Freda

Hur ser allas fredag ut? Jag vilar upp mig för lördagen då det är modevisning på Plaza, drinks & bästa vännen. Nu ska jag bara gå förbi sysset (viktigt; har hört rykten om att det är stängt imorgon), promenera förbi Pers mami&papi för att trycka lite cheesecake & sen ska jag umgås med X-is - film & photoshop! 

Söt som socker..

Skönt men kallt att promenera på stan i snö-yran! Mössa hade varit lämpligt men nu är jag vintrigt kall om öronen istället. Jag har äntligen fått tummen ur röven & köpt ett silverschampo - dyrt men nödvändigt eftersom att jag envisas med att bleka mitt hår själv. Jag är för snål för ständiga frisörbesök. nu ska jag få bort alla gula toner från rötterna & silverglänsa! Hade jag och frida haft fler timmar så hade vi säkerligen stannat på Backmans interiör & antikt, kanske försökt sova över. Men jag hittade iallafall ett underbart armband till mig själv & en söt-som-socker-burk till mormor. Julklappar ska börjas i tid!




Troll..

Idag känner jag mig som ett troll eller skogsmulle. Så här skogstrollig ser jag ut idag när jag ska ta en tur på stan med Frida & käka lunch! (Oh förresten, det snöar mängdas här nu - såå mysigt)


Kofta - Mammas, från Indiska
Svart bomullsklänning under - H&M
Skärp - Vero Moda
Leggings - Vila
Uggs - Primark London

I heart post-it


Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Kitschiga mormor.

Min mormor, som förövrigt givetvis är världens bästa mormor, har också världens bästa smak. Tanten är över sjuttio men jag lånar mer än gärna det mesta ur hennes garderob & hennes inredningsstil är oöverträfflig. Jag hoppas att jag kan ta efter den bästa men hon lyckas gång på gång överklassa allt motstånd i stil & smak.

När mormor & morfar fixade i sin nya lägenhet så lät hon givetvis sjuttistapeterna vara kvar inne på gästtoan. En del tyckte hon var galen men oh vad fina de tapeterna är. Idag när jag var där visade hon glatt hur hon inrett därinne. Eftersom att toan är så liten var det svårt att ta kort - men det ska väl ändå gå att se någorlunda;





En stor kitschig guldspegel med guldänglar sporadiskt placerade vid sidan av. Guldänglarna var förövrigt vita innan, men hon sprayade dem helt enkelt bara med guldfärg! Till detta har hon givetvis en rosa tvål & gästhandukar i rosa toner. Det enda som hade varit ultimat nu hade varit gästhandukar i rosa toner med guldbroderi. Jag måste nästan lära mig att brodera och tillverka det till henne i julklapp.

Seven

Utmanad av Hanna

Reglerna är följande:

- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Två omgångar av att bo i London har gjort mig besatt. Jag får Londonfeber varje dag. Det är där jag helst vill bo. Av flera olika anledningar går det inte just nu. Man får inte alltid som man vill...
2. Jag är extremt mörkrädd. Jag är så rädd för allt som är övernaturligt & konstigt att jag aldrig tittar på rysare, skräckfilmer eller knappt thrillers.

3. Jag har hett temperament. Jag blir jättearg extremt lätt men det går över lika fort som det kom.
4. Jag har haft dreads, tre gånger. Mitt hår är ett stort experiment. Det växer ju alltid ut igen liksom!
5. Jag älskar sällskapsspel. Alias, lika som bär, alfapet, Geni, you name it!
6. Jag är beroende av två saker - pepsi max & nikotin.
7. Sju har alltid varit ett av mina favoritnummer ;)

De flesta har nog redan svarat så jag utmanar helt enkelt de som inte gjort den ännu & har lust!

Jag hinner ...

Jag hinner en halvtimme på stan innan vi måste gå till mormor & morfar. Sen direkt på jobb. Dagen till ära bär jag min nya jacka som jag fick av min käre morfar, samt den nya kjolen, se nedan;





Jacka - H&M
T-shirt - Ramones merch.
Kjol - Lindex
Leggings - Vila
Shoes - 70:ies vintage.

Väska - MJ

Soffpotatis.

Det är så mycket jag vill göra idag, men det är bara tre timmar kvar tills jag ska promenera runt kvarteret till min mormor, äta middag & sedan skynda iväg på kvällsjobb. Jag har inte gjort mig iordning, duschat, valt kläder eller något liknande. Jag som så gärna ville gå till Åhlens & handla julpynt för mitt presentkort. Om jag lyckades ta mig upp tidigare på morgonen och faktiskt inte slöa så förbannat mycket i flera timmar så skulle jag garanterat få ut mer av min dag. Jag är en lat soffpotatis... Nu ska jag soffa ner mig och se det nya avsnittet av Private Practise och slöa ännu mer när jag ändå slappat bort hela morgonen.


Big BiG BIG!


Kvällsmys i min megastora kofta jag köpte på Gina igår.
Tröjan är så stor att hela jag kan krypa in i den. Värt!

God Ninjakväll på er!

Näe, först var jag en glad & söt NINJA. Per sa åt mig att komma 'in the mood', so here we go:


Glad Ninja



Riktig Ninja!



Nä nu sticker jag iväg på jobbet i min fina ninjakostym. Ciao!

Ninja.

Ikväll ska jag vara ninja. På jobbet. Jag måste bara fixa ett svärd.
Jag har flera afrikanska svärd hemma. Bland annat ett genuint massai-svärd.
Vad säger knivlagen om det? Kan man gå runt med ett riktigt svärd när man
ska vara ninja eller måste jag tillverka ett låtsassvärd av kartong?


Fotball is overrated.




T-shirt; Howies, London (älskar förresten deras t-shirts - tips tips tips)
Och min nya kjol från Lindex som jag hämtade ut igår.


Haha, Per tog outfitbilden. Så fort han blir involverad blir inget som man tänkt sig. Jag tror vi fick ta om bilden tusen gånger eftersom att han hånade mig hela tiden. Åh, nu lägger du ner huvudet lite, så att dina dubbelhakor inte syns.
Idag är det bara mys fram till jobb. Båda småbröderna har varit förbi & hälsat på. Vi har spelat alfapet & lekt ninja!


