EAT PUSSY, NOT COW.

Det är naturligt att äta kött. Människan har alltid ätit kött.

Bullshit. Människan har kanske alltid ätit kött MEN aldrig ätit så mycket kött som just nu. Förut var kött en lyxvara. Nu är det vardagsmat. Människan jagade dessutom sitt eget kött. Jägare respekterar jag. Klarar du av att kliva upp 4 på morgonen, slänga på dig vadarstövlarna & jägarhatten, paddla kanot med en galen jaktlabrador & sitta tyst i flera timmar i iskall höstvärme & vänta på en liten tjädertupp & du klarar av att sikta & träffa plus att du har fostrat din jakthund så bra att den hittar igen din döda tjäder & paddlar hem igen några timmar senare - då ska du ha all credd i världen & äta ditt torra fågelkött.

Däremot har jag svårt att respektera de som säger; Joo men jag köper bara kött från ställen där djuren har haft det bra. GÖR DU? Ärligt? Så du menar att du kollat påläggsskinkan? Falukorven? Köttfärsåsen? Fläskfilén? Och du har aaaldrig tagit det billigare alternativet? Är det märkt på paketet? Står det; Ja här på Svenssons farm har oxen haft en underbar tid. Han fick en promenad varje dag, fick sätta på några damer, fick några kidz, rikligt med mat & fina vänner?

Jag förstår inte att det  fortfarande finns affärer i Sverige som tar in annat kött än det som har 'behandlats bra' för inte en enda jävla människa jag snackat med erkänner någonsin att de skiter själva fan i huruvida grisen har haft det bra eller inte innan de lägger skinkan på frallan!

Säg istället bara; Nä fyfan jag älskar kött & jag skiter i om kossan har torterats i tre år så länge jag får min köttfärsås. Var ärlig. Då respekterar jag dig! Oj, vilket upprört inlägg. Det här kan bara betyda en sak. Jag & Lina har eggat upp varandra igen och tycker att hela världen är knäpp! I'm no meateaterhater, Pelle mumsar mer än gärna i sig falukorv & även om jag rynkar näsan åt det så är han ärlig i sitt falukorvsätande. Han kompenserar; ett vegetariskt mål mat i veckan är bättre än inget. Det kan du också göra!


Kommentarer
Postat av: Yksi

Ibland läser man saker man tycker är skitbra, ibland skulle man vilja varit den som gjorde det först, ibland önskar man att man var någon annan... JUST nu önskar jag att det var jag som skrev din rubrik först... Eat pussy, Not cow... genialiskt... och kanske, kanske, en vacker dag om ett par så rippar jag den av dig och då kommer jag inte kunna ge dig credit för jag kanske inte kommer ihåg ditt namn då... Nu har jag varnat dig... well done...!

2009-01-08 @ 12:32:39
URL: http://yksi.blogg.se/
Postat av: Miss x Jung

haha, känns bra att kunna säga att jag är vegetarian ^^Sv. Ja, de dyra skorna är dock väldigt ofta mycket mer bekväma... Men man får väl köpa ett par superdyra någon ggn i sitt liv ^^

2009-01-08 @ 12:38:16
URL: http://asianhit.blogg.se/
Postat av: Lena

Jag tycker kött är galet gott, det är enda anledningen till att jag äter kött och det är jag ärlig med även om jag har dåligt samvete för det och egentligen önskar att jag var stark nog att vara vegetarian!

Dock försöker jag i så stor utsträckning som möjligt att äta ekologiskt kött, och då vet man ju i alla fall att djuret fått gå ute en viss tid, att transporten till slakten inte är längre än vad som är tillåtet och så vidare. Fast jag ser det fortfarande inte som någon ursäkt för att äta kött.

2009-01-08 @ 12:48:51
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Lena

Och, jag tror nog att jag i alla fall en gång i veckan inte äter något kött på hela dagen, det är inget jag satt upp som mål, men vi äter mycket grönt och så hemma ändå..

2009-01-08 @ 12:50:36
URL: http://moeller.blogg.se/
Postat av: Dress Like a Princess

Ja man börjar bli blek nu alltså :P hehe vad gör du idag då?

