Löning!

Idag ska jag och Lina ta en tur till banken & betala hyran. Jippie. Vi har kvällsskiftet ikväll så vi börjar inte förrän 6pm. ........Och så blev det en direkt vändning så fort jag skrev det där, jag skulle ha hunnit att ta i trä!!!!! David vår manager ringde just och bad oss komma in klockan tolv eftersom att ingen dykt upp på morgonen. Så vi har dagsskiftet idag helt plötsligt. Jahapp.

David har förövrigt satt mig & Lina på full-waitress-service i vårt diningroom. Inget lek & skoj bakom baren för oss inte, utan blodigt allvar. Haha. Tydligen var det så många klagomål däruppe & därför satte David oss ner och började mala på om inlärningskurvor & att vi hade en hög, medan andra hade låg & att vi därför måste vara i diningroom ett tag framöver tills allt lugnar ner sig & därefter successivt lära upp de andra soporna hur man är trevlig mot en kund!!!

En otroligt jobbig sak hände dock igår på i vårt diningroom; Jag lyckades spilla rödvin på en gäst. Ja, ett helt glas. Otroligt pinsamt & jag tänkte direkt att jag var körd. Jag tog givetvis extra hand om bordet, gav dem kaffe och försökte vara så trevlig som möjligt. Det slutade med att de gav mig 250 spänn i dricks & ville komma tillbaka och äta imorgon. Så det lyckades vi med! Synd att vi någonstans bestämde oss, i teamet, för att dela på dricksen.

Nu har jag inte mycket tid kvar, måste skynda mig till jobbet. aaarghh...

Jo tjenare,

Att vi skulle börja jobba normalt, vilket skämt. Trodde att vi skulle få vår lediga dag idag, då det var ett bra tag sedan vi var lediga sist, men nej nej. Så det blir att jobba från fem i eftermiddag tills vi stänger (så vi är väl hemma runt två inatt) .. Nu är iofs våra pengar slut, så vi lever på dricksen, men vi får lön på fredag, så det är lika bra att de stänger in oss på jobbet. Haha.

Blow up.

Idag var det den officiella öppnandet av vår Pub. Det gick grymt bra. Vi hade fullt med folk hela tiden. David (vår manager) var väldigt nöjd. Vi drog även in sjukt mycket dricks. David ville inte låta mig & Lina sluta jobba när alla andra på 'dagspasset' gladeligen gick hem & trots att våra fötter höll på att ramla av så var det nog ändå den bästa komplimangen vi kunde få. Så vi arbetade snällt två timmar till. Nu byter vi snabbt om & unnar oss en kväll ute på Metro!

Vi är lite svåra att få tag på just nu eftersom att vi jobbar hela tiden & det ber vi om ursäkt för. Nästa vecka ska vi nog jobba mer 'normalt' & därför vara mer tillgängliga på telefonerna.

Pussar&Kramar

inget annat än jobb

Nära på 13 timmars arbetsdag hade vi igår, som vi nu har haft det i veckan. Dålig uppdatering här, men vi far tidigt på morgonen & stupar i säng när vi kommer hem. Jaja, hinner inte mycket mera. Ska göra mig iordning för jobbet.
Ciao


Svensson?

Hittade en rolig lista på Annas blogg, måste göras. Lina-morgon-monstret sover fortfarande & jag är uttråkad.

[x ] Ditt efternamn slutar på -son
[x ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[ ] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[x] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[ ] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[x ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[ ] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng.
[x] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter på Mc Donalds
[ ] Du följer Melodifestivalen.

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent. 15x3 = 45 % Svensson


12 timmar.

image41


Igår jobbade vi 12 timmar rakt av. Kitty matade oss med godis genom hela dagen för att vi skulle orka. Vi tog emot alla leveranser och försökte få klart allt för öppnandet. Vi är inte ens nära klara ännu; men trots att vi vet att vi förmodligen kommer att jobba i 12 timmar idag igen så har vi åtminstone både en cook-off (dvs kockarna lagar allt på menyn & vi front-off-house-staff äter!) samt att vi ska ha vinprovning. Vi dricker inte vin men det ska ändå bli roligt att prova (man får väl spotta ut det om inte annat). Och sist men inte minst så är vi i England; vilket betyder att vi kommer att få prova riktig engelsk cask ale & liknande. 

