ADVENTSPYSSEL&STÖK.

Givetvis var mitt ready-set-limma-ihop-pepparkakshus trasigt när jag öppnade kartongen. Samma visa varje år. julpysselguden måste älska att pröva mig. I år skippade jag dock allt vad bränt socker heter & använde kontaktlim.





ADVENTSKLÄDD.


Hårband - H&M
Klänning - Primark, London
Jeans - Cheap Monday
Skärp - Pieces accesories
Väska - Primark, LDN
Skor - Converse

AF UGGLAS.

Nu har jag köpt mossa, svampar, adventsljusstake, glögg & lussekatter. Idag ska advent firas & julpyntet ska upp. Pepparkakshus ska limmas & dekoreras. En fågel viskade även i mitt öra att det var lite jippo nere på stan. Bland annat Daniel Lindström (antar att det är rödtotten som vann idol för ett tag sedan) och Caroline af Ugglas. Mormor var förövrigt den lilla fågeln som viskade - hon var mer exalterad över Daniel än Caroline... what? Jag går dit i förhoppning om att Caroline kommer att köra någon av hennes klockrena covers på Janis Joplin översatta till svenska. Kolla här själva om ni inte tror mig. Tycker ni att hennes rörelser & skumma dans är det värsta som existerar så lyssna bara på låten & känn storheten.




HAVE A SMOKIN' X-MAS!


(www.oddee.com)

Idag är det dags att dra fram allt julpynt. Visst pyntar ni också idag?

PANIKLÖRDAG.

Händelserik dag på jobbet, julpysslet föll snabbt i glömska. Ibland är inte alla saker som händer roliga saker. Jag blev klar på jobbet betydligt mycket längre än väntat & jag kommer att sova extremt oroligt inatt. Tragiskt & komiskt på samma gång är dock hur hjärnan fungerar i panik. Jag har alltid varit handlingskraftig & det är jag glad för, men logiken faller när paniken stegar på, exempelvis som ikväll;
 
Jag ringer 112 & kvinnan i luren svarar lugnt och frågar vad som hänt (jag tänker direkt, hur i helvete kan du vara lugn fattar du inte vad som har hänt) jag förklarar det lilla jag vet ( kärringjäveln är fortfarande lugn & jag blir mer förbannad, stressad & pratar fortare) under de här sekunderna har hon redan hunnit slå upp vilken adress det är till mitt jobb, trots att jag bara sagt namnet, samt skickat en ambulans och fortsätter med att fråga vad personen heter som gjort illa sig (Vad i helvete ska du veta det förr kärringjävel - skicka ambulans fort som fan istället för att snacka med mig tänker jag och börjar låta otrevlig) Hon fortsätter oberörd & lika lugn som förut, går igenom hur jag ska hantera situationen till ambulansen kommer, om jag är osäker kan jag ringa igen, frågar lite mer om hur det har gått till (det är på allvar för helvete tänker jag..här kan jag inte ens med ord beskriva hur arg jag är) Vi avslutar samtalet & första hjälpen arbetet fortsätter till ambulansen kommer.

Så här i efterhand går det att konstatera att de man ringer till på 112 är de bästa människorna som existerar, förlåt om jag var arg, jag försökte bara rädda någon och jag fick panik. Vilket givetvis hon förstod & hon skickade en ambulans på en sekund & bara fortsatte snacka med mig för att lugna mig & göra mig förberedd på att hjälpa fram till dess att ambulansen kom, men som sagt; Panik = Ingen logik.

Hur reagerar ni i panik folkens?

SUNKIGT INLÄGG.

Eftersom att jag kände mig så jäkla sunkig igår var det tur att jag fick ha mina lite-mera-okej gymkläder idag. Glad i hågen slänger jag på självutlösaren & tar en bild på den lite mindre sunkiga jag på väg till gym. Sedan sätter jag mig & äter och sunkar såklart ner mig till botten igen. Nu har jag ketchup över mina gymkläder och tvingas byta till något mera sunkigt igen...


Från det här                                                    till det här...

Glad lördag på er alla mindre sunkiga människor.. Hur många gånger använder jag ordet  sunkig i detta inlägg?!


SUGWAY

Jag har alltid varit tveksam till subway. Mest troligt för att jag är så kräsen & de envisas med att trycka in tjugotusen saker i en smörgås & jag orkar aldrig säga; nej, inte paprika, nej inte peppar, nej inte tomat, nej inte lök osv osv. En annan trolig anledning till mitt subway-hat kan också vara att en kille jag dejtade i London extraknäckte ett tag på ett subway i Angel & ja, han luktade alltid subwaymacka.....

Nu får jag i alla fall vatten på min kvarn. Nu kan inte ens subway garantera att en vegetarisk macka är helt vegetarisk. Alltså är det omöjligt för mig & fellow vegetarianer att äta på subway:


(ur www.vk.se idag)

LÖRDAG.

Jag känner mig mycket mindre bitter idag måste jag säga. Jag försökte inspirera kidzen igårkväll till att tycka om samma filmer som mig. Här försöker jag inte ta mig vatten över huvudet & slänga på borta med vinden, men däremot tog jag med mig Shawshank Redemption ( nyckeln till frihet?) & johoda, det var populärt & de flesta satt klistrade framför filmen hela kvällen. + att jag fick se om en av mina favoritfilmer!

Ikväll ska vi julpyssla. Tillverka egna julkort. Det kan inte bli tråkigt ;) Förra veckan gjorde jag egna kort till svärisarna. Man behöver inte ett helt scrapbook-kit för att göra fina kort.




Tips för enkla egna kort;
Bränn papperskanterna för att få det att se gammalt ut.
Brodera text eller ram med vanlig nål & tråd.
Köp en halvmeter billigt tyg att klippa i & klistra fast.

HEMMA & LITE MINDRE BITTER.

Jag kom hem till cream cheese chips, pepsi max & tända ljus. Jag antar att Pelle tyckte lite synd om mig trots att jag gick runt och gormade som värsta trollmonstret innan jag drog till gymmet & jobbet. Jag kan till och med smyga in en liten bild nu på vad jag har på mig. (Jag drog givetvis inte till jobbet i mjukisarna & svett-tischan från gymmet)


Lite mindre bitter. Hemma i fåtöljen, lappisen i knäet & 
 med nya tröjklänningen & mormorstickade tjocksockar.

FÖRBANNADE JÄVLA FREDAG!

Att alla jävla människor & bloggar ska vara så överlyckliga över att det är fredag. Wiiiihoo, jag är inte ens nära ledig. Jag har mer jobb som väntar & en sur jobbhelg framför mig; som vanligt! Jag brinner till och med av på stackars Pelle som säger att han ska ut på krogen med några polare imorgon, bara för att jag är så avundsjuk. Jag vill också vara ledig någon helg. Men, jag tror minsann att jag har EN helg, eller åtminstone en fredag eller lördag ledig i december månad, wow!

Nu är jag på så dåligt humör att jag måste dra till gymmet & träna lite. Ta ut ilskan på någon jävla trampmaskin, så att ingen fler behöver känna Emmas vrede ;)

Och jag har fula gråa förstora mjukisbyxor & nån sunkig gammal t-shirt, trasiga gympaskor och en sur uppsyn. Ingen publicering av det på bloggen med andra ord. Men för att vara så här negativ så måste jag slänga in något som väger upp. Pelle bokade tatueringstid åt mig. En heeel dag!

Gör mig gladare nu & välj en tatuering på inlägget nedan.

OM DU VAR TVUNGEN ATT VÄLJA?

1. McDonalds tatueringen.


2. Gamla hetingen(?) från BSB


3. Blåmärken. (Ja det är en riktig tatt)


4. Devil pussy?!


5. Transa i korvbröd.


6. Dude.


(Pics från http://www.capohedz.com/typebrighter/2006/11/really-bad-tattoos-part-5.html)

SÅ, OM DU VAR TVUNGEN ATT HA EN AV DESSA, VILKEN SKULLE DU VÄLJA?


FUNKTIONELL LÖSNING?


(http://sandstrom.etanet.se/slides/IMG_0176.html)

Ehrm vänta nu, vad var syftet med bilbältet nu igen?

TORSDAGSKLÄDD.

GnR tröja - Amplified, Tk Maxx
Leopardkjol - Bikbok
Leggings - Vila
Fejkuggs - Primark, LDN

Nu ska jag bara trycka i mig lite mat & dra på jobb. Samma visa varje kväll. Vad är era planer för kvällen?

BÄSTA UR KATALOGEN.

Det känns lagomt oldschool att bläddra i en katalog och beställa, det är så mycket mysigare än att joddla runt på webshopar. Jag vet att Sweden rock också har en webshop (vilket givetvis innebär att jag skulle kunna kopiera bra bilder därifrån istället för att göra så här - men jag vill  dela med mig lite av känslan) Det här har jag alltså sysselsatt mig med på morgonen;





All I want for christmas is you, and you and you and you and you...

RINGSÅR

Hos mig ser ni sällan smycken, av en väldigt naturlig anledning; Jag har nickelallergi. Möjligtvis den mest förbannat trista allergin som existerar. Jag är dessutom extremt allergisk; till den punkten att guld fräter bort min hud. Exempelvis älskar jag mina guldringar; men har jag på mig dem mer än 5h i sträck så försvinner huden från fingret & jag lämnas kvar med ett fint 'ringsår', som visserligen ser ut som en ring - men en jävligt ful en.

Men jag har två armband, som fungerar skitbra - i läder med tennbroderi, som min kära lillfarmor har gjort.
(Lillfarmor = farmorsmor) & hon borde få lite credd för dessa & kanske någonstans veta att jag uppskattade
enormt hennes pyssel som gör att jag också får känna mig fin ibland!  


EFTER JOBBET SNACKIS..

Ni som har barn, eller vet något om barn; Nog torde den vidrigaste åldern på kidz vara dessa prepubertala monster i åldern 10-12? De suger ur all min energi värre än vampyrer & så helt plötsligt slår det om när lilla David (fingerat namn) ropar mitt namn och ber om hjälp. Jag smälter direkt & springer dit så fort jag kan. Jag skriker och gormar, får tinnitus & tror att jag ska gå av, för att i nästa stund bara få lust att samla ihop alla, binda dom fast i ett snöre & dra dom hem till min grotta för att bo där resten av livet, bara för att de äääär så söta.

