan lämnar det med en bestämd uppmaning till Stavros att han måste skärpa sig & leta upp Kåre innan jag är tillbaka från jobbet.

                     En perfekt sjuttis-julduk att ha under min tomtekorg                               & en väldigt söt textiltavla!


FIKA.

Jag känner mig riktigt duktig på att fika nu. Det är för mig fortfarande ett skumt men mysigt fenomen som mina forna universitetskamrater söderifrån försökte tuta i mig. De drog mig säkert 'för att fika' 5-6 gånger under universitetstiden, trots mina försök till att göra något vettigare; exempelvis puben. (Ibland vann jag) . Nu när jag är mer vuxen & mindre alkoholorienterad så känns fikat som ett utmärkt sätt att umgås. Vilket dravel, haha. Anyways, så här är jag klädd för dagen; Det är 2 plusgrader i norrland så då passar jag på att använda skinnjackan:


T-shirt - H&M
Kofta - Lindex
Jeans - Cheap Monday
Bälte - Vintage
Skinnjacka - Primark
Halsduk - old..
Handskar - H&M
Väska - Marc J

PLAN - ONSDAG.

Med barbiesarna på framsidan & 299 unika besökare var gårdagen rätt bra i min blogg, om det bara hade kunnat vara EN till så jag skulle nå mitt första mål; 300.....Idag har jag fullt upp. Först ut är fika & lite secondhandshopping med Anna, sedan bär det iväg till gymmet för en långkörare & eftermiddagen + kvällen kommer att spenderas på jobbet.


HJÄLP MIG HJÄLPA MINA ÖRON.

Jag hade ett par icons ett tag, men de började  glappa & då fick jag ett par koss av lillebror så jag köpte aldrig nya scullcandys. Nu har koss-lurarna gått i graven och jag har 300:- att slösa på valfri webshop (present från Pelle) Så jag har bestämt mig för nya hörlurar. På cdon har de sjukt bra priser på skullcandy just nu. Köper man exempelvis Skullcandy Hesh (första bilden) så får man frakten gratis. Det gäller inte de andra - men jag antar att frakten inte är så farlig ändå. Här är de jag står fast emellan, så hjälp mig att välja!

 

ÄNTLIGEN KLAR.

Kommer ni ihåg projektet jag började med för ett par veckor sedan? Jag kom liksom på att jag skulle sy en egen pälsväst, då jag inte hittat några som riktigt passar mig. Givetvis ville jag ha leopardfuskpäls. Vem vill inte det? Eftersom att fuskpälsen är så tjock upptäckte jag dock att det var omöjligt att sy den på maskin, så här är den nu, med mitt egna konstruerade mönster, min design & handsydd av moi. The furrfurrr kallar jag den ;) Eller flinstonesfurren - som Pelle hela tiden påpekar att jag ser ut som. Fred Flinta alltså.




Jag måste givetvis avsluta med ett glädjeskutt!

Precis innan jag sydde sista stygnen greps jag av lite panik, vad ska jag ha för projekt att gå till när jag har tråkigt nu då - men som tur var kom jag på att Sassy räddat mig på den fronten. Hon ska ju få ett par leopardöron till sin nyårsfest. Så det är bara att fortsätta pyssla. puh!

BARBIE.

Jag var inne & kollade på metros hemsida, hittade barbieklänningsjoxet det har varit snack om. De flesta klänningar kändes rätt förutsägbara - de som designat dem har helt enkelt gjort en avbild av sig själv! Men tänk vad roligt det hade varit om exempelvis Marie Serneholt inte valt att göra en liten söt isprinsessa utan en megatuff bikerbrud med combatbrallor...




Alla bilder hittar du här.

1. Miss Li
2. Blondinbella
3. Carolina Gynning
4. Kitty Jutbrink
5. Sandra Dahlberg
6. Marie Serneholt

Jag gillar mest Miss Li;s gröna skapelse & som tät tvåa kommer den vackra vinterbaben som Sandra Dahlberg designat!

IPRED.