Utfordring

Från Minlilleblogg

1. Hvorfor blogger du?

-Jag tror att först & främst var det för att låta nära & kära få en bättre bild av vad jag gjorde ute i världen. Sedan föll det sig naturligt att det handlade om rätt mycket mode eftersom att det är ett av mina största intressen. Nuförtiden är det mest för att underhålla mitt enorma bekräftelsebehov - så jag slipper springa omkring på stan & skrika 'se på mig'.

2. Hva gleder du deg til?

- Oh, det var svårt. I det långa loppet är det väl att skaffa egen familj & barn. Men just nu är det mest alla planer för var jag ska hamna efter jul. Några månader på samma plats gör mig alltid rastlös & då gör jag något åt det! Och JULEN, såklart. Jag ska bannemej köpa julpynt idag!

3. Hva gruer du deg til?

- Uh, för personligt finns det massor. Rent allmänt är det väl ekonomin, fixa allt för flytten & att det går bra (eftersom att det bara är några månader kvar & jag vet inte ens var ännu?)

4. Nevn en ting du er flink til?

- Att jobba- och vad allt det innebär med mitt jobb. Igår berömde förresten morfar också min förmåga att shoppa- han var så stolt över att jag lyckades göra bort så mycket pengar på så kort tid - och lyckas så bra med mina inköp. Annars är det här med modedesign en liten pärla jag oftast glömmer bort. Att få en idé ner på papper - till ett mönster - till ett plagg.

5. Når er du gladest?

- Med Lina, la familia, ute på vift, i affären!

6. Hva vil du bli?

- Oj, bättre, starkare, snabbare, mer meningsfull, snällare, piggare. Annars är jag redan utbildad inom två områden jag gärna fortsätter inom.

7. Hva er din favorittbutikk?

- Absolut Primark - Hammersmith istället för Oxford Street. I Sverige/Norge är alltid Gina en räddning.

8. Singel/kjæreste?

- Kjæreste , sambo :D

9. Det fineste stedet du har vært?

- Allt är så vackert på olika sätt, men London är vackert på så många sätt! Annars är inte sluttningarna på Kilimanjaro så fel heller, eller späckhuggarna & naturen vid Lofoten. gaah!

10. Hva liker du å lese om på en blogg?

- Kliché men de bloggar som ger mig inspiration. Då menar jag inte med rubriken 'Inspiration' och en massa bilder på någon celeb som har på sig moderna kläder - utan Inspiration i bloggform. Något som är inspirerande varenda gång jag kikar in. De bloggar jag läser kontinuerligt har alla den fina egenskapen - Något som gör att jag har något att kämpa för, att skriva bättre, att inspirera bättre!


Iskallt. Bokstavligen.

Efter att vi myst ner oss med Lina & Marw några timmar framför planet earth var det dags att promenera hem. Det var alldeles vitt på gräset & knakade när jag gick på det. Vi gick förbi en liten sjö som hade frusit till is. Det sticker fortfarande i mina kinder & händer av kyla. Det var jättekallt - men ändå mysigt på något sätt!


Ibland blir man störd..

när man ska göra viktiga grejer; exempelvis när självutlösaren är på & man poserar vacker i sina nyinköpta kläder som man tänkt visa upp på bloggen. Som nu till exempel. Per håller på att gå i vägen, fattar ingenting, undrar om han är för ful för att få vara med på min blogg. Jag skrattar. Därav denna så från-början-extremt-icke-spontana outfitbild som ändå blev rätt spontan liksom.


Mina nya klänning från Gina Tricot.

Stressigt att vara ledig.

Jag lyckades aldrig somna om imorse, vilket var ganska tur eftersom att dagen fram till nu varit fylld av diverse aktiviteter. Minst tre timmar gick åt att fylla min garderob ytterligare. Massor av fina saker. Nu har jag däremot stått & slavat i köket i två timmar då jag ska ha mina föräldrar & syskon här på middag. Vegetariska tapas! Jaja, ska försöka hinna få upp bilder på vad jag handlat lite senare efter middagen.

Earlylbird.

Jag tänkte försöka vrida mitt dygn nu och vakna tidigt. Men det känns rätt jobbigt att kliva upp nu.. Jag tror jag lägger mig och vilar i en timme till i alla fall..

Nu har jag fyndat!

Jag fick strosa fritt på myrornas medan lillebror + vän var på Jula, men tydligen tog det lite för lång tid för helt plötsligt står båda två med sura miner rakt framför mig. Så det var bara att kasta sig in i provrummet & fråga pojkarna om råd. Vilket innebar responsen :
moahahaha - du ser ju ut som en jävla kärring,
fy fan så vidrigt att ha kläder som någon annan haft,
hur fan kan du betala 100 spänn för gamla kläder,
ska vi dra till farfar och hämta hundra gammskjortor för 15 spänn eller?

 
haha - Då vet jag. Jag har lyckats med min outfit. Jag hittade två riktiga fynd.
Jag känner mig lite sextiotals-ryss nu;


Lila kofta - verkar vara lite nyare, mysig 45:-
Svart kjol - extremt hög midja, äldre, fint innerfoder, bra kvalité 65:-

psst; såg just den här tävlingen. Inget dåligt populärkulturkit direkt.

Hjärtepost- ....it.


Shopping med lillebror

En av mina snälla småbröder kommer strax & hämtar mig så vi ska köra utanför stan och till myrornas. Jag vill fynda idag! Vi får se hur det går. Jag hoppas jag hittar något sött julpynt!


Skinnjacka - Primark, LDN
Pärlörhängen - Second hand
Klänning - Camden Market, LDN


På kudden

inatt hittade jag det här. Det är iallafall en liten tröst när sambo jobbar natt!


Älskar dig mer & mer för varje dag!




Sent hem från jobbet..

Eftersom att jag jobbar så knepiga tider så blir dessa dagens outfitbilderna sällan publicerade innan de flesta gått & lagt sig. Jag hann faktiskt ta bilden innan jag stack iväg på jobb i eftermiddags, men jag hann inte slänga in den på bloggen, så den kommer nu:


Skinnjacka - Primark, LDN
Vitt linne - H&M
T-shirt - The doors merch.
Shorts - New Look, LDN
Leggings - Vila
Uggs - Primark, LDN
Väska - Indiska

Risigt att skrämma iväg Jehovas..