Det här med mellanstadieungar är verkligen en gåta.
 
Tur att jag bara jobbar med dem en gång i veckan. Det ska bli ett sådant lugn imorgon när jag går tillbaka till normala arbetsuppgifter & slappa med kidzen upp till 20 bast - de som har tappat lite av det här energin som mellanstadieungar har & tryckt in lite mer mognad, lugn och förmågan att faktiskt föra en normal konversation.

Jag lyckades förövrigt uttrycka mig rätt klumpigt ikväll på jobbet;
Kidzen sitter i soffan & spelar en extremt dryg låt ur någons mobiltelefon. Det låter ungefär som crazy frog blandat med något ur smurfhits..
Jag - Men alltså, varför sitter ni och lyssnar på barnlåtar?
Kidzen - Men Emma, vi är ju barn???
Jag - Oj förlåt, eller alltså. ehrm. Ja - fortsätt lyssna på det där ni.

Låt barn vara barn så länge de kan försöker jag intala mig själv & håller en god min resten av kvällen - trots plågorna som tjuter ur deras mobiler..

BAJSAR PÅ POLISEN?

Ja alltså vissa gör vadsomhelst för att besöka min underbara stad!


Tacka gud för lokaltidningen. Den ger en många skratt! (ur www.vk.se idag)

DAGEN ÄR SVARTVIT.


Mössa - H&M
Halsduk - Pelles
Svart klänning - H&M
Stövlar - 70:is vintage.



Idag är planen att fara & plågas på gymmet & sedan direkt på jobb; där jag kommer att spendera hela kvällen. Usch, jag känner mig extremt trist idag, men men. Efter gymmet får jag nog mer energi som kommer att behövas för jobbet & så kommer jag att komma hem lika trist som jag började ;)

VILL DU BO I MITT TÄLT?

Det här ger 'att titta under kjolen' en helt by innebörd.

The "Ms. Homeland Security: Illegal Entry Dress Tent," by Robin Lasser and Adrienne Pao
(www.oddee.com)

TISDAGSNATTGÖRA.

Klicka för större bild. Eller
gå in & läs själva här!

Vad gör ni en tisdagsnatt? Jag sitter & lyssnar på ljudupptagningar från 1904 där en eunuch sjunger Ave Maria.
Gosh jag måste verkligen lära mig att sova!

JULEUTMANING

Utmanad av Anna

Vilken är din favorit bland julsångerna?

Mer jul - Adolphson & Falk. Det är som om de sjunger om mig. Jag överdoserar verkligen julen. Det är det absolut bästa jag vet.



Sänder du många julkort, alltså riktiga?
Hahaha, ehrm. Näe, men jag brukar slänga med julkorten samtidigt som julklappen - men kanske i år. Jag har inte bestämt mig.
Plastgran eller äkta vara?
Givetvis plastgran, jag vill inte döda någon stackars gran bara för att den ska vara prydnad hemma hos mig.. eller.. Näe närmare sanningen är att jag har hört att julgranen för med sig typ 100 olika småkryp och det har jag fan inte tänkt ha i min lägenhet. Så jag kör alltid på plast.
Vilken är din favorit bland juldekorationerna, gran, bock, tomte, strumpa osv.?
Morgonstrumpan är ett måste. Jag SKA ha morgonpaket. Traditioner är till för att följas. Sen bryr jag mig inte om det är ett paket tuggummi där i men en klapp ska det vara
Favoritjulprogram?
Det brukar bli väldigt lite TV för mig på jul - men Kalle Anka får gärna stå på i bakgrunden.
Favoriter på julbordet?
Öh, jag hatar julbord, haha. Det är ju köttigt överallt & jag skulle aldrig bli så ambitiös som att laga vegetariska alternativ till varenda sak. Näe jag köper några små sojakorvar & så käkar jag massvis med potatis, rödbetssallad & äppelmos.
Bästa julgodiset/kakan?
Små ostar i röda paket. Grymt gott, men jag vet inte vad det är för slags ost, julost?
Vad är bäst med julen?
Paketen, klä upp sig, när lillebror slår vad & käkar upp alla grankvistar, julsångerna, alla tända ljus, äppelmosen, julmusten, glöggen... and the list goes on...

Utmanar: Linda, Ellinor & Ingunn  och så givetvis alla andra som känner sig manade!

FYFAN SÅ FUL.

Först tänker jag, nä fyfan det är precis vad jag skulle hitta i min farmors garderob -91. Sedan tänker jag; Ja alltså den verkar ju mysig, men den är så ful, sen tänker jag, är den inte lite fulsnygg?, sen tänker jag, den är helt okej, sen tänker jag, jag måste köpa den, sen köper jag den, sen tänker jag, åhnej vad har jag gjort?, sen tänker jag, näe ropa inte hej förrän du kommit över ån, sen provar jag den hemma, sen tänker jag, oh den är riktigt mysig men fortfarande ful, sen tänker jag, näe den är fanimej cool, sen tänker jag, ja coolt är snyggt, sen tänker jag, den är ju döhet - bästa köpet på länge, sen tänker jag; Jag äääälskar min nya långa stickade tröja.


Den nya smygfula tröjan från Åhlens.

LEDIG DAG.

Jag lyckades somna om imorse & sov nästan till ett, vilket lär spä på mina sömnproblem men jag ska ändå försöka gå isäng tidigt ikväll. Nu ska jag springa förbi mormor & försöka få henne ner på stan, så vi kan sätta igång med lite julklappshandling.


Kofta - Gina
Flanellskjorta - Ica Maxi
Linne - Primark
Kjol - NY från Bikbok
Leggings - Vila
BLÅ BLÅ sockar - Ica Maxi..

DIN RIGNSIGNAL!

En sak jag alltid tycker är intressant är andras musiksmak. vad andra människor liksom väljer att lyssna på av all denna musik som faktiskt existerar.  Jag tänker på alla dessa människor med ploppar i öronen på bussen. Jag får alltid sådan lust att smyga fram, dra ut ploppen och ta mig en tjuvlyssning....

Något man däremot inte behöver bli slagen för att tjuvlyssna på är folks ringsignaler & visst får man en liten uppfattning om människan när man hör vilken låt denne har valt för att tjuta varje gång det ringer. Det måste väl ligga någon tanke bakom?!

Nu får jag äta upp vad jag sagt om youtube-klipp på bloggen, men det här har faktiskt ett syfte,
eller njae typ i alla fall. Plus att jag har läst mig till hur man lägger upp det!


Min nuvarande ringsignal är Sizzla - Mash Dem Down. Reggaelove!

Listen Up Little children
I say to honor your mother
and your father
tell you again
I say to love you one another

 
Här har ni min kärlek för både The Doors samt drycken Whiskey. Inte en dålig
blandning med andra ord. Ringsignal of 2006: The Doors - Alabama song

Oh moon of Alabama
We now must say goodbye.
We've lost our good old momma.
And must have whiskey,
Oh you know why.

 
Babyshambles - La belle et la bete. Man kan inte säga annat än att Pete är en
underbar sångare & poet. Ringsignal -07. Jag & Lina härjar i London, 05, 07 & 08.
Det var urspårade London-år. Men jag minns & skrattar. Det är mina tankar.

I'll tell you a story but you won't listen
It's about a nightmare steeped in tradition
It's the story of a coked-up pansy
Who spents his nights in flights of fancy


Vad har ni för ringsignal & varför? 3 senaste ringsignaler ni haft om ni är sådana som byter ofta?
Ta det gärna som en utmaning & släng in förklaringen & ett youtube-klipp i ett inlägg om ni har bloggtorka!

PIMP MY POST-IT.

Nattsudderi & nattkladd. Jag måste verkligen lära mig att sova.


JAG, ENLIGT ER!


Upp till bevis!



Det gick rätt smidigt att få ihop en någorlunda bild av mig, tack alla flitiga kommenterare; HannaANNA tar hem merparten av de rätta svaren, men det är nog för att de känner mig lite privat också ;)



Här är iallafall era svar;

Vart bor jag?
Du bor nära Umeåcentrum iaf, för en gång berättade du att det bara var att springa hem om du behövde gå på toa då du var ute på shoppingrunda.  Haha - fan, nu berättar du ju alldeles för mkt Hanna - okej här har ni mina shopping + toavanor helt outade.

Vad jobbar jag med?
Du jobbar med att lära dom lite nyare människorna att veta skillnaden mellan rätt och fel. Hanna slår huvudet på spiken igen. Anna svarade Fritidsledare - vilket är helt korrekt! Ellinor fingrar på det med socionom ; och jag är faktiskt utbildad soc-kärring så det får du ett plus för!

Har jag läst på Universitetet?
Ja, här gissade/visste nästan alla rätt.

Vill jag kika in på din blogg & kommentera <3 ?
Jag tror nog du vill det, Emmet;D Jaaa Pelle det vill jag! Alla hade rätt där, för alla som svarade JA är faktiskt sådana bloggar jag kommenterar på ;)

Är mitt blonda hår äkta? Om inte, varför bleker jag det?
Haha, här vägrar jag ta Hannas kommentar om att det skulle bero på grått hårAnna säger att jag är grymt snygg i platinablont hår, likaså Ellinor. Pelle påpekar att det är för att jag är en rockerbrud - och det är faktiskt vart allt startade. Sedan kör Sassy på fortsättningen - Du bleker utväxten lite då och då. För att du inte vill ha utväxt. Näe precis, vem vill ha det?

Hur mår jag?
Du mår ganska bra, lite less på tillvaron kanske men du vet ju vad som råder bot på det, och det är att förflytta sig till andra breddgrader, så du mår bra när du tänker på att du kan det.  Så sant Hanna.

Varför skriver jag så ofta med !!! , smileysar & svär? Har jag dåligt ordförråd? 
Anna & Hanna drar här mitt jobb med tonåringar som grund för detta fenomen. Det är en schysst ursäkt men jag gillar mer Sassys & Ellinors förklaring på att jag gör det för att förstärka ord. Eller sanningen från Pelle; Jag är lite för korkad för mitt eget bästa.

Hur gammal är jag egentligen?
Anna känner mig bäst - Jag slutade fylla år efter 22. Fast Pelle & Sassy är närmare den biologiska sanningen; 24.