En bil brann helt plötsligt upp utanför jobbet igår också, det var skumt, men vi fick en uppskattad liten rast!

Eftersom att vi är ganska fattiga nu så är det, tro det eller ej, ganska skönt att jobba stenhårt. Vi har inte tid att spendera pengar & mer pengar går in på kontot sedan!

Puss & Kram

Haha, nä Per!

Pers resa är bokad till London nu. Kan man bli gladare !!!! Förutom att han, i Thailand, har lyckats träffa ett engelskt 50+ par från Newcastle & på något sätt lovat att vi ska komma dit & hälsa på. Det kommer inte att hända Per.

Annars då?, Lugn morgon. Blev väckt av ovannämnd karl. Lina sussar fortfarande sött. Fast jag somnade nog bra mycket tidigare än henne igår så det jämnar väl ut sig.

Vi hade bestämt att åka på Ikea idag & handla mat, men nejdå. Kitty meddelade igår snällt att vi skulle infinna oss på jobbet klockan 10 am idag. Vilket suger. Vi var helt övertygade om att vi bara jobbade kväll hela veckan..

Hm, det var allt!

Puss / Emma

Courtsfield

Vi har jobbat idag med att få allt fixat inför att öppna vår nya pub/restaurang. Den är grym. Det ser nästan ut som ett slott inuti, ni vet; högt i tak, mörka gardiner, enorma fönster, läskiga tavlor på väggarna. Jag kände direkt obehag & började få för mig att det spökade.. Men vackert, det är det.

Det är två dagar kvar tills jag får veta om jag får design-jobbet eller inte. Annars känns det faktiskt inte så farligt att jobba på Courtsfield ett tag. Det är ett grymt gäng med människor, vår manager Tom är jätterolig och allt känns helt ok. Vi har fått lära oss jättemycket om restaurangbranschen. Även om det aldrig är något som vi kanske kommer att fortsätta jobba med (iaf inte jag, kanske Lina) så känns det roligt att ha provat på; kunskap är ändå kunskap som jag brukar säga... (haha eller?!...)

Igår hade vi filmkväll; Eastern Promises & License to wed. Den första rekommenderar vi båda starkt (Viggo Mortensen som rysk maffiakille i London). Den andra var väl inget att hänga i julgran direkt.

Japp, sluttjatat för idag. Puss på er!

Önskelistan till alla mammor & pappor!!!

Just nu ligger vi båda i Linas säng med laptopen i knäet & diskuterar vad vi helst vill äta. Vi kommer bara på saker från Sverige tyvärr. Det vi skulle vilja ha just nu är;

Bregott, extra saltat (Emma)
Sockerdricka (Lina)
Päronsoda (Emma)
Portello (Lina)
Julmust/påskmust (båda)
Mat från Frasses som måste inkludera; Smält ost, originaldressing, pommes-krydda (båda)
Veg-mål från Max med alla deras dippar! (båda)
OLW Cream Cheese chips (båda)
OLW dill & gräslök chips (båda)
Ranch-dip & dill&gräslöksdip (båda)
Mammas lasagne (Lina)
Hälsans köks sojakorv (båda)
OLW ostkrokar (Lina)
Bröd, polarbröd, vadsomhelst, Lingongrova, Limpa; bara det är svenskt. Bröd här är INTE gott. (båda)
Svenskt kranvatten (båda)
Choklad (Lina)
Norrmejeriers minimjölk (båda)
Nyponsoppa (båda)
Falafelrulle (Lina)
Kalles randiga kaviar (Emma)
Blåbärssylt (Emma)
Hjortronsylt (Båda)
Hushållsost, goudaost eller vadsomhelst. Bara man kan hyvla den!!! (båda)
Stuvade makaroner (båda)
Mammas kanelbullar (bådas mammors i det här fallet)
Blåbärskaka (båda)

Nu håller det på att spåra ur.. Vi måste sätta stopp för detta, annars kommer vi att i ren desperation åka till heathrow på direkten, kapa ett flygplan och ta oss hem..  Vi är hungriga!

Dropkick & Mad Caddies var grymma!

image33
Brixton Academy var grymt ställe att se en konsert på! Det såg ut som ett slags antikt slott inuti!