Jag undrar hur risig jag ser ut när jag öppnar dörren, det visar sig vara Jehovas & de utbrister i ett oj och slänger lappen på mig och snabbt går vidare. Haha. hmm. aoch! Jag hoppas att de sa oj för att jag pratade i mobilen samtidigt som jag öppnade dörren - men jag gissar på att det var för att jag hade mina rosa pyjamasbyxor på mig, toppen från igår och svart utsmetat smink i ansiktet.

Men nu har jag något att göra i fem minuter. Jag ska faktiskt sätta mig ner och läsa ' Kan man få svar på livets stora frågor?'  Det är väl de minsta jag kan göra efter att jag skrämt iväg dem sådär. Haha.


Fööörlåt!

Rädd.

Skit ner dig! Ibland kan jag bli riktigt förbannad på min sambo och många andra i min närhet när de skrattar åt mig för att jag inte själv vill gå hem från busshållplatsen/krogen på kvällen. Jag vet - jag bor mitt i stan - det tar två minuter. MEN ändå står det i lokaltidningen idag att en tjej blev överfallen EXAKT mellan busshållplatsen och operan, dvs där jag bor, de två minutrarna jag går hem varje dag själv. Det känns osäkert, otryggt  och ännu otryggare när mina nära och kära bara viftar bort min rädsla! Speciellt killar som inte fattar hur det är att ha varit rädd i åtta år för att Haga-mannen härjade som värst. Men sedan också argumentet; men vaddå de har ju tagit haga-mannen, nu behöver du väl inte vara rädd längre. Huh?

Ibland blir jag så förbannad att jag nästan önskar att det skulle hända mig något bara för att trycka upp det i folks ansikte som tycker att det är fånigt att vara rädd, försiktig och feg?! (Panik -ta i trä, ta i trä) Det räcker tydligen inte att jag redan blivit rånad, hotad och haft en pistol upptryckt i ansiktet. (Fast det var i Afrika, så enligt alla dumma argument gäller inte det här) Jag har fortfarande inte rätt att vara rädd!

Jag är skiträdd, jag har nycklarna mellan knogarna så fort jag går ensam ute och klockan är lite över åtta på kvällen, jag småspringer hem,kollar oroligt över axeln och drar en lättnadens suck så fort jag är inne i lägenheten och har låst dörren. Så är det och så är jag!

Pepsi max - till frukost..

Uh, nu får den här helgen vara över så jag kan vara ledig! Jag rycker givetvis in & jobbar ikväll... Jag har fortfarande inte ens tagit mig ur sängen, men det är söndag. Jag vet att Per köpte pepsi max & en grekisk baguette åt mig på vägen hem så jag ska in i kylskåpet & käka det till frukost. Sen ska jag komma igång!

Vilken kväll!

Efter sisådär 30 koppar kaffe var kvällen ultimat. Ibland känns det nästan orättvist att jag har ett så roligt jobb!

Grymma band fick vi ihop också - här kan jag dessvärre inte ta någon cred alls eftersom att jag inte fixat någonting - haha. Men jag har bra arbetskamrater. Jag har hittat några av bandens myspace så gå gärna in & lyssna!

Rockig jobbkväll!


Hej från ön!

Idag har jag säkert druckit tjugo koppar kaffe men det är nog bra för att jag ska orka rocka ordentligt på jobbet ikväll! Jag lovar att komma med mer vettiga inlägg imorgon när jag är inne i stan igen!

Bloggar från lillebrors rum!



Tänk inte på sockarna, jag ska ha svarta uggs på jobbet ;)

Kofta: Vero Moda, mammas
Topp - Åhlens, mammas
Skärp - Second hand, mammas
Skjorts - New Look, London


mamis kanelbullar

Nu är jag på besök på den lilla obehagliga ön hos mor och far. Jag har proppat mig med allergitabletter och hoppas att jag ska sova sött! Hoppas alla har en mysig fredagkväll - nu ska jag varva ner efter jobbet, äta en av mammas kanelbullar, låna en bra bok och försöka somna.

Natt på er!

Sjuttis

 

Idag känner jag mig lite sjuttis;

Skor - Morfars väns frus sjuttisdojjor
Jeans - Redial Couture, LDN
Tröja
- Iriedaily

Breakfast for one?

Nu har jag tagit ett härligt bad, fixat frukost/lunch och börjat se ett nytt avsnitt av Greys Anatomy. Jag försöker göra så lite som möjligt innan jag börjar jobba om fem timmar. Per sover sött, han jobbar också ikväll så lägenheten är extremt tyst och väldigt behaglig.



Jag har invigt mina nya muggar + min nya tekanna idag och saltgubben som jag fick av mormor i inflyttningspresent är ett utmärkt sällskap till frukosten när det vankas scrambled eggs.

Bubbel



Pang pang!


www.misssmith.se


Min bästa vän Lina har fascinerat de flesta i sin omgivning med hennes nyinköpta halsband. Hon "tar livet av sig" så fort något är lite drygt eller konstigt & hon har börjat skjuta de flesta vännerna vi har. Det var längesedan en accesoar fick så här mycket liv! 

Andra underliga halsband från Miss Smith
How about a human rib?  

eller lite Hubba Bubba nostalgi  

Nattmössan på.


Trasigt värre!


Love for the rose. Axl Rose.



Lyssna själv här

Skriv allt du känner på en post-it.


Hejsan morsan, hejsan stabben...

Stabbigt värre idag, ja kolla här:


Jag har just mördat din syster efter att jag drack 10 billiga öl & en liter fulsprit.

Vilken tur att det är en sådan dag idag - Jag orkar inte bättre. haha.

T-shirt - Camden market, London
Jeans - håliga-gamla..

God morgon

Fast det är lunch. Mitt dygn är som vanligt som ingen annans. Klockan är snart ett & jag har inte ätit frukost, tagit på mig kläder, duschat eller något annat. Per ligger fortfarande och sover och det är 5 timmar kvar tills dess att jag börjar jobba. Så går det när man inte är någon 9-5 person. haha. fast tro mig; Jag skulle vilja, så mycket..