Vilken är min favoritfilm?
Här är det total kaos på Känna-Emma-fronten. Rätt svar är: Borta med vinden for gods sake. Men Pulp Fiction ligger bland de bättre på mina listor så Sassy tog nästan hem denna!

Vill jag vara med i din tävling?
Det tror jag, mina tävlingar brukar vara ganska coola. De få gånger jag har de, det vill säga. (Jo, om jag minns rätt har jag faktiskt varit med i en Pelle-tävling!)

Vilket är mitt bästa skönhetstips?
Många skriver sömn, men vadfan, jag är ju dyng-het & sover inte alls bra! Skämt åsido, Anna svarade klockrent; Dricka mkt vatte....lightläsk var det va? Helt korrekt. Närmare bestämt Pepsi Max. När det inte fungerar så är Sassys svar det jag förlitar mig på; Kleta på svart kajal.

Dricker jag chailatte?
nä, du dricker svart kaffe -Sassy & Nej, det gör Kenza så att det räcker - Pelle. Precis! . Men jag drack mycket chai-te när jag bodde i Afrika. Jag har som inte fattat vad chailatte är? hälften mjök, hälften kaffe & en skvätt chai-te eller?! Förklaring uppskattas!

Har jag någon förebild/stilikon?
Tuffa brudar som Debbie Harry och Courtney Love är din grej. Ja det är det sannerligen Sassy!

Vad tycker jag om Tokio Hotel?
Blä, som Ellinor. Alla gissade någorlunda rätt - mot det negativa hållet. Nä, men dom får hålla på bäst farao de vill - så länge jag slipper lyssna.

Har jag gjort någon skönhetsoperation?
Nej, enligt alla kommenterare har jag inte gjort det & det är mycket riktigt. Men hur kul vore det inte här om jag faktiskt outade en radda med operationer. Jag hoppas att det hade chockat någon iallafall..

Varför sminkar jag mig som jag gör?
du är en rocker. - Pelle  Ja, när jag väl sminkar mig så! Annars är jag rätt bekväm utan smink.

Varför är jag så snygg?
Hanna  påstår att det har att göra med gener, njae. Okejdå; mina päron är väl rätt heta! Anna tjötar om Holmsundsvattnet som jag är uppvuxen på & som gör mig fierce! Haha, ja så måste det vara, Jag gillar Ellinors brutala ärlighet; För att du sminkar dig och bleker håret :P . Jag blir faktiskt så mycket snyggare när jag bleker håret. Det tycker alla - utom min mamma såklart.


SNUSKSNÖ!

Vad ska det bli för väder ute imorgon egentligen? Jag funderar helt seriöst att undvika ytterdörren resten av dagen & skjuta upp allting jag bör göra; förutsatt att vädret inte blir sämre.

Idag har jag avverkat det allra sista födelsedagsfikat, så nu är det verkligen över & jag kan börja knåpa på önskelistan för julen! Jag fick mera presentkort, på Gina & eyeliner från lillebror + tjej. Belgisk choklad av mormors syster + man, Satin-bäddset av mormor & morfar - LYX! & mera julpynt - julblomma & tomte av Linda&Marty.

Eftersom att jag bestämt mig för att inte gå ut idag så myser jag runt, badar, lägger ansiktsmask & är klädd i en flashig vit handduk - stulen från finaste hotellet i Sandefjord (vill inte ha några rättsliga påföljder så jag undviker att nämna vilket). Jag kan aldrig låta bli att råka få med mig fina sköna mjuka handdukar hem. De hoppar helt sonika ner i resväskan och vägrar kliva upp...




EMMA TVÄRTEMOT



Jag älskade att läsa Emma-böckerna när jag var liten. Jag var som vilken annan unge som helst. Alltså extremt egocentrisk & trodde givetvis att det var mig som böckerna handlade om. Me me me! Mest älskade jag Emma tvärtemot och i sann Emma-tvärtemot-anda så ska jag låta er läsare att svara på mina frågor. Istället för en frågestund så kör vi en svars-stund.. Kan ni inte svaren? Gissa för h... Vässa bloggfingrarna nu så kör vi;

Vart bor jag?

Vad jobbar jag med?

Har jag läst på Universitetet?

Vill jag kika in på din blogg & kommentera <3 ?

Är mitt blonda hår äkta? Om inte, varför bleker jag det?

Hur mår jag?

Varför skriver jag så ofta med !!! , smileysar & svär? Har jag dåligt ordförråd?

Hur gammal är jag egentligen?

Vilken är min favoritfilm?

Vill jag vara med i din tävling?

Vilket är mitt bästa skönhetstips?

Dricker jag chailatte?

Har jag någon förebild/stilikon?

Vad tycker jag om Tokio Hotel?

Har jag gjort någon skönhetsoperation?

Varför sminkar jag mig som jag gör?

Varför är jag så snygg?

(okej, jag erkänner, de flesta frågor är stulna rakt av från diverse frågestunder hos Kissie & co!) Den som svarar mest rätt, bäst rätt eller roligast rätt vinner.... ingenting, bara äran. Jag är inte ens nästan sponsrad med något... Men äran, kom igen, ingen som tävlar för den längre? (För att vara med behöver man givetvis inte svara på ALLA frågor heller)

KLUMPEN GÖR DET IGEN.

(bild från www.lockerroomuk.com)

Av okänd anledning valde jag att köra in pannan i skåpet bredvid mitt när jag var i omklädningsrummet på gymmet igår. Som om det inte vore nog att jag höll på att dö av andnöd efter att jag sprungit tio minuter så fick jag en finfin bula på köpet & en molande huvudvärk. Jag tänkte inte mer på det & pinnade iväg till jobbet, men huvudvärken har fortfarande inte gått över & det har gått ett dygn. Hypokondri-jaget skriker nu åt mig att springa till akuten, men den mer normala delen av mig tar en ipren och försöker ignorera huvudvärken. Har den inte gått över förrän imorgon kommer jag dock att ringa sjukvårdsupplysningen & kvida lite... Sjukvårdsupplysningen is the shit!

KLEMENS!

Klemens har namnsdag idag. Klemens?! Vem fan heter Klemens? Hmm, rätt coolt namn ändå. Jag vill ha en kompis som heter Klemens. Någon som känner någon Klemens? Åhnej, nu måste jag döpa mina ungar till Klemens om inte jag fixar en kompis som heter det! Jag vill bara kunna slänga fram ett; Äh, jag hinner inte, ska ta en fika med Klemens! ÅÅÅhh ge mig en kompis som heter Klemens. NU!
--------------------------------------------------------------------------

Update: Frågade just Pelle vad han tyckte om Klemens;

Per - Vad är Klemens för nått?
Jag - Ett namn, Klemens har namnsdag idag!
Per- Ett namn? Helvete det låter ju som en sjukdom .. mumlar för sig själv ; näe fan jag har fått klemens ..


Så ge mig en kompis som heter Klemens illa kvickt. Jag kommer inte att kunna döpa mina barn till något som min sambo tycker låter som en sjukdom... Det kommer aldrig att gå igenom, inte ens med kvinnlig list & manipulation.

KALASDAG

Stressen är enorm, usch. Det känns som att jag stressat fram varje inlägg hela helgen. Imorgon är jag helt ledig & då ska jag bara göra mysiga 'tahandommigsjälvsaker', typ lägga en ansiktsmask som jag fick av Anna i present & kräma in mig i ny duschcreme som jag fick av mina svärföräldrar... Mmmm, imorgon!

Men nu har jag precis avverkat ett litet kalas med svärföräldrarna och hinner blogga lite innan nästa kalas som inträffar om 45 minuter. Svärmor fyller år på samma dag som jag & svärfar en vecka innan - så det blev trippelkalas. Det utbyttes gåvor & stämningen var god & avslappnad. Plus att jag fick världens finaste saker; Naomi Campbell Cat De Luxe At Night. Parfym & duschcreme i lila & leopard. Kan det bli bättre? Jo lite, en apfin duk från Indiska som passar perfekt i vårt vardagsrum. På bilden är även min nya leopardkjol från Bikbok som jag handlade med presentkortet igår.



Så här ser jag ut idag, i min nya klänning från Bikbok (köpt med presentkortet)


Så, klänning - Bikbok
Nitbälte - vintage
Lackstövlar - 59:an

GANGSTERPELLE

Per visar upp sitt legg för kassörskan på systemet. Han har ett visakort med legg på baksidan (norskt legg) . Kassörskan kikar tveksamt på kortet & säger;

- Ja det ser ju inte ut som du men det är väl bäst att låta dig köpa det här, annars kommer väl du och dina polare att vänta på mig utanför på  att jag ska sluta jobbet & slå ner mig...

Per går chockat därifrån.

Jag vet inte om hon hade en dålig dag eller trodde att min snälla Pelle var någon annan, för inte ser väl Per ut som en gangster heller!


TINNITUS.

Jag hör ingenting. Jag är apdålig på att använda öronproppar. Det känns inte på riktigt då, tänker jag & tror att jag är rock!  Jag känner mig inte så rockig nu längre - det ilar i huvudet... Fast ändå är det som värt det, för jag får betalt för att lyssna på grym musik & I love it.

Ikväll hade vi några lokala förmågor + Corrosive Sweden, vilket band! De var grymma & jag älskar band som är grymma live. Kika gärna in på deras sida (jag kan inte annat än ge dem lite reklam) . De spelar i hufvudstaden nästa vecka. De som gillar exempelvis en väldigt metal/rockig version av Muse eller Disco Ensemble skulle nog gilla falla för detta band.



Nu är jag trött, har ont i huvudet & jag börjar känna att det ilar i nacken pga ett lamt försök till att släppa ut håret & headbanga. ..jo ni läste rätt...ehrm, så godnatt på er, lovers!

GÖM DIG!

Jag fick som sagt presentkort på bikbok i födelsedagspresent. Idag var givetvis min enda tanke; handla handla handla. And I did. På bikbok (TIPS!) hade de 40% på alla vinterkappor. Jag fingrade på en & kunde inte låta bli - trots att jag redan har för många jackor - men den här är sååå bra. Kolla bara. En sån här jacka behöver man när man bor i norrland. Nu kan jag skydda mitt fejs mot alla stundande snöstormar & flygande istappar! En STOR & mysig jacka. Mmmm.. Värt att notera är att storleken är xs, så antingen har jag krympt, eller så har jag aldrig uppfattat att jag varit en lillepluttmänniska förrän nu, eller så är bikboks storlekar helt galna!