Vi kom dit runt sju-tiden, peppen var total! Första bandet ut var The briggs, helt klart värt att se, trots att vi aldrig hört dem förr. Definitivt något som går in på mp3:n hädanefter! (Vi tänker nu lägga in bilder från konserten & vi ber så hemskt mycket om ursäkt för kvalitén. Vi vill också tillägga att de bilder vi faktiskt publicerar är de bästa vi fann på kameran idag, det finns mycket mycket värre!)

The briggs

image34


Mad Caddies, dom var så bra att vi nästan skvätte några tårar.
Vi kompenserade dock tårarna med lite öl-skvätt istället ;)

Mad Caddies
image35



And the beloved; Dropkick Murphys!!!
image36


Mingel från Brixton:

Mingelbilder från igår. Vi spenderade ju x antal timmar på konserten; det kändes nästan som en
 liten mini-festival!! Träffade lite kompisar vi inte sett sedan förra sommaren & annat löst patrask.

image37

Puss på dig, govän!

image38

image40

Den stora dagen idag!

Om några timmar kommer vi att stå där, på Brixton Academy & rocka till Mad Caddies och Dropkick Murphy's, så grymt! Helt sjukt peppade är vi. Jobbet idag gick som en dans bara för detta! Ingen av våra arbetskamrater verkade dock förstå innebörden av vad vi kommer att göra ikväll. Så går det om man lyssnar på Britney eller Techno eller vad fan de lyssnar på. Inte vad vi skulle kalla riktig musik, ohnej!

Pussar & Kramar Lina & Emma

Dropkick Murphy's, here we go!

Igår var en dag i sorgens namn. Jag & Lina uppskattade inte alla romantiska par som helt plötsligt stormat London. Kan de inte åka till Paris istället?, City of Love, anyone? London är väl inte sååå romantiskt?!?!? Eller uppenbarligen igår i alla fall. Illamående, anyone? Vi var! Kräksjuka & avundsjuka!

Trycket på deppen lättade lite när vi fick prata med de som står oss närmast hjärtat; familjen & pojkarna, men saknaden var stor & ensamheten likaså. Vi köpte pepsi max, käkade vitlöksbröd & somnade till Fredrik & Filips röster på ljudboken; Två nötcreme & en moviebox.

I dag har vi jobbat sedan tidig morgon & alla romantiska par har mystiskt försvunnit från London igen. Men inte kunde vi känna oss mycket gladare för det, inte....

Tills vi läste gratistidningen & insåg att Mad Caddies & Dropkick Murphy's spelar imorgon, i London. Yes! äntligen en anledning till att vi är här. Så fram med visakortet & beställa biljetter på internet. Fem minuter senare och vår morgondag ser så ruskigt mycket ljusare ut!!!!

image31

image32


 


Nytt jobb, nya tag!

Igår var första dagen på Courtsfield för mig & Lina. Vi fick massa information, lite uppgifter samt betalt för att bli bjudna på några drinkar. Det var skön stämning, alla är schyssta. Vi fick även en uppgift att utföra idag, nämnligen att gå på två olika restauranger & agera 'mystery-diners'. Dvs vi fick betalt för att gå & käka på två olika ställen och sedan sammanställa en rapport om ställena, exempelvis; hur lång tid det tog innan man fick maten, hur maten var serverad, hur toaletterna såg ut, hur personalen servade osv osv. Det var kul!

Sen fick Lina fortsätta på jobbet ensam & jag var tvungen att tuba iväg till Camden för att provjobba hos designern! Det var grymt. Jag fick börja sy direkt!! Knåpade säkert ihop 30 t-shirts på en halvdag. Jag vill verkligen jobba där, men jag får inte veta förrän nästa onsdag, då flera andra också ska provjobba :(

Halva Camden nerbränt. Sjukt. Precis mittemot studion var det helt öppet, där det förr var affärer & lägenheter & liknande. När jag skulle in på jobbet fick jag väja för alla journalister, fotografer och fotograferande turister, lagomt irriterande när man har bråttom. Funderade på att ta ett kort själv för att lägga in på bloggen, men jag ångrade mig då jag inte ville sälla mig till gamarna..

Ni kan istället få se vilka slags t-shirtar jag hjälpt till att producera idag;

image29

image30




Söndagspromenad

I det förorenade London.