Idag är i alla fall mina planer;
Först & främst att kanske klä på mig..ehrm.. sen;
Att se nya avsnittet av Private practice
Göra en nyttig middag (eller lunch kanske det blir då)
Ja, sen var det bara jobbet kvar..

Höll på att dö av skratt...

Jag är helt övertygad om att det otaliga gånger har skrivits & sagts att gemene man lever längre om de skrattar mer. Tydligen fungerar det inte för alla;
 
1410: Martin I of Aragon died from a lethal combination of indigestion and uncontrollable laughing.

Källa; Wikipedias List of unusual deaths..

Evolution och sånt.

Scenario.Jag ringer Per som är hos en kompis och gör kill-saker...

Jag - Vagöru?
Per -  Vi spelar Pro evolution..
Jag - Jaha, handlar det om djur?
Per - Va? Nä pro evolution sa jag ju..
Jag - Jaaaaa? Evolutionen du vet; apor till människor, eller?
Per - Men Emma för h-vete. Pro evolution soccer.. Det är ett fotbollsspel. Suck..


Jaha? Och det ska man fatta, bara sådär. .

Bildserie - hår på tår

Det skulle vara en bild på vad jag hade slängt på mig idag - men det slutade som en bildserie i mina fötter & tår - hur jag placerar dem, hur konstiga de ser ut, ojämheten... Samt de små elaka svarta hårstrån som börjat gro på båda mina supertår - alltså stortårna... Fast jag vet inte om stråna syns, nu har jag hursomhelst outat det. Det växer hår på mina tår, inte fjun - riktiga hår. Och jag tycker nästan att det är lite sött - så de får nog vara kvar...

Här har ni underligheterna




Svart linne - Primark, LDN
Svart kjol - Indiska
Avklippt huvtröja - lastgammal..

oh oh Fashion..

Mitt huvud gör så jäkla ont. Jag försöker komma på varför samtidigt som Per matar mig med huvudvärkstabletter. Då kom jag på det - Jag har ju glömt bort att äta. Satan. Jag åt mackan från Catharinas - men det var 10 timmar sedan. åhåhå crap. Inte konstigt att jag mår skit & är arg som ett bi. Jag måste verkligen jobba på mitt nya nyttigare jag!

Det mesta som kommer ur käften nu är svammel - så jag ska stoppa i mig mat nu & se någon nattfilm med Peary men jag måste bara svamla lite mer verkar det som. Se här under:

pssst; såg ett citat eller statement eller vad man nu kallar det på någon random blogg, Fashion is a luxury stod det. Jag håller inte med. Eller det beror väl på hur man definierar ordet lyx - men för mig är det något onödigt gott som vanligt folk unnar sig sällan & när de gör det är det väldigt speciellt. Mode däremot är något som alla - oavsett ekonomi, levnadsstandard, liv osv osv kan unna sig varje dag & det behöver inte kosta.

Hejja fashion i form av att återanvända kläder - sy om - fynda på second hand - fönstershoppa - läsa modebloggar - läsa gratistidningar -  titta på folks kläder en dag på stan.

Fashion is for everyone skulle jag vilja säga


Tjing & Godnatt lovers, mot morötterna!!

För mycket av det goda kan döda vemsomhelst..

1911: Jack Daniel founder of the Tennessee whiskey distillery, died of blood poisoning six years after receiving a toe injury when he kicked his safe in anger at being unable to remember its combination.. (wikipedia)

Kanske skulle herr Jack ha dragit ner på Whiskeyn, då kanske han hade kommit ihåg koden. Jag ska i alla fall fortsätta dricka den godaste drycken som existerar - till minne av det klumpige fyllot..


Men vilken klänning.

I love it. Den sitter perfekt på min kropp. Jag kunde inte vara mer nöjd nu. Tack Anna; men hur du kan låta den vandra iväg från din garderob är oförståeligt! ;) Nu ska min lilla klänning och jag svassa runt i lägenheten hela kvällen till sköna toner från Edith & drömma oss bort!


Klänning - Nine West
Håriga ben - hemmaodlade

Nyttig?

Idag har jag varit på ett riktigt skvallerfika med massa heta brudar. Tack tjejer, det gör vi om! På vägen hem var jag tvungen att svänga in på Catharinas & köpa en olivciabatta med orientalisk röra på. Ja, alltså vi ska vänta lite med den här detoxen haha, oväntat! Jag har väl druckit en liter kaffe idag, rökt två cigg & druckit pepsi max till frukost MEN igår åt jag faktiskt en apelsin. Det går mot nyttigare håll... hähä.. Idag kanske jag ska äta en morot. hmm..




Tisdag

Per sover fortfarande, vilken räddning att Anna hörde om vi kunde träffas idag! Nu har jag något att sysselsätta mig med på förmidda'n. Ja alltså istället för att göra något viktigt, typ diska bort en veckas diskberg, gå ner och boka tvätt-tid, fixa med jobbet eller något annat supertråkigt viktigt man ska göra. Nä nu måste jag plita ner lite smink i fejjan. Så där kan man ju inte se ut (look down) .. Nä jag ids int. Hejj!!


Klänning - Linas, från H&M
Skärp - Vero Moda
Leggings - Vila
I handen - MJ väska + skinnjacka.



A till Ö

Från Anna...

A is for age:
23
B is for booze of choice: Jack Daniels.
C is for career: Utbildad soc-kärring - helst karriär inom det.
D is for your dad's name: Roger
E is for essential items to bring to a party: En glad min.
F is for favourite song at the moment: The Libertines - Can't stand me now
G is for favourite game: Alfapet.
H is for home town: Umeå.
I is for instruments you play: none.
J is for jam or jelly you like: Blåbärssylt.
K is for kids: 0 egna.
L is for living arrangements: Sambo - centralt.
M is for mother's name: Anna.
N is for name of your crush: Chuck Bass ;)
O is for overnight hospital stays: en eller två.
P is for phobias: Mörker, skräckfilmer & tandläkaren.
Q is for quotes you like: "Reality leaves a lot to the imagination." - Lennon
R is for relationship that lasted the longest: ca 5 år (exet)
S is for sartorial style: Rockigt kanske.
T is for time you wake up: såå olika.
U is for underwear: Allt möjligt.
V is for vegetables you love: Alla, är man veggie så är man.
W is for weekend plans: Jobba hela helgen.
X is for x-rays you've had: en.
Y is for yummy food you make: Quorn-wraps!
Z is for zodiac sign: Scorpio.
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Alla som känner sig manade.
Ä är för älsklingstrend: Leopard - fast det älskar jag oavsett trend.
Ö är för en önskan just nu: Att M blir frisk!