Nu måste jag kila till gymmet & jobbet.
Det är rock-kväll på jobbet ikväll. Det ska bli grymt kul.

 Smell you later lovers...

DAGENS; HANDLA UPP PRESENTKORT!

Handla upp presentkort direkt - det är mitt motto!
och jag gjorde ett bra försök iallafall
& så här såg jag ut när jag sprang ner på stan;
 


Skinnjacka - Primark
Kofta - Gina
Elvislinne - Dolce & Gabbana
Kjol - Lindex
Väska - Dior saddlebag
Myggjagare - vintage

BLOGGVÄRLDENS;

Utmanad av Anna

Bloggvärldens:

Roligaste:
Spiderchick, Litenfrö & Pelle
Snyggaste: Nathalie & Ellinor
Hetaste: Daniel, men han är så rolig också, dublett på alla?
Bäst klädda: Sassy & Karin hennes skor..aaaah
Coolast klädda: Sassy, det måste bli en dubbel. Coolt klädd = bäst klädd?!
Sötaste: Anna, utan tvekan! & norska jäntorna Ingunn & Regine
Störigaste: Fjortisbloggar med en massa hjärtan & msn-språk.
Mest imponerande: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer & BK-bloggen!


Vilken bloggare vill du..

Bli kompis med:
Alla här utom de störiga då..
Ge en kram: Petré, stackarn är sjuk. Fast å andra sidan vill jag inte bli smittad. hmm..
Ge en diss: De som kommenterar för att reklamera sig själva & inte ens läser inläggen.
Helst träffa: Alla jag skrivit om i det här inlägget givetvis.
Inte träffa: Hehe, alla andra?! Näe jag skojar, men fjortisbloggarna (utan innehåll) kanske.

Jag utmanar er, hela gänget: Spiderchick, Liten Frö, Pelle, Nathalie, Ellinor, Daniel, Sassy, Karin, Ingunn, Regine, Anna (garderob...) & BK-bloggen! (men jag orkar verkligen inte länka igen!)

SISTA AV MIN FÖDELSEDAG..

Den här dagen lämnar mig med en obehaglig tomhet, nu är det inte längre min dag. Nu överlämnar jag motvilligt uppmärksamheten åt alla därute som fyller år den 22 november. Nu är jag äldre & det känns läskigt. Eller som en kollega sa; Inte fan är det något att gratta för - hon är ju snart död! ehrm, haha.

Okej så gammal är jag inte, men jag slutade faktiskt fylla år vid 22. Nu är jag 22 om någon undrar. Ja förutom när jag ska in på vissa nattklubbar där åldersgränsen är högre - men endast då!

Jag fick förövrigt ett presentkort på bik bok ändå, inte blixtsport. Puh. Men det uppstod ändå en liten dispyt om huruvida jag uttalade bik bok fel. Okej - Jag uttalar det: Bick båck.... 'nough said!


Kuvert med pengar - alltid uppskattat, från farfar & co.
Presentkort på Bik Bok & en söt julängel från mias lustgård.




Margherita med pommes; Kanske det mest fettiga man kan komma på
att blanda & därför min absoluta favoritmat. Måste ätas på födelsedag!


(Egentligen är det inte riktigt över ännu - för ett till kalas blir det på söndag, lite mera uppmärksamhet väntar)

PAPI GOES BIK BOK.

Det var jättemysigt att fika med (H)annorna. Anna ger mig en goodiebag - mycket värt! Hannas lilla Dennis va med & underhöll oss också med bebisdreggel och skratt. Mitt under våra extremt viktiga diskussioner ringer min käre far.. and it goes a little something like this;

Papi - Öhh,, vars vare du ville ha sån här presentkortsgrejs?
Jag -  H&M, Gina Bik Bok..
Papi - Blixtsport? (Lokal fiske&jaktbutik)
Jag - Nej Pappa; Bik Bok!
Papi - Jahaaa blixtsport, vafan skaru me massa fiskegrejer till?
Jag - Nej Pappa BIK BOK! (höjer rösten & bokstaverar även; B I K B O K)
Papi - Ööh va är de för nå da & vars ligg he?
Jag - En norsk klädkedja (och så förklarar jag vart det ligger)
Papi - Norsk säger du...hmm.. Det kan ju inte vara bra.



Nu väntar jag på besök av just mina föräldrar, bror & farföräldrar. Jag ska bjuda dem på lite fika & sen ska jag jobba kväll. Heela kvällen. Så om jag inte hinner blogga mer förrän inatt; TACK för alla fina grattiskommentarer - Ni gör min dag :D

PLAN 1 FÖR DAGEN

Eftersom att det är min födelsedag hade jag tänkt spendera min kväll på jobbet. Ehrm. Haha, nämen jag jobbar kväll så jag ska försöka utnyttja dagen till max. Först ut på planeringen står det; springa ner & möta Anna & Hanna för en fika på Barista. Så nu springer jag!


Skinnjacka - Primark, LDN
Kofta - NY gina
Tischa - NY KappAhl
Shoes - vintage
Väska - Marc J



JA MÅ JAG LEVA..

Jag blev väckt klockan sju imorse. Sju! Huliganmamma & huliganpappa ringde och skrålade i kör. Klockan sju! Jag vet inte om någon noterat, men jag kliver väldigt sällan upp före elva.. Jag lyckades iallafall somna om men blev sedan väckt av Pelle - med paket på sängen. Då var det svårt att rycka täcket över huvudet igen & nyfikenheten tog över....




Som ni ser på de två översta bilderna är det en rosa lackväska med prinsesstryck - Haha & inuti är det massor av Kick & Pepsi Max - Mitt favoritgodis & min favoritläsk. Väskan åker dock ner i leksakslådan så fort godiset är uppätet. Sött Pelle!

Nästa bild innehåller en mysig kofta från Gina, en leopardväska med rosett  & en snygg stor tischa från KappAhl.

Happy Birthday to meeee

SPERMIE

Nej - det är inte för att locka läsare som jag skriker SPERMIE i rubriken. Det är för att det här inlägget kommer att handla om det. En spermie. En spermie som inte gick att tvätta bort efter ... En spermie som därför hängt med mig i sex år. Det här är inte vilken spermie som helst, min spermie är muterad. Den har två svansar. Det tyckte jag var extremt roligt. .. I fyllan... för sex år sedan....


Ser ni hur min spermie är perfekt placerad, på väg ner. Det tyckte jag också var roligt.. då....


Spermien har förresten aldrig fått ett namn  - förslag mottages gärna! 
Även bilder på era tatueringar, misslyckade eller ej.

FÖRE & EFTER.

Nää, säg mig var kan jag köpa denna kur som lär mig hur jag ska suga in magen på bästa tänkbara sätt. Andas in? Va? Är det så enkelt? Stackarn verkar dessutom blivit tunnhårig på köpet. aoch.


(www.oddee.com)

NER PÅ SCHTAN!

Fixat lunch åt Pelle & Erik & nu ska jag tvinga dem med mig på stan för att göra lite ärenden!


Mössa - Vintage, Camden Market
Kappa -H&M
Blommig klänning - Gina
Väska - Marc J..
Handskar - H&M


LOVERS!

Godmorgon Lovers, (eller god förmiddag..) Jag vaknade elva, sharp! Det har jag inte tid med. Jag har apmycket att göra idag Jag har avverkat att skriva en liten shoppingguide till bloggaren Bownii som ville ha lite tips. Done! men jag ska sy en pocahontasdräkt åt lillebrors flickvän. Hon är inte fem år, hon ska bara på maskerad.  Jag ska pyssla ihop Pelles mammas födelsedagspresent, köpa massa småsaker nere på stan, laga lunch åt lllebror som kommer förbi NU, åka och jobba & säkerligen tusen andra saker; typ klä mig, blogga lite, städa gå på toa och andra livsnödiga.... saker ;)


JOBBIGT LÄGE.

Jag kunde inte bara låta bli att skratta, usch; skadeglädje är rätt fult ändå, men jag måste bjuda på den här...





(pics from www.oddee.com)

Får mig osökt att tänka på diverse mindre språkkunniga bloggerskor; tänk om de skulle sadla om till tatuerare, vi skulle nog få en hel del fler sådana här bilder att skratta åt; tills jag själv sitter med en fet I LOVE MAM på överarmen...

TJÄÄNARE MYRAN!

-Nej men hej där nere, nu är det så att jag har så feta korvfingrar så att de inte ryms i mina fickor & min rygg är lite dålig - skulle du vilja krypa upp för mitt ben & hjälpa mig kanske?!



Mössa - vintage från Camden market ,LDN
Kofta - Lindex
T-shirt - Ramones merch.
Shorts - avklippta jeans - Roxy
Tjocksockar - Design by mormor
Basketskor - Ed Hardy

Frågan är ju bara hur smart det är att kila runt i låga tyg-basketdojjor när det är några decimeters snö ute. ehrm. Jag kanske får byta om till vinterskor & ta med mig mina basketdojjor i väskan. Jag hatar att traska runt med vinterskor på jobbet. Det är knöligt och varmt!

DUMMA BROTTSLINGAR.

Vilken tur att man kan få sig ett gott skratt av lokaltidningen så här på morgonkvisten;


(www.vk.se)

COVERS, BÄTTRE ÄN ORIGINALET?

Top ten cover songs that outshine the original

Jeff Buckleys version av Hallelujah är faktiskt bättre än Cohens & när Sinhead o´connor sjunger nothing compares to you är det givet att originalet av Prince inte ens existerar i min hjärna. Men jag kan faktiskt inte hålla med om att Joe Strummers version av redemption song är bättre än originalet Bob Marley. Det går inte att klå Bobban. Inte ens nästan.

Eller vad säger ni?


IBLAND BLIR DET..

..inte som man tänkt sig..


Jag trodde att jag hade ambitionen att täcka min extremt fula bård i hallen genom att göra en ny egen bård - av skivomslag urklippta ur ginzakatalogen. ehrm. Inte en succé - skivomslagen som jag gillade räckte till att täcka cirka 10 cm av bården så det blev ett litet kollage att slänga upp på kylen istället; för helvita trista kylskåp är inget för mig.