Jag har inte överdrivet försökt sätta mig in i det här med IPRED-lagen. Jag antar att många kommer att sluta läsa redan nu, men gör inte det; för jag har hittat världens enklaste förklaring Jag kunde inte skrivit det bättre själv. Jag hade inte ens kommit nära på att förklara det så bra som de gjorde igår på aftonbladets ledarsida.

Saxat ur aftonbladet alltså;


... Men det är inte underhållningsindustrin som ska agera polis. Skiv- och filmbolagen spanar redan på nätet. De hittar fildelare men de kan bara se deras ip-nummer. Med regeringens förslag kan skivbolagen begära ut namn och adress till ip-numret.
Kan se allt som laddas ner
Sedan kan skivbolagen se att Kalle Karlsson har laddat ner tre filmer, sju låtar. Men bolaget kan också se allt annat Kalle laddar ner, vilken religion han väljer, vilken sexualitet han söker. Vilket skivbolag har rätt att få ut så privat information?
Det är polisen som ska jaga de som stjäl för att sälja vidare. På nätet precis som överallt annars.

Jag säger givetvis nej till IPRED-lagen. Vad säger ni?

ELAKA TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 2.

När jag klev upp ur sängen upptäckte jag först & främst att någon hade druckit upp all julmust, sedan att elake-tomten-numero-2 spelade död! Nu listade jag ju ut att det var han direkt. Därför blir han minst skonad i namngiveriet. Elake tomten nummer 2 heter numera; Tom-Evert Stavros & elake tomten nummer 1 får själv välja & väljer; Rudolf Kåre.



Tack för alla namnförslag; Pelle, Sassy, Hanna, Hannah & Linda, men jag skulle skaffa ögon i nacken om jag vore ni; Tom-Evert Stavros har gnisslat fram att han inte alls är speciellt nöjd med sitt namn.

(jag hade förövrrigt fångat på bild hur Tom-Evert Stavros spelade död - men blogg.se vill inte ladda upp bilder åt mig idag)

KLURIGARE FRÅGOR ÄN VANLIGT.