2009-01-08 @ 12:55:58
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Bella

Bra inlägg!

Jag gillar kött, hade inte kunnat leva utan de för jag är på tok för kräsen. Dessutom allergisk mot nötter som alla tjatar om att man ska äta om är vegetarian. MEN, vi äter vegetariskt minst en ggn i veckan här hemma. Och köper väldigt ofta vårt kött från en gård där de själva föder upp djuren, plus att de slaktas på plats. Vilket jag tycker är asviktigt. Annars så köper vi alltid ekologiskt, spelar ingen roll om de är lite dyrare för vår del. sparar hellre in på ngt annat ist. Och jag äter inte falukorv;-) Fast nä, vet inte hur mycket det gör för djuren i det stora hela=S Usch, nu fick jag dåligt samvete iaf...

2009-01-08 @ 13:36:04
URL: http://jagomittliv.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tycker också det är helt galet att Sverige tar in kött från t.ex Danmark! Dom tar hand om sina grisar sjuuukt dåligt!

2009-01-08 @ 14:22:36
URL: http://aannapannas.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

bra skrivet!

Även om jag inte är helveggie länge ..äter ju kött om jag blir bjuden men lagar jag själv och till mig själv blir det no meat.puss

2009-01-08 @ 15:12:03
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

och ja..jag kan inte riktigt se nån annan anledning till splittringen..

haha

2009-01-08 @ 15:35:30
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: pelle

Bra skrivet, Emma!

Själv så är jag ingen vegatarian, men jag äter heller inte överdrivet mycket kött. Duger jag? ;)

2009-01-08 @ 15:46:11
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: adam

Jag försöker att äta eko grejjer, lögn föresten. Jag ljög.

Men jag köpte eko ägg idag.Jaa visst är överaskningar kärlek

2009-01-08 @ 15:51:25
URL: http://marjavaara.blogg.se/
Postat av: Lisa

egentligen tycker jag att det är fel att äta kött, men det är inte värt att sluta för det är så gott :)

2009-01-08 @ 16:16:24
URL: http://wlisa.blogg.se/
Postat av: BK-bloggen - det du säger och det katta' skiter lägger jag i samma hög

Nää jag äter då kött med god aptit (no offence mot er veggisar) MEN jag älskar också vegetarisk mat och brukar laga det då och då. Så här blir det i alla fall lite blandat.Men sen handlar jag ju typ eldoradokyckling så ... ehm

2009-01-08 @ 16:21:26
URL: http://bloggkommentar.blogg.se/
Postat av: Lina

Good for you Loue!! Btw Yksi!! I wrote it first!!! jsut wanted som cred :D

2009-01-08 @ 19:44:54
URL: http://seabobby.blogg.se/
Postat av: nathalie

Jag hatar verkligen kött, är otroligt petig och tycker kött smakar blajj och har varit veggis i två år eller något sådant.. Kommer never ever börja äta kött igen!

2009-01-08 @ 22:05:35
URL: http://nenneblogg.blogg.se/
Postat av: Hanna

Okej Emma jag SKA vara ärlig... Jag gillar kött, har inte alltid gjort det och har faktiskt en gång i tiden för länge sedan varit vegitarian, (till och med vegan i en vecka då jag var kär i Dennis Lyxzèn he he).

Och jag köper oftast det billigare alternativen. Och helt ärligt, jag pallar inte att tänka på hur kossan har mått, eller hur grisen blvit behandlad för då skulle jag antagligen inte äta kött. Jag ignorerar det helt enkelt, låter det förträngas in i mitt inre.

Ut i mellan slås man av sitt dåliga samvete då medvetandet om hur djuren oftast hanterast före och EFTER deras död, och dom gångerna struntar jag i att köpa kött.Idag har jag tinat ett par fläskfilèr och tänkte tillaga en gomiddag med kött å hasselbackspotatis och andra diverse gosaker, men Emma, nu kommer jag ju ha dåligt samvete. Tack så hemskt mkt för att du förstörde min fin midda till Danne.... ;)

2009-01-09 @ 09:23:47
URL: http://habba.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0