Vilka skivor gillar ni bäst?

TILLÅT MIG PRESENTERA:

THE SUPERBULLS!



SUPERBULLS FORMADES DEN 18 NOVEMBER AV ELDSJÄLEN EMMA (ÄVEN KÄND FÖR DIVERSE BRÖDBAKERI) . DE HAR ETT SOCKERSÖTT KRISPIGT SOUND & DE GÖR SITT ENDA LIVEFRAMTRÄDANDE NÅGONSIN PÅ EMMAS FÖDELSEDAGSKALAS NU PÅ SÖNDAG. BE THERE OR BE SQUARE!




(VISST KÄNNS DET LITE SOM ATT CAPS LOCK ÄR SOM EN PÅTRÄNGADE BEKANT SOM SKRIKER EN I ÖRAT PÅ KROGEN, NÄR MAN INTE ÄR ETT DUGG INTRESSERAD AV VAD DENNE HAR PÅ HJÄRTAT?! )

SLÅ MIG MED BRÖDKAVELN BARA!

Jag är helt inne i mitt bakande. För er läsare kanske det verkar som att det är det enda jag gör, men jag har ett liv utanför degskålen och slickepotten. Jag lovar. Nu är det mest för att min födelsedag stundar & då ska det bjudas på ett riktigt kalas.

Sedan urminnes tider har min mor bakat de godaste bullarna någonsin. Min mamma är annars inte en typisk bullmamma. Hon kan inte trä en symaskin eller stickar vantar eller så; men jäklar när hon sätter igång med att baka bullar. Dåå! Och nu mina damer och herrar, efter många års träning, så är jag snart uppe i hennes nivå med bullbaket. Jag skiter i jantelagen här och säger det rakt ut; Jag är en jäkel på bullbak.

När jag alldeles nyss stoppar in första plåten med färdigjästa, penslade och sockrade bullar så klämmer jag stolt fram;
Nudu Pelle så ska du få se varför du är ihop med mig!!  Pelle kontrar direkt med; Du Emma, jag är bara ihop med dig för att du är snygg, ingenting annat!

Mmm, dessa könsroller. Det är nog lika bra att han dänger upp mig lite med brödkaveln när vi ändå är i farten..

80:S ROCK?!

Jag är lite inne i boken the dirt nu tror jag. Varje gång jag läser den förbannade boken kan jag inte sluta! När jag skulle ta outfitbilderna för dagen så kändes det som att jag osade lite extra åttiotalsglamrock. Hm, visst är det en del av min stil att vara lite rockig - men nu satte jag till och med svansen lite snett, Haha. Jaja, någonstans ska man hitta sin inspiration & idag gör jag det från Mötley crue - i lagom svensk form alltså. ...


megalång tischa - freebie från ELLE
Nitskärp - Vintage
Leggings - Vila
Myggjagare - Vintage



HAHAHA, ELLER?

Boston Tea Party på femman och Patrik (fysikern) allas vår supersmarta norrlänning försöker berätta om hur chipsen kom till när en snubbe gjorde nå vajsing med pommes frittsarna. Fredrik och Filip skrattar ihjäl sig varje gång Patrik säger Påmm Fritt. Jag viker mig dubbel av skratt också - men efter ett tag inser jag; men helvette: Jag uttalar det exakt likadant....Måndagens läxa:

Emma, kasta inte sten i glashus!

GALNA SKOR.

Pelle skickade just en länk till mig med namnet 15 wierdest shoes Helt sjuka skor- men roliga att se. Jag slänger in några här för alla shoelovers därute. Vissa är ju helt otänkbara men ett par basketskor&byxor i ett hade jag definitivt inte tackat nej till.



pics from www.odde.com

FOR THE RECORD.


(www.poster.net)

FÖR TIDIGT!

Det är extremt vidrigt att stå upp så här tidigt på morgonen. Jag vet inte vart jag har mina fötter, armar eller händer. Jag känner mig som en liten spratteldocka när jag som en galning springer runt & letar nycklarna,busskortet och annan skit. Jag har iallafall packat ner the dirt, så när jag får en lugn stund vid lunch ska jag stänga in mig på kontoret och bara njuta av en ny bok. (önskedrömmar, jag har inga lugna stunder, inte ens vid lunch)

Fyfan för måndagar, hoppas att alla har en mysig en ;)


LAVALAMPA?!

Pete om BAKIS, PÅ RIKTIGT.:
Weeey! Tack för ett finfint partajoch nu vill jag att du stoltserar med en bild på din trendiga lavalampa på bloggen din!


Okej. Här kommer presenterna från igår & givetvis min 'trendiga lavalampa' som jag fick av mitt ex. Han har tydligen bestämt att det är 'the next big thing' och vill därför att jag ska vara först.. ehrm... Jaja, nu har jag lavalampan i fönstret, den fungerar & den är faktiskt ganska rogivande även fast jag fortfarande har lite svårt för att vara tillbaka på 90-talet ;)



Lavalampan; Thanks Pete
Mötley crue - The dirt: Thanks Lina
Intimspelet - Thanks Lina
2 biljetter till basketmatch - Thanks Marw
Vinflaska(ej på bild pga: uppdrucken) - Tack Peter H,


GÅRDAGENS OUTFIT.

Med ofixat hår kommer den;


Tubtopp - BikBok
Halsband - Topshop
Leopardkjol -
Collectif, London
Strumpbyxor - H&M
Lackpumps (med rosett) - Ecco store


BAKIS, PÅ RIKTIGT.

Här sitter jag med en redig whiskey-bakfylla. Fyfan. Jag är glad att jag tog mig upp ur sängen överhuvudtaget, men jag var så hungrig att jag höll på att spricka, så då slänger jag väl in något här också. Jag läste precis igenom inlägget under, vilket jag skrev 'under the influence of whiskey', vackert Emma, vackert! Säg mig bara en sak, vad betyder meningen: Eller iallafall en del av kvinnorna, under bloggen. Försökte jag vara fyndig? På vilket sätt är det en mening överhuvudtaget? Jag blir galen; Vad menar jag??? Jaja, det är bara att njuta av mitt fylle-inlägg ni ;)

Nu lägger jag upp gårkvällen i bilder så slipper jag skriva så mycket ;) Jag har ont i håret!!


1.Tovan & Lina                                                                             2. Jag & Lina. eyy vi samlas vid pumpen (fläkten)

3. Råckenråll-schnådi.                                                                4. Peter & Ex-Peter.

5.Jag & lillebror.                                                                             6. Lillebror & Marw

7. Schnådis little head, fina Hanna & Marw                             8. Lots of babes & en Micke.

9. Lillebror till marw eh håller Linas huvud nere?!                  10. Sötaste Anna & jag.


update: och nu har jag sjukt mycket att göra(läsa). Jag gick in på bloggkoll & möttes av;
101 nya inlägg. puh..


THE NIGHT!

Okej, en gång till på förstasidan, yeeey :D Tack KARIN, youre the man! (eller the woman!)  hehe. Så här glada är vi!

En liten update av kvällen. Eller iallafall en del av kvinnorna, under bloggen. Den enda som inte är släkt är Hanna. Bra gjort; vi är ändå i norrland. Där är det mycket släkt.. så att säga ;) (och Hanna lägger givetvis till; men... vem vet? hehe)


Exakt nu (småberusade) Jag,
min bästa vän och tremenning Lina,
Hanna & längst ner min glamrockande
andra tremenning... Peanut. (även kallad Beeaula)..




BLACK VELVET

God Lördag alla låvvaaas!
Jag har varit på sysset & köpt billig kanadensisk whiskey för riktig whiskey får man inte blanda med cola. Bäst av alla billiga whiskeysorter är givetvis Jack Daniels. Det kan jag inte få nog av; men den är rätt dyr för att vara billig. Follow? Haha, så jag dricker......håll i hatten.... Black Velvet...



Mmmmmm vill jag höra alla säga i kör....  Inte?


Jag har faktiskt födelsedagsfest ikväll. Det är inte min födelsedag än. Men jag jobbar tre helger på raken efter detta så när tillfället ges så tas det. Så välkommen hit & drick fulwhiskey med mig.

BAK-KVÄLL.

Näe, inte bakis. Bak. Jag har sysselsatt mig denna fina fredagskväll åt den extremt vuxna sysslan; att baka bröd. Åhjo det är inte fy skam, nu sitter jag här mätt (ont) i magen & supernöjd över min prestation. Eller, ganska nöjd åtminstone. Eller, okej det finns säkert tusen andra bättre sätt att spendera en fredagskväll - men jag är lugn & vuxen & ska inte gå bananas på krogen förrän imorgon. så ikväll; då bakar jag!





1. Man tager vad man haver. Kökshanduk & nitbälte får agera förkläde.
2. Degen jäser. Jiiises så länge degen ska jäsa.
3. Jag väntar på helvetes-degen i min superturban som agerar hårstoppare. Hår i bröd är inte kul.
4. Titta degen är stor, fluffig fin & färdigjäst. Äntligen!
5. Titta mina limpor ser faktiskt goda ut.
6. Oj några minuter ute ur ugnen och limporna är snart slut.

FREDAGSKVÄLL

Jag är bara hemma och dolar runt hela fredagskvällen. Jag vill vara i tipptopp-form imorgon! Men för att det ändå ska kännas som en fredag så försöker jag ändå få någon slags fredagskänsla även om ansiktet får vila från smink. Det blir julmust, pepparkakor, ingredienser för ett bak & givetvis en silverklänning ;)


Grå kofta - H&M
Svart kofta - Lindex
Silverfodfral - Wear it
Nitbälte - Vintage
Tjocksockar - Design by mormor ;)

EN TIDIG PRESENT

Från mig själv, till mig själv; Paketet kom i postkassen idag. En beställning från Ginza, YEEEY! Rännstensungar; jag kunde inte låta bli. Jag är en stor beundrare av Cornelis Vreeswijk & jag älskade den här filmen som ung. (Mmm, för jag är nu runt 50 bast eller vad?)
 

Och hur underbart är det inte med musikDVDs? Idag ska jag städa och dola med Willie Nelson i bakgrunden. Jag ska försöka få med han på min födelsedagsfest imorgon också; men troligtvis lär han inte bli lika populär som jag önskar. Countryfääns är vi nog inte allihopa, men en låt eller två kan jag säkert mixa in i playlisten...