Men satan..

så jobbigt det är att försöka hålla sig vaken tills Navy CIS börjar..


Den perfekta kjolen!



Här har jag letat efter den perfekta svarta minikjolen i månader. Snacka om otippat när jag hittar den på Lindex webshop - barnavdelningen. Men visst är den snygg!!? + att den bara kostar 69:50 (rea, skynda skynda). Grymt bra med Lindex webshop var dessutom att man kan hämta ut det i närmsta butik - vilket gör att man slipper fraktkostnad & bara betalar en liten avgift på 19:- .. (Vilket, för mig, är ännu bättre eftersom närmsta Lindex faktiskt ligger närmare mig än närmaste utlämningsställe)

Yummie yummie

Idag åt jag en korv med bruna bönor som mellanmål. Det tycker min sambo är konstigt. Tydligen är det så att det bara är ett fåtal i världen som faktiskt uppskattar denna mat och att då jag som är så kräsen skulle vara en av dom, det var skumt... Och nej, jag äter ingenting till - fläsk är ju vidrigt, bacon smakar gris - haha sug på den - ja just det, vegetarian är jag också!

yum yum

Hej Gösta!

Stapelbara retro-muggar. Det känns som att någon har promenerat in i Göstas gamla hus - snott medaljongtapeterna & klistrat fast dem på mina fina muggar. Sen att de kostar 1:- styck är väl kanske det bästa.


Förbannade snooze.

Jag snoozade i en halvtimme. Nu hinner jag inte ens en fjärdedel av vad jag hade tänkt mig. Smell you later!

Gravid?


(http://www.oddee.com)

Nähä?

Sluta dansa!

Okej, förlåt - men det måste sägas. Vad i ****  gör dansarna i programmet singing bee?

Jag kan köpa att tjejen som sjunger i live-bandet smyger fram sin röst och att Hanna alltid upprepar världens lamaste frågor till deltagarna - Jaha Per-Olle hur kommer det sig att du är så bra på låt-texter?

Men för TITTARNAS skull - skippa dansarna - eller ställ dem så att bara livepubliken ser dem. De är så förbannat ointressanta och irriterande. Fast å andra sidan blir jag ju upprörd - så de kanske kan vara kvar. Då har jag något att klaga på varenda gång jag ser det värdelösa programmet. För jag måste ändå titta... & sjunga med...


Födelsedag - Söndag

Nu är det bara en halvtimme kvar till jag ska åka ut till päronen & fira mammas födelsedag, så efter det här inlägget ska jag jalla mig till badrummet & slänga på lite smink!

Det blev slarviga lockar, mormors gamla pärlhalsband & en extremt tajt svart långklänning som jag hittade i ett secondhand-skjul i Moshi, Tanzania. Man kan visst hitta fynd överallt!



Den rullade sanningen!

Per sover fortfarande. Lägenheten är fasligt tyst. Jag är lite allmänt nervös inför vår detox & orkar inte diska. Idag ska vi ut till mina föräldrar eftersom att mami fyller år. Jag håller därför på med de eviga rullarna för att få mina marilyn-lockar & vara födelsedagsfin.


Lördagsmys

I favoritsoffan, med favoritmannen, under favoritfilten - klädd i
favoritmorgonrocken (Primark, London) Go figure; Det är en
grymt mysig lördag ändå...




EMMA

Ända sedan jag kunde läsa & skriva mitt eget namn (även fast jag skrev det baklänges i början) har jag älskat när vanliga saker har mitt namn på. Det måste vara egoisten i mig - det här är mitt, det här äger jag! Jag kan fortfarande inte låta bli att köpa saker när de har mitt namn på. Det blev lite jobbigt idag på hemköp när jag hittade en lila nyckelring som man kunde veckla ut till en penna (såklart med mitt namn på. )

Lila = Snyggt
Nyckelring = Ja, jag har nycklar!
Penna = Pennor, det behöver man väl alltid.


Därför var jag supernöjd och överlycklig med mitt köp & körde mitt eget lilla show-and-tell för Per när jag kom hem.




När sedan Per går iväg och ska handla chips för kvällen så kommer han hem med dessa överraskningar till mig. En vattenflaska + reflexband - med mitt namn på. Wihoo ;) + mitt favoritgodis. Mmm, Per är fin han!



2 EMMA-saker på en dag. Jag måste säga att det här var en lyckad lördag ;) Nu blir det chips-mys!

Ut på stan.

Leta present åt mor! Jag har en ganska klar bild över vad jag vill köpa, men det känns ändå lite halvjobbigt att ta sig ut på stan en lördag. Folk överallt! Jaja, jag ska ta tjuren vid hornen, sparka mig själv i röven och gå ner!


Linne - Primark, London
Skinnjacka - Primark, London
Kjol - American apparel & Lucky 13
Väska - Skum affär på Grönland, Oslo
Handskar- H&M
Fejkuggs - Primark, London

Igår - Födelsedagsfest

Min svägerska fyllde år igår & ställde till med lite kalas. Jag åt extremt god vegetarisk paj & några vinglas slank ner. Per & jag lyxade till det med taxi hem också. Mycket värt!


Topp - H&M
Kjol - Second hand
Pärlörhängen - Second hand

Åhnej

Jag har försökt läsa på massor om hemma-detox - men det var först nu som jag insåg att jag inte kommer att få dricka pepsi max. Jag funderar nu på om det verkligen är möjligt. Det är nog lättare att avstå från ciggen. Men om vi verkligen kör på det här så ska jag i alla fall försöka!

Detox?

Jag undrar om jag kan övertyga Per om att göra en hemma-detox. Jag skulle vilja få igång mitt liv & jag tror att en detox kan vara en bra start. Bara att inhandla en råsaftcentrifug & köra igång. Jag längtar mest efter att dricka morotsjuice tills jag blir orange.