Eftersom att det var brännande hett ute igår (vi kunde gå ut utan jacka, yeeey) så bestämde vi oss för en liten promenad runt kvarteret. Vi kom inte så långt när vi kände lukten från vårat lokala 'takeaway'-ställe. Vi var hungriga, utan mat hemma och med en extrem lathet hängande över oss bestämde vi oss för att gå in och beställa & ha en picnic hemma istället. Det blev en matfest!!! Pizza, pommes, coleslaw, onion rings, garlic bread, mayonaise och så en flaska 7up & en flaska pepsi max. Bästa söndagen på länge, vilket frosseri!!

image22

image25
image24

image26

image27
Det här är vårt egna lilla fängelse. Lite läskigt men de ser ut att ha det under kontroll! :)

image28
Pancakes var mycket nyfiken och ville vara med på vår lilla picnic.

Dags att bli....

Vego?

Inte för att mitt val att mestadels äta vegetariskt är på något sätt moraliskt, utan mer en fråga om smak, så vet jag att Linas är det. När vi spenderar så mycket tid med varandra & inte har så mycket annat vettigt för oss, så får vi tid att diskutera och vrida och vända på världens alla problem. Inte för att vi så ofta kommer fram till något vettigare än att vi bestämmer vilka kläder vi ska ha på oss senare på kvällen, men något som vi verkligen börjar fundera på här är; Miljön.

Vi blir definitivt negativt påverkade av miljön i London. Att vi, i ett europeiskt välutvecklat land inte kan dricka vatten ur kranen är ju galet. Det är ingen överdrift, det smakar satan & det luktar klorin.

Jag & Lina gillar att promenera & vi saknar definitivt de 'uppfriskande' promenaderna hemma i Umeå. Här är det omöjligt, inte för att det syns utanpå (mycket är grönt och fint) men snoret!! Vårt snor är svart på grund av allt skit vi andas in. Kläder som bör vara vita är smutsiga, bara genom att gå utomhus.

Och, jag kan gladeligen meddela, att jag funnit något moraliskt bakom mitt beslut att äta vegetariskt (mer än att det inte är rätt mot djuren, som då är Linas ståndpunkt och mer än rätt alla gånger)... Nog hade jag lite dåligt samvete av min ovilja att gå ifrån bekvämligheten med att flyga, när jag skulle hit alltid.. (Tågluff i sommar i alla fall)..

MEN ...boskapssektorn står bakom 18 procent av de globala klimatpåverkande utsläppen - en större andel än transportsektorn. Djurindustrin orsakar en betydande del av de globala koldioxid- och metanutsläppen, och ligger bakom två tredjedelar av de av människan vållade utsläppen av dikväveoxid. Det finns alltså all anledning att sätta fokus på djurindustrin som ett globalt miljö- och resursproblem.  (Läsa mer?: http://www.stockholmsfria.nu/artikel/19620 )

Så nu känner vi att det är dags att uppmana alla, att åtminstone försöka skära ner på köttätandet, även om det bara är en dag i veckan. Många bäckar små.... Och så åker vi på tågluff, försöker källsortera & hålla världen från att förstöras totalt. (Jag kommer säkert aldrig klara av att använda klorin igen, så som vattnet luktar här...)

Puss&Kram från Lina & Emma, stolta miljövänner (och Lina; djurvän)

Bloody monday

Inget speciellt med dagen, bara att vi vet att imorgon börjar vi jobba. Jag har så mycket att uppdatera er med därhemma så jag vet inte vad jag ska starta med. Camden kanske?

Jag & Lina åkte till Camden i lördags för att gå på Underworld. Inga problem att bara ta en öl och åka dit, ny livsstil! Hursomhelst, när vi klev av tunnelbanan gick det bara att gå ut från en av utgångarna då den andra var avspärrad. Chalk Falm road, ner mot marknaden, var även den avspärrad + gatan som gick längs med, på andra sidan.

Poliser och brandmän och massa nyfikna människor hade samlats utanför och brandröken stack i näsan.. Men, Underworld stod kvar. puh. Så vi ställde oss snällt i kön och fick så småningom komma in. Musiken var (som alltid) grym & vi tänkte dansa lite. Givetvis tappar jag örhänget mitt i alltihopa, förklarar det för några och flera sätter genast igång med att leta åt mig. Hur trevliga som helst! Det slutar ändå med att Lina hittar det och hon är mycket nöjd. Tack Lina! :)

Jag har pratat med Katy (på designstudion) och studion har ej brunnit ner, wihoooo !! Det brann mer på andra sidan, hon har dock inte fått tillgång till att gå in där ännu och titta, så vi vet inte hur massiva rökskadorna kan vara.
Min provdag på onsdag är iallafall fortfarande bokad om hon får tillgång till studion tills dess!