Vad heter dina föräldrar? Mami & Papi
Vad jobbar dina föräldrar med? nyexad lärare & mekaniker
Vad är det senaste du installerade på datorn? Age of Empires (näe det var alltså inte jag som skulle spela det)
Vilken är din favoritrestaurang? Red Veg. Grymma både i London & Brighton. Helt vegetariskt snabbmatställe. What more can you ask for?
När badade du i en pool senast? Snajsligt hotell i Sandefjord - saltvattenpool. Det var som att komma till himlen.
Har du varit med i någon skolpjäs?Njae - Jo nog minns jag allt att jag var en blomma en gång. Fast det kanske var för att läsa upp någon sommardikt på skolavslutning eller liknande. äh fan; jag tror inte det!
Hur många barn vill du ha? Så många tills jag blir less.
Vilken musikstil tycker du mest illa om? Jazz. Jag tål inte jazz och jag kan inte förklara varför. Om någon jazz-älskare kunde ge mig något grymt jazz-tips är det mer än gärna välkommet. Jag vill kunna lyssna på ALL musik.
Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Ja. Vänstern 4 life...Ja eller så länge de kör den grymmaste politiken. Socialist, javisst!
Vad har du för TV-kanaler? Ett gäng.
Har du åkt moped någon gång? Ja, ehrm, jag är från en liten arbetarort i norrland. Jag har nog haft runt 5-6 stycken i min ägo.
Har du busringt någon gång? I yngre år, ohja.
Har du fått felparkeringsböter? Hell no. Fast det beror väl mest på att jag är körkortslös & billös.
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Nej, jag har nog dödsångest som det är, tack!
Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Tanzania eller kanske Etiopien. Jag säger Afrika så blir det bra.
Har du en egen trädgård? Nej, men jag har en balkong ;)
Vilken är din favorit bland tecknade serier? Ziodberg i Futurama.
Kan du alla orden i nationalsången? Nej inte efter vers 1.
Badkar eller duschkabin? Badkar såklart.
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Shawshank Redemption (såg ju om den på jobbet för några dar sen)
Favoritpizza? Margerita med pommes, utan tvekan!
Chips eller popcorn? Chips, närmare bestämt; Cream Cheese.
Vilken färg på läppstift använder du? När jag använder det så är det ljust rosa/lila.
Har du rökt jordnötsskal någon gång? Haha är det ett slang för något annat eller?! Nej jag har inte rökt jordnötsskal.
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Näe, ser jag ut att kunna det eller?! ååh sopa!
Apelsin- eller äppeljuice? Neither. Juice ger mig hurven.
Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Lunchade med mormor & morfar för ett tag sedan. Jag åt Grekisk sallad.
Favoritchoklad? Jag äter inte choklad.
Favoritbok? Han som älskade livet - Irving Stone
När åt du en hemodlad tomat sist? Oj, det var någon gång JW gjorde tacos - för många år sedan.
Är du bra på matlagning? Ja när jag vill. I alla fall vegetarisk matlagning.
Klarar du att tanka själv? Näe det tror jag inte. Får man lära sig det när man tar körkort? Annars är jag kööörd.
Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nopes. Men Pappa har. Jag kommer ihåg när jag var liten & papi köpte en kniv man kunde skära 10öringar med. Jisses vad ofta jag försökte själv skära 10öringar. Det fungerade aldrig.
Pepsi eller Coca Cola? Pepsi, Pepsi max.
Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Ja.
Vad var det senaste du handlade? soyayoghurt, igår på konsum.
Har du kräkts offentligt? Japp.
Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Mjaaa..
Har du ringt något betalnummer? Näe, eller jo, eller räknas fröken ur?
Kan man vara vän med sitt ex? Självklart.
Vem var det du besökte på sjukhus senast? Jag pratar inte om sjukhus.
Hade du mycket hår som liten bebis? Nej, jag såg nog rätt skallig ut i ett år åtminstone.
Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Du har kommit till nummer 0 - 7 - 0 --- osv. förinställt.
Vad har du i din väska? Mitt liv. And it goes a little bit something like this; mobiltelefon, börs, plåtburk med cigg, ett par tri tändare, lite godispapper, nycklar hem, nycklar till jobb, kortison, tamponger, plåster, parfym, deo, smink, mera skräp, post-its, penna & säker tusen saker jag glömt.
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Går in på svt.se & klickar fram mig till vem vet mest. Bästa insomningsprogrammet ever!
Vad är du tacksam för idag? Mina föräldrar, syskon & annan familj; att de som lever lever & att de som har hälsan i behåll faktiskt har det.

Snodde den av Hanna, sno den gärna ni också! Men hjälp mig med mer förslag på tomtenamn i inlägget nedan;

ELAKA TOMTARNAS ÄVENTYR DEL 1.

Igår införskaffade vi en elak-tomte-kompis till våran elaka tomte. Någonstans tänkte vi faktiskt att tomten skulle bli mindre elak av en vän. Nu inser jag att vi gjort ett stort misstag; elaka tomtarna är extremt skadeglada & gör allt för att få sig ett gott skratt. Idag till exempel så hånskrattade de i kör för att jag hade glömt att köpa toapapper. Vänstertomten började skrika att jag nu skulle få torka bajs med händerna. Inte alls trevligt...  

Hursomhelst; efter min dryga arbetsdag har jag tappat fantasin, så hjälp mig att döpa mina elaka tomtar så att det blir lättare att skriva om dem!  Förslag på namn, kom igen!?


SLUT.

Jag var tvungen att jobba över, det är iskallt, slask, vatten & ännu mer kallt. Jag låter lite bitter, Så för att peppa mig själv käkar jag middag från Catharinas & ska slappa med sofis mode innan jag tar tag i något mer seriöst bloggande. Däremot har elaka tomtarna ställt upp på bild & vi diskuterar nu tillsammans vad vi ska bjuda på i del 1 av deras jul!


FYFADER

Nu drar jag på jobb. Jag är såå trött & jag vill inte ens nästan. Fy fan, jag känner mig som en påse skridskor..


RSS 2.0