ÖLROBOT.

Jaodu, tänk om man hade den här roboten hemma, då skulle jag väl tappa konceptet med vänskap direkt. Det skulle mest vara jag och min robot. Min robot som håller ölen kalla & häller upp dem åt mig. Till vardags skulle min robot få hålla mina pepsi max kalla och hälla upp dem. Jag skulle kalla min robot för Jim, så jag kan skrika JIIIMMMÄÄYYY. Bara för att det låter coolt. Min robot skulle vara coolast i världen. Jag och min robot....... ahh...


Pic from www.oddee.com

MAT!

Jag känner mig som ett monster. MATMONSTER! Jag är så förbannat hungrig men samtidigt äckligt lat. Jag har faktiskt jobbat hela kvällen, borde inte någon fixa ihop lite mat åt mig då?! Typ Pelle som spelat poker hela kvällen och latat sig, eller min lillebror som har brett ut sig över hela min soffa & får finfin sovplats hela natten? GE MIG MAT!  mmmm, pommes, macka med smörgåspickles, bönsallad, quornwraps, stekt halloumi, cream cheese chips och ranchdip, pepsi max, vadsomhelst, men helst något gott. Givetvis finns inget av ovanstående i mitt kylskåp. Mitt kylskåp suger.

MAYBE NOT MARC BOLAN..

Men sliten ändå. Jag ska strax stoppa i mig någon slags mat & åka till jobbet.


 Trasig t-shirt - H&M 
Skinnjacka - primark
jeans - H&M
Myggjagare - vintage
Leopardhandskar - H&M
Väska - Gammal dior saddlebag


Smell you later, lovers! Hoppas ni har en mysig torsdagskväll & är lediga (till skillnad från moi)

Min inspiration idag..

Idag skulle jag vilja vara Marc Bolan. Det hade nog gjort min dag galen. Jag vill prata med en vidrig hackney-london-dialekt, vara lite lagomt odrägligt glamrockig, riva av några grymma låtar som sedan blir riktiga jävla klassiker & framförallt; Jag vill ha Marc Bolans look. (men jag vill gärna ta bort biten där han kör in i ett träd och kolavippar)



athenamagazine.wordpress.com

Det känns aningen bisarrt att klämma fram detta; men första omgången jag bodde i London så huserade jag i ett område som kallas Golders Green, vilket har ett väldigt känt krematorium. Jag kände mig alltid lite speciell när jag promenerade förbi detta ställe då flera av mina 'legender,ikoner,idoler' faktiskt blivit antingen bara kremerade där (såsom Vivian Leigh  - Scarlett i Borta med Vinden) eller som ovan; Marc Bolan, både kremerad & begraven där.

Mmm, det var allt. Nu ska jag lufsa in i min garderob & försöka slita fram något trashigt rockigt ala' Marc Bolan!

Obduktioner och sådant. En vanlig torsdag..

Morning lovers,

Jag är trööött. Jag måste sluta sitta uppe på nätterna. Jag ska hursomhelst ta det relativt lugnt fram till jobbet så kanske hinner jag sova en snutt till.

Lina ringde igår och lyckades, som vanligt, att ge mig rysningar. Obehagliga rysningar. Näe Lina är inte själv obehaglig utan kanske det sötaste som vandrat denna jord, och så är hon min bästa vän, men hon gör massa läskiga saker. Med skräckblandad förtjusning berättar hon ingående om en obduktion hon var med på igår. Hur kroppen kändes som lera, likstelhet, ja inget lämnas åt ödet så att säga. & så slänger hon givetvis in ett; Ja och jag kunde bara inte sluta tänka på hur du hade reagerat om du var där. Väldigt enkelt, som jag sa till Lina; jag hade aldrig i mitt liv ens gått in.
Jag är liv(!)rädd för det som är dött. ( mest människor, men döda djur är obehagliga, pälsar är vidrigt; dem vågar jag knappt ta på. Skinn brukar gå lite bättre faktiskt, men det är det enda. )

Jag berättar det här för Per när jag kommer hem. Han undrar direkt vad som händer om han dör och jag måste identifiera honom ( som man alltid ser i filmer). Jag säger enkelt att jag skulle vägra. När han är död så har han inget med mig att göra. Det måste finnas någon annan som kan identifiera honom då. Jag skulle ju vara rädd för mitt eget lik om jag var tvungen att se det. Hur det nu skulle gå till?!

mm, anar vi en lätt dödsångest här kanske, haha?!


oops, det här inlägget blir långt; men jag måste bara tipsa om en tävling för oss uppe i de norrländska skogarna (umeå med omnejd) som behöver mer lyx i vardagen. Gå in på Annas sida för mer info om hur man tävlar..


Dubble bow!

Jag kör dubbla rosetter idag; en liten i håret & en stor i midjan. Jag har faktiskt klätt på mig idag, hehe, eftersom att jag ska tillbaka till jobbet ikväll. Jag känner mig helt återställd nu. Spybobban är historia. Ta i trä!


Leopardhårband - H&M
Linne - H&M
Kofta - Gina
Kjol - Primark, LDN
Leggings - Vila
Uggs - Primark, LDN

Vad kul!

Hoho, upptäckte så här på morgonkvisten att mitt Hemma hos repotage är på framsidan av blogg.se, vad kul ;) Hej & välkomna alla nya läsare då. Och för i helvete, nu ser ni till att stanna kvar.. ehrm.. Ja alltså. äh... Jag tror inte det fungerar att med hot öka sin besöksstatistik....


Hemma hos Emma..

Jag har dolat på här hemma, fått upp en del saker på väggarna, utebelysning på balkongen, bytt glödlampor, plockat upp (inte fram) allt julpynt, bytt vardagsrumsbord och givetvis har jag försökt föreviga detta på bilder. Jag är långt ifrån klar & helst av allt hade jag bytt alla tapeter - men det får vänta. Jag vet inte om jag bor kvar i norrland efter jul. Jag har ändå varit här sen i augusti & det brukar vara gränsen för när jag måste röra på mig igen....

Så här ser det i alla fall ut hemma hos mig;






1. Hörn i sovrummet    2. Telefonbord i hallen    3. Köksfönstret    4. Vardagsrumsbordet 
5. Textilkonst i hallen  6. Vardagsrummet     7. Hörn i vardagsrummet    8. Jim på väggen.



Jag blev förresten intervjuad för någon månad sedan om just inredning. Läs gärna här!

FALSE ALARM..

Här gick jag runt i lägenheten och trodde jag var frisk. Falskt alarm. Men jag har iallafall tagit mig ner och tvättat. Snart ska jag samla ork och påbörja städandet. Fyfan vad jobbigt det känns när kroppen är så tung.

Ett nytt avsnitt av How I met your mother lyckades jag i alla fall se igenom utan att tappa koncentrationen. Sjukt lättsmält & smårolig serie btw.


Byta, flytta, hänga upp..

Tisdag. Jag är helt ledig, men Per har, helt jävla otippat, läst bloggen. Så nu vettefan hur jag ska genomföra min tjuvhandling! Han kommer att ha ett extra öga på mig. Jaja, tur att jag är listig som en räv. hähähä..

Nu har jag tvätt-tid. Sedan ska jag ordna i garderoben & slänga upp lite tavlor på väggarna, byta vardagsrumsbord, flytta byrån. Jag måste verkligen göra något åt min lägenhet idag. Som ni ser så tar rastlösheten kål på mig. Idag mår jag inte dåligt så nu jäklar!

Vad har ni för planer för denna fina tisdag?


Sked? Hand? Sked?

Jag råkade säga 'min sked' när jag menade 'min hand' ikväll. Det hoppar Pelle givetvis direkt på. Nu hotar han att alltid använda min hand istället för en sked. Fyfarao - då måste jag gå och lukta äckelfil efter frukost varje dag; eller ännu värre, glass...uh, eller det värsta tänkbara; köttfärssås. Fast det äter Pelle nog inte med sked i alla fall. Puh, en liten ljusglimt i min mörka framtid som sked...

Köpförbud

Per ringde just och klämde fram i telefonen; ja just det, sen får du faktiskt inte handla ett till klädesplagg den här månaden. whaat? Sen kom en lång förklaring som innehöll lite ekonomi, det faktum att jag fyller år snart + julafton, vilket han ansåg torde räcka gott & väl.

Nädu Pelle, bara därför ska jag minsann gå & tjuvhandla något imorgon när han sticker iväg på lunch med en vän. . . . 

SKAPA.

Jag är rastlös. Jag mår inte illa hela tiden; det kommer i omgångar - så emellanåt är jag helt prima - förutom att jag känner mig inlåst. Jag kan inte röra mig många meter om det skulle smyga på mig, så att säga. Puke in public, not my kind of thing.

Jag är glad att jag spräckt min kreativitetsbubbla som har hållt mig tillbaka. Nu kan jag faktiskt skapa. Vilket givetvis innebär att jag får så många ideér & lust till saker att jag måste göra allting på en gång. Min fuskpälsväst är snart klar - men nu håller jag på att måla tavlor. Jag var tvungen till en paus från nålen + att jag är sämre på att knåpa med småsaker när jag mår illa. Målandet passar perfekt just nu.



Jag har en ovana att bita på en pensel medan jag målar med den andra. Min målarteknik ser väldigt skum ut, haha.
Jag skyller på vänsterhänthet & brist på staffli. Btw, nära & kära som läser detta; jag önskar mig ett nytt staffli i födelsedagspresent ;)

STORSKJORTAN.

När Pelle var på Ica Maxi sist så handlade han en stor rödrutig flanellskjorta åt mig, för att knalla runt och mysa i. Idag är den perfekta dagen att inviga skjortan. Bekvämt, mysigt, tillfriskna!




SJUKLING

Efter en tuff natt & vidrig morgon är jag helt slutkörd. Dags att vila upp mig. Jag hoppas bara att jag inte smittat någon så som jag flängde igår. Pelle kallar mig SpyBobba och skriker så fort jag kommer nära, Jag försöker förklara att han nog redan är smittad - så lite mer eller mindre närhet kommer inte att hjälpa eller stjälpa. Han tror mig inte, suck!