Allt om branden men jag tänkte skriva lite om vår sommardag igår också, där medföljer det dock bilder, så då måste jag tjafsa med det en stund, men det kommer snart!

Puss&Kram Emma

Maximal otur...

Om inte nyheten nått er ännu så står vårt älskade Camden i lågor. Det grämer mig att läsa, både för att vi absolut älskar stället men också för jobbet jag(Emma) har sökt. Designstudion som jag skulle (ta i trä) provjobba hos, står förmodligen även den i lågor, då den ligger exakt DÄR!!! -> http://www.expressen.se/nyheter/1.1040449/stor-brand-i-london Så ajöss jobb, ajöss det allra finaste med London. Vi ska till Camden nu & gå på vårt favoritställe Underworld. Det ligger nå hundra meter ifrån, så förhoppningsvis är det öppet.. Men vi ser ju... In i dimman, önska oss (och Camden, och mitt framtida jobb) lycka till. Ni lär ju höra uppdateringar om detta... (Aftonbladet önskar att man hade mmsat bilder om man vore på plats, vilket scoop, vi är ju där på en halvtimme, men utan pengar på mobilen blir det ju inget av)..

Godnatt morgonsömn..

Blev avbruten i min skönhetssömn klockan åtta imorse. Per ringde från Thailand & meddelade glatt hur fint väder de hade & jag påpekade mindre glatt att han i framtiden bör tänka på tidsskillnaden innan han ringer. Han lovade ännu gladare att han i fortsättningen alltid skulle ringa och väcka mig. Hursomhelst var det en underbar röst att höra så fort jag vaknade. Missförstå mig rätt nu; Självklart gillar jag Linas grymtande och snörvlande på morgonen också, men måste ju vänta så sjukt många timmar innan hon ljuder sitt första mummel.

No worries, vi lever ;)

Förlåt för seg uppdatering. Jag & Lina har satt oss själva på sparlåga efter de intensiva dagarna som gått. Jag kan glatt meddela att det gick bra på jobb-intervjun hos klädmärket! Hon gillade mig och ville att jag skulle provjobba en halvdag med henne!

Efter det glada beskedet bestämde jag och Lina oss för att våga oss in på Camden Lock Market. Vår älskade och saknade marknad. Big misstake. Spenderade för mycket pengar (pengar som vi ej har). Vi anser dock att det var oss väl förtjänt då det gått så bra för mig på intervjun + att vi inte lagt mycket pengar på oss själva överhuvudtaget. Snart har vi dessutom en säker inkomst så det löser sig nog. Vi tog också ett litet besök på Topshop vilket slutade med att jag & Lina nu äger kläder som självaste Kate Moss designat. Inte illa, vi känner oss så fina.

Efter alla endorfiner som släpptes lös bestämde vi oss också för att ta en trip down memory lane & gå på The Roxy för en öl. Big misstake again. Varje gång vi tar en sådan minnesresa slutar det i katastrof. Vakterna måste trott att vi var några slags galna lammköttsletande sextanter. Medelåldern snittade på 18 färska. Vi har aldrig känt oss så överåriga och obekväma förr.

Vi måste nog härmed meddela att vi officiellt har vuxit upp. Vi diskuterar flitigt hur jobbigt det är med 'den höga volymen, dagens ungdomar, vad de unga har på sig på klubbarna, trängseln på dansgolvet, smutsen och trasiga flaskor och hur vi så mycket hellre sitter ner på ett lugnare ställe, där man kan föra en vettig konversation med vuxna människor och lyssna på bra musik, utan att den överröstar konversationen'. Tack London, för att vi får uppleva att bli äldre i denna stad, fylld med klubbar. haha. Vi blir bara mer och mer irriterade för var dag som går. Vi antar att våra lugna filmkvällar kommer att fyrdubblas från och med nu.

Lina vill även lägga in hur mycket hon saknar en viss Martin. Och därmed avslutar vi vårt inlägg.

Snabb update!

Vi hade en rolig morgon här på Henchman street må jag säga. När Lina sovit tre timmar längre än jag bestämde jag mig för att det var dags att väcka sjusovaren! Vi gick ner till köket, käkade frukost och satt ute på våra utemöbler. Det är så varmt nu när solen värmer på dagen att man lätt kan sitta med t-shirt & pyjamasbyxor. Det var mycket uppskattat!