Morr'n!

Idag lyckades jag sova till 12. Näe nu är min dygnsrytm sådär sned igen... och jag kunde inte bry mig mindre. Idag ska jag göra - ingenting, fram till att jag ska åka på kvällsjobbet. Jag ska ta en bild av vad jag har på mig senare; just nu är det nämnligen morgonrocken.

Konstigt att jag har ont i magen..

Jag har världens stress-mage, den tål ingenting. Med gårdagens chockbesked, dålig sömn, allmän stress har jag dessutom tydligen tappat aptiten?! Jag sitter nu klockan halv ett på natten och funderar över varför jag har så förbannat ont i magen. Jag underar över vad som kan ha orsakat detta & inser att jag enbart ätit en enda gång idag. Och då åt jag givetvis det onyttigaste och minst näringsrika som existerar. Lillebror och jag käkade skrov såklart. Min favoritmat; men ändå fick jag bara i mig ett halva mini-skrovet.  Resten av dagen och kvällen har jag enbart druckit kaffe. Konstigt att jag har ont?! ..



Så jag måste nog kolla i kylskåpet efter något nyttigt - typ morötter eller nått.

I spy a stinking little fattie...

Haha - Jag & pappa ser på Tenacious D - Pick of destiny. Den filmen är sjukt roligt. Jag skrattar lika mycket varje gång. Tacka vet jag canal + ! Dio, Jack Black & meatloaf i underbar symbios. Det enda som skulle kunna bli bättre är om Axl rose helt plötsligt skulle dyka upp - men man kan ju inte få allt...

I spy a stinking little fattie...



Dagen - Onsdag

Nu sitter jag & väntar på att lillebror ska hämta upp mig. En rekreationsdag ute på vår lilla ö. Han meddelade att han laddat hem senaste Greek bland annat. Så jag ska bara ta det lugnt tills dess att jag ska jobba kväll.


Guns n roses sweatshirt - Amplified
Lång t-shirt (under) - Carlings
Stuprör - H&M



 


Skön kväll

Genom att sitta & glutta på hemnet i timmar efter tvåfamiljshus i övre norrland i prisklass 250 000 och under har jag lyckats hålla tankarna på det positiva planet. Trots extrema furupaneler och galet ful inredning. Jag & Lina har verkligen skrattat oss igenom alla dessa klassiska 90-tals skinnfåtöljer i ett överplottrat vardagsrum för att i nästa sekund önskat att vi hade energin att bo i blattnicksele bara för att få ett hus + möbler där tiden stannat på 1967.



Den här dagen..

Jag hade en helt annan planering för dagen, men om jag ska orka hela veckan så måste jag lägga upp en ny plan. Allt roligt, intressant som skulle ha hänt idag skjuts bara på ett par dagar.

- Jag har valt de skönaste kläderna
- Laddat hem senaste gossipgirl, OTH, Fringe..
- Ringt Lina, pratat ut - hon ska hålla mig sällskap ikväll när Per åker iväg & jobbar.
- Bett Per visa mig intressanta trådar på flashback. Nu har jag över 2000 inlägg att läsa på tråden; vart kändisar har tagit vägen nu.... Inte visste jag att Leila K var horsare, exempelvis. (Jag har ingen aning om detta är sant eller inte, flashback får man nog ta med en nypa salt)
- Jag ska alltså med andra ord enbart röra mig mellan datorn & kylskåpet idag.



Oversized t-shirt - Monki
Leggings - Vila
Tjocksockar - Mormor

Satan.

Jag visste att det var dåliga nyheter när jag drömde så sjukt inatt.

Djävulens natt?!

Så jävla onödigt,. Jag jinxade totalt min sömn igårkväll genom att skriva det förbannade inlägget under! Givetvis blev min natt dryg, läskig och totalt sömnlös.

Jag & Per skulle vara med i något slags vatten-pool-experiment. Problemet var bara att Per hade så mycket saker på sig att han inte kunde ta sig upp till ytan igen. Han fick panik och tömde alla fickor på mynt, kastade hörlurarna och mp3:n (det kändes så verkligt i drömmen, men om vi nu visste att vi skulle måsta bada i experimentet så hade väl valet av badkläder inte varit toppluva, alla tekniska prylar man har, långkalsonger och jeans?) men kunde fortfarande inte ta sig upp. Av någon anledning reagerar jag då med att springa upp från poolen (inte dra upp Per till ytan) - som satt ihop med vår lägenhet - som satt ihop med lillebrors lägenhet - som jag sprang in i och skrek; Per drunkar! Du måste komma och hjälpa mig. Ungjäveln reagerar knappt så jag drar med hans flickvän istället och försöker springa tillbaka till poolen. Då har jag glömt vägen?!?! Så att jag måste springa tillbaka till lillebror igen och tvinga han att fvisa vägen.

När vi väl kommer fram hoppar lillebror ner i poolen och konstaterar att Per är död. Jag får panik och alla runtomkring mig reagerar knappt. Helt plötsligt är mamma där och hon säger att jag måste ringa Pers föräldrar. Jag undrar om inte några poliser ska göra det? Men hon säger nej och säger att det är bättre att de hör det från mig?! Så jag ringer, men jag kan inte slå numret eftersom att inga sifferknappar är på rätt plats. Det slutar med att jag ringer alla möjliga människor och skriker; Per är dööööd, i luren. Mycket konstigt.

Sen vaknar jag och Per är INTE där i sängen bredvid mig. Jag gråter och inser efter ett tag att han faktiskt jobbar natt. Då är jag så utmattad av drömmen att jag somnar snabbt om igen. Nu ligger han och drömmer bredvid mig. Jag hoppas att han drömmer något trevligare!

Usch

Jag ogillar starkt att sova ensam. Per jobbar natt så jag är så illa tvungen. Jag har nog svårt att sova på nätterna när han är här med mig. Nätterna utan honom är helt olidliga. Jag har i alla fall laddat upp med många avsnitt av diverse serier. Jag vägrar ligga vaken och bara stirra i taket.

Måndagens Per-sägning

Jag & Per står i hallen & är på väg ut.