Kort paus mellan flängandet.

Nu har vi avklarat två stopp med världens godaste tomatsoppa, pepparkakor och skratt. Nu sitter vi och väntar på min storfamilj, så det blir att spendera söndagskvällen ute på ön.



Men men men, vart är min hals?
Klänning - Nine West

Papi; My Love!

Han har alltid ett öga på mina intressen; ja typ att måla nagellack,.. ehrm..
Papi, lillebror 1 & jag - Julen 2007


Jo idag är det farsdag, vilket innebär mycket fläng för min lilla familj, ja Pelle och jag. Vi ska börja med att promenera till Pelles storfamilj, för att sedan dra till min farfarsfamilj och sedan ut till min storfamilj. Det är ganska mysigt att se framemot en dag med alla man har närmast & gillar allra mest; från alla håll och kanter.

Jag kan kyssa många grodor innan jag träffar min prins; men pappa är alltid Kung!

Bob, u wanna be on my wall?

I ett tamt försök att varva ner efter jobbet och bli trött så bläddrade jag igenom ginza-katalogen. Jag beställde därifrån bara för ett par dagar sedan, så någon ny beställning var det inte tal om.. Men det kändes så dumt att bara slänga katalogen i pappersinsamlingen & snart börjar en idé formas i mitt huvud;

Jag har tidigare förbannat mig över mina fula tapeter i hallen, med bården av kinatecken, men eftersom att jag är för snål för att tapetsera om så tänker jag helt enkelt göra en ny bård - ett kollage av vackra skivomslag med mina favoritband/artister.

Klockan är halv två på natten men den här ideén måste påbörjas så att jag inte glömmer bort det. Slutdatum är min födelsedagsfest nästa helg. Då ska bården vara klar. Här ser ni min vådliga start (hur brandfarlig kan man egentligen bli på ett litet fotografi?)



Från jobb..

Jag är extremt tidig på jobbet idag, vilket är skönt eftersom att det var sådant kaos igår. Nu hinner jag sätta mig ner, skriva en rapport, fixa, dona & ta det lugnt innan allt börjar. Hittade förresten ett skönt citat i almanackan på skrivbordet;

Bättre att dö stående än att leva på knä
 - Dolores Ibarurri




(www.davidandgoliath.co.uk)

May peeeas fall over your saturday night.

Jobb-bakis..

Jag är jobb-bakis. Jag hade en riktigt helvetisk kväll/natt på jobbet & nu är jag helt kraftlös. Jag måste snart ta tag i mig själv för att orka ta mig tillbaka till jobbet. En av mina medarbetare spydde igår; det jobbiga var att jag nästan önskade att jag var henne så jag fick åka hem, men det har jag tagit tillbaka nu, jag lovar.

Jag tror att jag ska tappa upp ett bad, med massa ljus, sätta igång en mysig playlist.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

uppdate; PellesPersonliga har öppnat mina ögon för youtubes funktion 'playlist' - så här är ett axplock av vad jag har tänkt bada till...


SAMTAL VID TEVEN...

Det pratas om mineralsmink på teven. Jag börjar givetvis tjattra om vad ID bare minerals har gjort för min hud. Det bästa sminket jag någonsin stött på. Jag går in på detaljer & pratar om vad som hände med gamla foundations, helt plötsligt avbryter Pelle mig högt;
Pelle - Jag slutade lyssna när jag hörde ordet foundation. Jag vet inte vad det är och jag vill inte veta!
Jag - Va? men men. Seriöst, det här sminket räddade min hy, mitt liv.
Pelle - EMMA, vill du att jag ska sitta och snacka om när Henke bytte klubb? Det räddade mitt liv
Jag - Eh, hmm.. näe..

Emma goes grannypants, with a twist.

Jag är tonåring av sent nittiotal. Jag blev uppvuxen på stringtrosor. Min kära faster gav mig en stringbaddräkt när jag var runt 12-13 år. Därför har jag haft en enormt svår övergång till det så kallada 'sköna tros-modet' trots att string kan vara riktigt fugly ibland.

Så fort jag sätter på mig vanliga trosor så går jag å drar i trosorna hela tiden, vilket resulterar i mer eller mindre pinsamma ögonblick när jag ska vistas bland folk. Nu har jag helt plötsligt nått något slags breakthrough - jag tror att det är så att röven blivit lite mognare, större och mera kvinnlig - vilket gör så att string-linjen blir totalt igenkluddad av två feta skinkhalvor, vilket också resulterar i obehag. Nu måste jag antingen välja att ständigt gå troslös eller lära mig använda grannypants. Jag valde det senare eftersom att jag inte är så promiskuös längre(!?). Så under en tid har mitt trosförråd byggts upp & förändrats. Nu är det en vacker mix av två världar & idag har jag fått tillökning i form av hipstertrosor i guldtryck. Ja för enfärgade trosor får inte komma in förrän om ett par tjugo år!


Och jag vet, jag köpte två likadana, kanske är det lite granny-varning på mig ändå - men de var ju så fina!




Och nu drar jag iväg till jobbet. Jobba, jobba, jobba fredagkväll. Hoppas ni alla får en bra fredag!

Råckenrållslitet tråll..


Skinnjacka - Primark
Lång tischa - Tk Maxx
Leggings - Vila
Skor - Skopunkten
Palestinasjal - Camden Market
Väska - Marc J.

MORNING!

Pelle tappar en saltgurka i hälsofilen .... & fortsätter äta.


Trams

Lugn kväll på jobbet. Lillebror skjutsade hem mig, sedan sysselsatte vi oss med strunt. Dvs youtubeklipp & trams med kameran. Eller okej, lillebror visade youtubeklipp och jag tramsade med kameran.

Här är vårt blair witch project;



1. Pelle, 2. Lillebror. 3. Apan, mm,, eller jag.. Damn, jag skulle haft rinnande
snor i näsan & lite tårar också. Då hade kortet varit perfekt!

Gråvarg..

Sudda sudda sudda... Jag är inte så här sur idag, egentligen. Jag lovar. Nu ska jag iväg till jobbet - sent som vanligt. Första gången jag går utanför dörren på dagen är det becksvart...


Halsband - Topshop
Oversized grå t-shirt - Primark
Nitbälte - Gammalt..
Gråa jeans - H&M
Shoes- Skopunkten.

Inse att det behövs.

Jag är hungrig & kikar in i kylen; tragisk syn. Går vidare till skafferiet; nämen fyfan inget av värde; nån påse mjöl & lite hårdbröd. Sista räddningen; frysen.. Näe herrejävlar. Nu inser jag att det både är dags för en storhandling och en jäkla avfrostning. Vilken irriterande sak att komma på, särskilt nu när frysen är relativt tom & det är kallt ute, så mina två sojakorvar, tre vegetariska bullar & broccolipaketet faktiskt kan överleva på balkongen. Bästa tiden för avfrostning.

Men jag vill inte göra det, inte nu.. Är det inte lag på att sätta in själv-avfrostande frysar i sunkiga hyresrätter ännu?

Här tänkte jag visa er läsare min tragiska frys...



Det skumma vita paketet längst ner är Pers kötbullar. Haha, de hålls utom synhåll & långt ifrån mina vegetariska godbitar. Jag har inte ens tänkt på det och placerat det där undermedvetet...

Tatuering med håriga ben!

På önskan av grymma Sassy (dyngbra blogg- läs den om du inte gör det redan!) så lägger jag här in en bild på min tatuering - den ni kan se i headern, fast i reelt format, väldigt verkligt blev det visst då jag inte orkar raka benen. Vem orkar, det är ju vinter?!

Tatueringen har ett par år på nacken & är numero 3 i ordning. Visst ser ni vem som är min stjärna? Någon fler som agerar nåldyna?


Tant-hår!!

Mitt hår är nu lite vitt-grått efter mitt misslyckande med silvershampot. Jag tänkte väl att det inte syntes sådär överdrivet mycket längre - ni skulle sett när det var blått! Men givetvis går det ändå inte osynligt förbi..

På jobbet.
Ung kille - öjj du, alltså, ditt hår. Du ser typ gammal ut. Alltså jag menar, du är ju gammal, eller men.. typ.. gammlare, ja som en tant typ.
Jag - eh jo, haha,, hehe ,,hmm, jomen alltså det var ju så här att mitt hår blev lite gult, sen provade jag med silve...... (här har killen gått iväg för länge sedan..)


Ai ai Kapten!

                                

Varför inte gömma huvudet först på en oskarp bild & sedan kapa det på nästa. Jag ska bli bättre på att fota outfitbilder, jag lovar. Idag har jag på mig;
Sjömanskofta från top shop, kjol - vintage, pärlörhängen - second hand & skor från skopunkten.

Onsdag

Bloggen, internet eller datorn envisas med att krångla jättemycket den här morgonen. Det är sådana här morgnar som jag vill köra på lite rockigare liv & kasta datorn ut genom fönstret, men eftersom att jag är en fattig jävel så låter jag snällt bli och kokar inombords istället..

Idag ska jag bara ta det lugnt tills dess att jag ska dra på jobb. Göra lite nyttiga saker, typ diska & ta hand om mig själv genom ett bad.. Finnes det energi över så går det till mitt projekt!

Vad har ni för planer idag?

När man är riktigt trött kan man inte stava.


Skråletrollet.


Jag sitter (som säkert många andra gör där ute som har en fotbollsintresserad partner) och försöker underhålla mig själv, medan Pelle njuter av fotbollen. Jag lever mig verkligen in i mitt surfande & glömmer världen utanför. Helt plötsligt blir jag väckt ur min koncentrationsdvala av att Pelle skriker; Jasså är det allsång med Emma?

Typiskt. Nu skrålar jag igen (på bästa singing-bee vis såklart; falskt så inått helvete) utan att jag riktigt är medveten om det. Tänk om detta scenario skulle hända på bussen eller annan tyst allmän plats?


Nytändning.

Jag har blockat min kreativitet i säkerligen 2 år nu. När jag får för mig att göra något kreativt blir det alltid halvdant, halvgjort, slafsigt. Jag vet inte ens i var min symaskin bor längre. Något förråd kanske? Det är så skumt att det kan falla så mycket - förr gjorde jag allt. De senaste månaderna har jag dock haft en krypande känsla och vilja av att skapa något & idag när jag & mormor kilade runt på stan så slog kreativiteten slint! Nu har jag egengjorda mönster på ihopklistrade dagstidningar (man tager vad man haver), trådar, nålar & tyg överallt och det känns SÅ bra!