Sedan bestämde vi oss för att promenera runt på Ealing broadway ett tag. Livsfarligt nöje när man inte kan tillåta sig själv att köpa något, men smått kul ändå.
 
När vi skulle göra oss iordning för att åka iväg, mot vår destination, letade jag febrilt efter mitt oystercard, det var spårlöst försvunnet!! (oystercard är ett buss&tunnelbanekort alltså). Efter ett tag kollar Lina i min tredje jacka (som jag bestämt hävdar att jag inte alls har använt) och tar upp mitt oyster och slänger det på sängen och utbrister; "att man alltid ska behöva va som en mamma" ... Lite skamset plockar jag ihop mina saker och så går vi till tunnelbanestationen. När vi är där så börjar Lina leta febrilt i sin väska och inser att hon själv har glömt sitt jäkla oystercard. hahahaha. Hämden är ljuv. Lina måste betala mer än dubbelt så mycket för sin resa till Ealing broadway eftersom att hon måste köpa enkelbiljett!!!

Efter vår strosning bestämmer vi oss för att gå och äta någonstans. Town House är ett jättemysigt diningplace/pub så vi går in & beställer veg-mål. När vi sedan får notan, noterar(haha) vi att det inte bara står 'table 9' på notan utan även ref: BLONDE GIRLS. Det är bara att konstatera att vi tillhör de udda extremerna i detta land. Utlänningar, det är vad vi är!

image21


Vår favoritkamrat, Pancakes.

Hon tassar omkring lite överallt hos oss. Australiensaren påstår att hon även tycker om att promenera in i hans rum också, vilket jag har mycket svårt att tro, då Pancakes är tjejernas hund. Hon gillar bara andra tjejer, pussas & mysas. Killar är hon rädd för. Å andra sidan är hon bara valp fortfarande, så vem vet. Kanske hon slutar som en bisexuell liten minitax. Hursomhelst, här har ni sötnosen Pancakes & Lina, i Linas säng;
image19

Pancakes & jag i ett kärleksfullt ögonblick ;)
image20

Pimp my room!

image16
Audrey, Jim & Jimi, säkert samlade på vår vägg & vakar över oss när vi sover!


image17
Scener ur Taxidriver vid garderoben.


image18
Scener ur Pulp Fiction mitt emellan oss!

Meeeen!

Nu har ju jag & Lina tagit en del kort på vårt "pimpade" rum. Vi har köpt inplastade planscher & två tavlor! Och så fungerar det inte att lägga upp bilder på blogg.se. Kan man bli mer irriterad?

Jag kan nog tala för både mig & Lina när jag säger att hemlängtan är stor! Det hjälper lite i alla fall att vi nu inhandlat alla svenska varor. Igår åt vi exempelvis stuvade ideal-makaroner med ångkokt broccoli & imorse fick jag bregott på min toast.

Vi har dock anpassat oss rätt bra till det engelska sättet att leva på. Saker som för en vecka sedan kändes helt obegripliga är nu något i vårt vardagsliv. Exempelvis;

Det här med toalettstandarden; Du har tur om det går att spola på toaletten. För att spola drar du antingen i ett snöre eller vrickar på en spak?! Hallå människor; Tryck på en knapp - släpp lös lite vatten, hur svår teknik kan det vara?

Och kranarna sen; En för hot(varmt) & en för cold(kallt)! Så du väljer att antingen förfrysa dina fingrar efter toalettbesöket, eller skålla dem. Det är otänkbart att tvätta ansiktet vid tvättstället i detta land, nä då blir det duschen!

Vattnet; Vattnet smakar & luktar klorin. Det kan omöjligt vara hälsosamt. Nu känns det därför helt normalt att vänta på vår lilla vattenrenare innan man dricker. Direkt ur kranen är otänkbart!

Artigheten; Please, please, sorry, sorry. Här säger man sorry automatiskt så fort man råkar gå för nära någon. Till och med jag & Lina säger sorry till varandra vid alla tänkbara situationer?!

Vänstertrafiken; Det gjorde oss förvirrade i början men snabbt kommer man in i vilket håll man bör kolla åt för att inte bli överkörd.