Per - Men Emma, ta på dig dina snowjoggers nu då så vi kan gå någongång!
Jag - Va? Vad menar du? Du kallade väl inte mina Uggs för snowjoggers? Allvarligt? Tror du att det här är snowjoggers?  Suck!


Loppisfynden

...som jag försökte ladda upp en bild på igår, men misslyckades. Saftmuggar & 60-talstekanna!


Upp å iväääg!

Per hade lagt mina sockar på elementet igår så att de var alldeles varma nu när jag skulle sätta på mig dem. Kärlek?! Nu ska jag bara snabbt trycka i mig frukost & dra iväg på jobb.


Ett foto i timmen - Söndag


11.00 Hela dagen började med att jag hoppade i den bästa morgonrocken
som existerar, så vi börjar där.




12.00 Efter lite bloggande & en dusch var det dags att göra sig fin för dagen.
Idag fick det bli lite extra fokus på naglarna.




13.00 Sen var det dags att schasa upp Per ur sängen för lite sen frukost.
Per, sluta lek med osten!




14.00 Jag & Per bestämde oss för att storstäda & rensa efter frukosten.
Dags att gå ner till förrådet!




15.00 Promenad till Pers föräldrar för att hämta massa grejor till lägenheten.
Jag kan givetvis inte låta bli alla löv. Jag måste sparka i varje lövhög!



16.00 Väl hemma var det bara att stoppa allt på plats.



17.00 Dags för mig att göra förberedelserna inför söndagsmidda'n.
Sojastrimlorna är givetvis torrvaror - så de ska läggas i blöt, koka upp,
torka & marineras - för att sedan stekas!



18.00 Bänkad framför TV;n med maten framför oss. Pepsi max ur sugrör
smakar alltid så mycket bättre!



19.00 Ultimat soffläge. Jag gissar att 20.00 & 21.00  skulle se likadant ut
eftersom att min plan för kvällen inte sträcker sig utöver soffan. Tack för mig!



Söndagsmysigt!


Så det kan gå när man försöker fota sig själv och inte riktigt hinner med. haha!



Oversized t-shirt - Primark, London
Klänning - Indiska
Strumpbyxor - H&M
Skor - Gamla uggs.
Kofta (i handen) - Carlings

Böh

Dumma blogg. Jag försöker ladda upp båda dagens klädsel & bilder på mina fina loppis-fynd som jag var & hämtade hos mina svärföräldrar. Men icket!

God morgon... Eller god lunch?

Jag vaknade vid elva, av mig själv idag. Gud se skönt! Per ligger fortfarande kvar i sängen och drar sig. Det får man göra, det är söndag idag & ingen av oss jobbar. Jag har inga planer överhuvudtaget för dagen så jag tänkte prova något nytt. Alltså inte allmänt nytt ,men nytt för mig och den här bloggen; nämnligen ett foto i timmen.

Det blir lite jobbigt i efterhand om det visar sig att jag har världens tråkigaste dag och aldrig går utanför dörren. Det kanske blir fem foton på laptopen, ett på Per och tre på någon snabbmat, men jag har hoppet uppe för att min dag blir intressant idag. Kanske får jag skjuts av att jag vet att jag måste fota.


Första fotot är tatt, plenty more to go!

Dagens skörd!



Glaslyktor med riktig virkad spets utanpå. Jag & Pers mamma såg dem på Myrornas idag & hon köpte dem åt mig & Per. Just nu får de stå & ljusa upp tillvaron i mitt kontor/garderob. De passar utmärkt. Se vilket läcker sken de ger!

Höst = Brunt

Jag klär mig annars väldigt sällan i brunt, men dagens fina höstdag kräver det nästan. Systemet & storhandling står på schemat!


Brun kofta - Gina Tricot
Rosablommig brun klänning - H&M
Bruna strumpbyxor - Lindex
Bruna stövlar - Ash Italia

Hushållsjämställdhet..

Som hittat hos bloggkommentatorerna;

1. Vem tvättar?

Eftersom att vi har tvättstuga i källaren & källaren är läskig så tvättar vi alltid båda två. Jag gör det aldrig själv men det händer att P går ner själv ibland. Det är ju faktiskt bara jag som är rädd för källaren...

2. Vem diskar?

Det gör jag, nästan till 100% av bekväma skäl. Det är så jobbigt att plocka ur all "ren disk" som P diskar & diska om. Det är lättare att göra all disk själv. Då vet jag att det blir rent. 

3. Vem dammsugar & skurar?

Det gör P, alltid. Jag hatar dammsugaren. Jag vet inte varför.

4. Vem dammtorkar?

Jag, men P städar då allting annat i lägenheten.

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

Jag. P har tummen mitt i handen!

6. Vem sköter om bilen osv?

Vi har ingen bil.

7. Vem stryker kläderna?

Haha; jag tjatade alldeles nyligen på P att vi skulle låna hans föräldrars strykjärn eftersom att skjortorna ser förjävliga ut här. P påpekade då (tydligen för tredje gången) att vi haft mitt strykjärn i städskrubben sedan vi flyttade in.. say what?

8. Vem rengör avlopp osv?

Vi försöker undvika det båda två, men jag skulle nog kunna tvinga P och ha något schysst argument för det; men bara  när vi absolut måste.

9. Vem storhandlar?

Båda men om någon skulle åka själv så blir det jag. Det är jag som har koll på inköpen.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?

Båda. Allt tråkigt är faktiskt roligare & lättare när man gör det tillsammans!

Så fånigt svenskt.

Jag har, efter några gånger på vift, insett att jag är en sån där förbannat fånigt utlands-svenne-patriot. Jag har exempelvis aldrig käkat så mycket lakrisal som när jag stod utanför the SwedishStore i Marylebone, London. Det är lite skumt med tanke på att när jag befinner mig på svensk mark så käkar jag högst en rulle Lakrisal på ett år. Eller hur jag längtar efter snöstorm och skoteråkande när jag promenerar längs rödtorra grusvägar i Afrika med den galnaste naturen och underbart varmt väder. När jag väl är tillbaka i det underbara vinterlandet så har jag inget större intresse för att plumsa i slasksnö, förfrysa fingrar & tår och ha snor-tappar hängandes över läppen.