Mitt lilla projekt i startgroparna;


Trist bara att jag inte har en industrimaskin - vilket gör att allt måste 
sys för hand - men jag har sådan energi nu så det ska nog gå fint!

Second hand - fynd.

Jag har haft en mysig förmiddag med mormor på stan i några timmar & lunch ute med både mormor & morfar. Sista svängen innan vi gav upp gick vi in på Kupan (Röda Korsets second hand) & hittade lite prylar. Jag kunde inte låta bli att bli kär i denna kitchiga ängla-ask/skål/kruka så mormor köpte den åt mig. En hel guldtia. Det var det värt ;)


Jag tror att det får bli förvaring för mina smycken!

Tapetfan!

Jag undrar alltid om min första hatkommentar kommer att komma sig av en av dessa outfitbilder när jag har den här tapeten i bakgrunden. Tapeten har orsakat mig mycket sorg, tro mig! Men bostadsbolagen är precis som väntat apsuriga på att byta tapeter och det skulle gå på runt 5 papp att göra det själv. Om ni undrar varför jag kollar ner så är det för att slippa se tapetfan - inte för att det är en klassisk modebloggar-pose, sådeså! ....eller....?


Jacka, Primark London
Kofta, Primarks herravd.
GnR tischa - Camden market, London
Kjol, Lindex
Leggings - Vila
Väska - Primark

Jag hjärtar Obama, vem hjärtar du?


Post-it-art.

Nä men vem hade kunnat ana att mitt monsterhumör skulle leda till lite inspiration till att kladda lite i mitt post-it-block också istället för att allid tjata om något oviktigt i stora spretiga tuschbokstäver.


Näe men om man skulle ta å bli på bättre humör..

Jag är arg som ett bi och det vill inte gå över. (ej pms) Jag trodde det skulle gå över med 'elake tomten', god mat, lugn & ventilering - men icket! Jag har fortfarande ett litet monster som försöker gnaga sig ur naveln. Hon ska tammefan ut alltså. Per försöker ta kort & jag blir förbannad. Vilket givetvis var hans poäng men det skiter jag i eftersom att jag är just så förbannad & detta är min reaktion...





Näe om jag skulle ta å bli på bättre humör och slå ihjäl det där lilla monstret! Några tips?

Ventilera mera!

Efter en ovanligt jobbig arbetsdag som dessutom följdes av en extrem bakisdag kände jag att jag inte kunde gå direkt hem från jobbet & bara sitta tyst. Vilken tur att mormor ringde och bjöd över mig på kaffe. Hon hade visst en baktanke - hjälp med att hitta en stor vas. Så efter kaffet & mitt arga ventilerande tog vi en tur runt stan.

Vi hittade desvärre inte den perfekta vasen - men däremot julpynt - i massor. Jag vet att det är tidigt men jag kunde inte låta bli. Särskilt inte när jag hittade 'elaka tomten' på Lagerhaus, haha. Jag behövde lite ilska så en elak tomte kändes perfekt!


3 Juleljus, 2 underlägg med supertomten & gottegrisen + den elaka tomten!

09.30 Måndag - På jobb


BakisHELL

Nu blev det kvällen. Den här dagen har skridit fram olidligt långsamt. Jag har trasiga mjukisbyxor, en ful rosa tröja med hål i ärmhålan, tovigt hår & utsmetat smink från gårdagen över hela ansiktet. Jag har tryckt körsbärstomater, korvbröd (man tager vad man haver) med ett tjockt lager bregott på, ugns-pommes indränkta i Willys vitlökssås, en popcornpåse, chipspåse, julmust & pepsi max.

Jag har slumrat till på golvet, i Pelles knä i fåtöljen och lutad mot Pelle i soffan. Jag är inte ens nära att vara på mitt bästa humör när alkoholen försöker ta sig ur kroppen. Och så toppar vi det med att bjuda in Martin & Lina för att se There will be blood , historiens kanske sämsta jävla film som dessutom är 2 timmar och 31 minuter lång! Nä fy fan.

Vad som räddade mig från att totalt gräva ner mig bland gastarna på kolerakyrkogården måste nog ha varit att vi slängde på filmen Lösvikt efteråt & varvade ner kvällen med att skratta i en timme.

Nu ska jag försöka somna eftersom att jag för en gångs skull jobbar dagtid. Imorgon ska jag vara uppe och arbeta med tuppen.

Gordon gör att jag håller ut.

Jag är trött & bakis.

Efter tomaterna imorse har jag faktiskt fått i mig en macka också. wow. Men jag rör mig inte många meter från sängen idag. Tur att jag har lappis - annars hade det garanterat blivit några färre inlägg på bloggen. För att fördriva tiden tills jag blir normal igen så har jag laddat hem några avsnitt av Gordon Ramsays kitchen nightmares. Jag slår två flugor i en smäll och underhåller samtidigt min lilla förälskelse i Gordon. Mycket värt!


tomat tomat - kom till mig!

Jag vaknade för en halvtimme sedan, efter hela 2 timmars sömn. Jag sover alltid extremt dåligt med alkohol i kroppen. Jag styrde rakt mot kylskåpet & tänkte "hoppas vi har tomater" och det hade vi, så jag tryckte i mig två körsbärstomater & hinkade vatten. Tomater? Det har jag fan aldrig någonsin blivit sugen på förr. Jag har nog inte sovit av mig hela ruset ännu verkar det som.

Vilken kväll!

Jag & Lina var rätt exalterade med det det faktum att vi skulle få goodiebag ikväll. Oj så vi sett framemot denna glamourösa tillställning. När vi kikade i våra bruna papperspåsar blev vi dock en smula besvikna. Här tänkte vi oss värsta VR-grejorna, kläder, smink & hela köret. Men i slutändan måste vi ändå medge att vi hade förbannat kul med tampongerna, kondomerna och intimservetterna. Vi bytte exempelvis en kondom mot att få ta ut våra jackor gratis när vi skulle ut & röka. Lina fick sig en rolig historia när hon kom ut från tjejtoan och upptäckte att några tjejer sminkade sig med tampongen. (För tjejernas skull måste jag här tillägga att det var en skumgummitampong som var förvirrande lik en mak-up-svamp) men vi hade inte mindre kul åt det för det. Det stod ju faktiskt på förpackningen att den skulle användas till nästa mens ;)

Vi missade dessutom modevisningen - som måste hållit på i exakt en minut - den minuten vi var ute & rökte. Vi försökte också att höra oss för - om någon annan sett den? Kanske hade den mystiskt försvunnit? Tur var väl här att vi fått i oss ett vinglas - eller fyra, så vi hade lika kul ändå.

Jag trodde dessutom att det var någon slags bloggträff, för tjejer, eller modebloggare men det var nog minst lika mycket killar som tjejer - vilket givetvis innebar; inte mindre än 3 ex för min del. oh. Jobbigt, javisst. Men Umeå är litet. Bara att svälja.

Det hela slutade helt enkelt med att vi gick på ett annat uteställe, slösade mer pengar - men hade fortfarande lika roligt. Speciellt med våra goodiebags! Det skänkte oss jäkligt mycket lycka. Nästan lika mycket som tjejen som hade klätt ut sig till pumpa och som vi tvingade att vara med på kort ! Tack du okände roliga pumpatjej.

Nu har Lina somnat på min soffa & jag ska ladda upp lite bilder från kvällen!


Jag + kille i läskig mask. Plaza

Jag + pumpa + Tobbe. Rex

Lina & jag. Rex

Pimpla vin & göra sig iordning.



Nu pimplar vi för fullt eftersom att modevisningen börjar 19.00. tur att vi bara har några meter att gå. Vi har provat oss fram & det slutade med klänning numero 2 för mig. Skinnklänningen alltså. Lina kör på ett silkesfodral också från Carlings. Eftersom att vi tar kort på oss själva så blir det lite som det blir. Finns ingen tid för ändring ;) Hoppas alla får en glamourös lördagsnatt. Det har vi iallafall bestämt oss för!



8 000 ?

När Pelle slog på sin telefon idag hade han helt plötsligt 8 099:- på sitt saldo. Mycket skumt. Har någon satt in fel? Är det fel på halebops tjänst? Ska vi ringa upp pengarna? Vad gör man? Halebop har inte ens en jäkla telefonsupport. Kan man bli återbetalningsskyldig? Det är ju ingen bankinsättning?

(Och framförallt om vi nu har över 8 000 i saldo; hur fan ska vi lyckas ringa upp pengarna?)

14.01 Lördag


Hilfe.

Ikväll blir det Plaza på en riktig tjejkväll med modevisning, goodiebag & annat skoj. Det är kul att det händer något lite mer glamouröst i Umeå måste jag säga! Nu är bara frågan vadfan jag ska ha på mig. Jag funderar på mina två senaste tillskott i garderoben, nämnligen;


Klänning från Nine West

eller...


Klänning från Carlings.


Det här är faktiskt något jag behöver hjälp med. Söt eller Sexig?

Ny "look" på bloggen..

Nu har jag och mr.X suttit & dolat med min nya header sedan åtta! X;et är perfektionist - så den minsta lilla detalj kan ta timmar att ordna till men jag älskar min nya header. Bilderna på mig är väl kanske självklara och behöver inte förklaras; Annars så är blomrankan längst till vänster en exakt kopia av min tatuering över ryggen och stjärnan med Jim Morrison är en exakt kopia av tatueringen jag har på benet. Tydligen så hade käre mr.X digitaliserat? den skissade mallen för blomranke-tatueringen (som förövrigt vännen Linda skissat)!

Ja och en extra rad går givetvis till min vapendragare Lina, som nu får vara med i den rosa fotoramen med moi! Ain't she a cutie.

Jag förstod mest ingenting av vad vi faktiskt gjort ikväll men jag fick säga rosa, mera post-it;s & välja ut bilder
. Nu hoppas jag bara på att X ska förbarma sig över resten av bloggen & dola med det några timmar till, vad säger du X;is ? ;) Pleaaaase! Och tack tack TACK!

Så vad tycker ni?


RSS 2.0