Det här med heltäckningsmatta; Ja, alltså jag vet inte riktigt om vi faktiskt har anpassat oss till det ännu. Jag är ju alltid livrädd att spilla något på vårt golv/matta. Liten bonus med det heltäckningsmatta är ju dock att stoppa ner fötterna på golvet på morgonen & bara känna mjukheten.

Till de där speciella pojkarna där hemma!

All my bags are packed, I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye

But the dawn is breakin', it's early morn
The taxi's waitin', he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go

'Cause I'm leaving on a jet plane
I don't know when I'll be back again
Oh, babe, I hate to go

Nostalgi för 80talsfödda.

Vår barndom;

Det var...

-Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem

-Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin

-Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt

-Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare

-Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade

-Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren

-Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen

-Vi som samlade på allt - främst kapsyler

-Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin

-Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"

-Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV

-Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar

-Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail

-Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal

-Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian

-Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan

-Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)

-Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen

-Vi som använde gnuggisar dagligen

-Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks

-Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"

-Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan

-Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten

-Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram

-Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs

-Vi som spelade in musik på kasettband genom radion

-Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google

-Vi som frågade chans på någon ny varje vecka

-Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter

-Vi som drack Cuba Cola och Jaffa

-Vi som läste OÄ i skolan

-Vi som insåg att dagliga duschar och deodorant är en självklarhet

-Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV

-Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande

-Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp

-Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp

-Vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nya mjukisvarianter) varje nyår

-Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen

-Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka

-Vi som fick fler finnar av Clearasil

-Vi som hade förstaklickare-kepsar

-Vi som läste Lyckoslanten

-Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga

-Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar

-Vi som kallade 1:orna för ettakladdare och 2:ornna för toalettdykare

-Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson

-Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotummen

-Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost

-Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra

-Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka

-Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen

-Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan

-Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid

-Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna

-Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet
Ski-pants

-Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren

-Vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop

-Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar

-Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det

-Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt

-Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt

-Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet

-Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."

-Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk

-Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen

-Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio

-Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm

-Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor

-Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor

-Vi som käkade Raider och inte Twix!

-Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband

-Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)

-Vi som hade bänkar med lock på

-Vi som fick de blåaste tungorna av Vira Blåtira

-Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000

London Calling

Ja då var det dags igen för ännu en utgång, kvällen ser ut som vanligt, Emma måste "powernapa" annars så orkar hon inte med hela kvällen fullt ut så hon sover så sött, ska väcka henne om tio min.

Tottenham Court road blir anhalten för denna kväll, närmare bestämt Metro, nån slags indie club ikv.

Vi har inhandlat Jack Daniels och pepsi max, mums. Har även inhandlat svenska varor idag det blev inget mer än makaroner så att vi kan göra stuvade, choklad, bearnasiesås, bregott och emma ville ha kaviar.

Efter den åå så utmattande shoppingen så stannade vi på en svensk pup, mkt mysig, för en öl och en JD&coke. Det skulle vi inte ha gjort, har aldrig varit så kissnödig på en tunnelbana i hela mitt liv, aldrig mer.

Det var väl allt för denna gång, dags att väcka Louie!! Wish me luck!!

Peace out!

Godmorgon !

Alla rockers därute,

Lina sussar fortfarande, ingen ovanlig syn. Vi har dock inget viktigare på schemat idag än att besöka den svenska affären i marylebone.. Så hon kan gott sova vidare..

Det här med huskamrater måste vi avhandla nu eftersom att jag är extremt uttråkad;.

Tasha & Olivia är grymt trevliga för att vara sydafrikaner, kanske de trevligaste vi träffat på. Men det dära konservativa glimtar fram ändå ibland. Och jag & Lina som precis har läst 'bitterfittan' (läs den!) vi reagerar nog starkare än vanligt på det vardagsförtryck som ständigt finns där, man & kvinna.

Exempelvis i förrgår; Jag & Lina står i köket & lagar mat, Olivia kommer in, vi småsnackar, berättar om pub-jobbet. Olivia som pluggar har börjat prata om att ta ett extrajobb för att få den där sista slanten, så hon frågar om vi kan höra om de kanske vill ha någon som jobbar extra.Vi alla tre börjar tjattra om hur kul det skulle va att vi alla tre jobbar på samma ställe. 

Tasha kommer in i köket och Olivia berättar det för honom. Han säger direkt; Nej, jag vill inte att du ska jobba i en pub, sån miljö etc etc... Jahapp, så var det slutdiskuterat. Bara sådär.

Så till alla män därute idag; Vi kommer alltid att jobba precis vart vi vill!

RSS 2.0