Holländska är ett konstigt vackert språk; men när jag infinner mig i detta galna land finns det inget som gör mig så glad som när jag får åka till närmsta Ikea och ibland faktiskt höra svenska språket. (Ibland fungerar det bara med att gå omkring och läsa namnen på alla möbler.) Det känns inte som att det är prio1 när jag väl besöker Ikea för att faktiskt handla möbler till mitt hem i Sverige. Då går tankarna oftare mot; -Ryms verkligen både soffan & billy bokhyllan i släpet, än; -åhh, vad fint ordet lackhylla är! .

Det senaste utlands-svenne-patriot-fåneriet var väl ändå när jag gladeligen köpte en svensk fotbollströja, viftade med svenska-flaggan och hakade på vännerna för att se när Sverige spelade vid fästningen i Oslo - till ett överpris i inträde, för att sitta på en gräsplätt utomhus och betala hutlöst för öl i plastmuggar och se Sverige förlora mot Spanien (eller nått annat land) på storbildskärm med med massa andra galna utklädda svennar i Oslo. Här bör det tilläggas att jag är allt annat än ett fotbollsfan och har i princip aldrig sett en hel fotbollsmatch - mest för att jag ger upp och tycker det är lika förbannat tråkigt varje gång!

Allt detta för att jag såg att några vänner till mig i Norge hade 'taggat' mig på denna bild från Oslo i somras & jag kände att bilden direkt strålade; Jag är såååå svensk, jag ääälskar mitt land, snö är det bästa som fiiiiinns, svensk fotboll äger. osv osv...


Jag, J & M - fästningen - Oslo



Flytta hem gnällkärring om Sverige är så förbannat bra önskar jag att jag kunde lägga in som ljudfil i hjärnan & automatiskt aktiveras när fåneriet startar. (Fast flytta hem: Det gör jag ju, gång på gång - men jag tror faktist inte att det beror på vad möblerna heter på Ikea!)

Mysdag med David & Goliath

Eftersom att P inte fått några pengar & vi är allmänt luspanka över helgen så har jag valt att spendera min dag i mina pyjamasbyxor, ända fram till att jag måste klä på mig kläder för kvällsjobbet. Sådeså!




Pyjamasbyxor - David & Goliath, London
Linne - Primark, London
Tofflor - Åhlens

Det man inte vet...

mår man inte dåligt av, eller? Stackars gamla dam är 105 år & fortfarande oskuld.

Fullt upp.

Bloggen tar stryk. Det känns som att jag är på språng hela tiden, så idag ska jag försöka ta det lite lugnt. Hoppas P har fått in pengarna på kontot så kanske det blir lite lagom shopping innan jag måste iväg och jobba kväll. En fredagkväll, jag vet. Men jag är ledig lördag & söndag. Hallelujah. Då ska jag hitta något vettigt att blogga om :D

I tvättstugan..

.. jag & P står & hänger tvätt....

P - Asså du verkar gilla såna här jazzbyxor!
Jag - Huh??
P - Ja alltså sådana här *håller upp ett par leggings*
Jag - Men men det är ju leggings.
P - Jaha, men vad är det för skillnad?!?!?!


Oj, sen försökte jag mig på en förklaring, vilket förmodligen redan runnit ur hans öra. Men det är lite sött hur lite han vet egentligen :D 

I´m not gonna sit in silence...

Jag drömde inatt att jag och P bråkade om vem som skulle vinna det amerikanska presidentvalet. P satt & skrek McCain & jag Gjorde O-tecken med händerna, hånlog & tjöt Obama. Mycket underligt. Någon som råkar ha en drömbok eller är bra på drömtydning?

10 frågor V.41

Utmaning tillverkad av Msstylish

om modet inför vår/sommar 2009....

1. Vilken av höstens trender tror du blir först med att vara uttjatad?


Jag gillar faktiskt inte när saker blir 'uttjatade' eller sedda på som uttjatade, är inte det väldigt svennigt ppl? Trivs jag med någonting, hur många andra som än hakat på det, så använder jag det tills jag själv blir less, inte när modebloggarna eller modetidningarna säger det.

2. Hur tror du att det kommer gå för kollektionen som H&M gjort tillsammans med Comme des garcons?
Flipp eller flopp?


Jag tror ärligt att den kommer att floppa. Jag har inte ens märkt av någon vidare hype kring den + att jag tror att priserna kommer att bli för galna för vanliga dödliga H&M besökare.

3. Vilken vinter jacka kommer bli vinterns mest uttjatade?


(se svar 1)

4. Vad kommer vi klä oss i på julfesterna, nyår osv?

Jag hoppas det blir i rött på jul & lite flashigare på nyår. Jag är helt övertygad om att fler & fler väljer klänningen & att det går mot mer uppklätt a´la gossipgirl eller mer vågat, djurmönstrat - sexigt.


5. En produkt du tror kommer bli otroligt hypad i bloggvärlden inom en snar framtid?


Ja, om det är en snar framtid, how would I know? Jag hoppas det blir något roligt. Eftersom att det är oktober & det hela drar igång med bröstcancerfonden så får gärna ännu fler skriva om försvarets hudsalva exempelvis. Det hoppas jag blir hypen. Jag kanske ska dra av ett inlägg om det idag också och bidra!

6. Vilket av höstens plagg tror du kommer hänga med till vårmodet?

Skinnjackan.


7. Vad blir vårens stora trend?


Jag tror att det blir sköna, skira material. Vårromantik & vackert. Eller jag hoppas iallafall!

8. Vilken jeansmodell tror du kommer gälla till våren?


Just nu känns det som att allt är OK (enligt modevärlden) Ingen riktigt dissar stuprör, boyfriendfit, 501, 70tal. Jag gillar det och jag hoppas det hänger med till våren!

9. Kommer vi ta fram gladiator sandalerna igen till våren?

Det är inget fel med ett par sköna sandaler, så att jag hoppas att alla som köpte dem till hösten också använder de till våren!


10. Vad hoppas du INTE är en kommande trend under hela din livstid?

Det är svårt att säga, möjligtvis axelvaddar & jag drar ogärna på mig jazzbyxor igen, men man ska aldrig säga aldrig.


Fånig lycka.

Jag har väldigt lätt för att bli otroligt glad för de mest fåniga sakerna. Just nu är jag allra lyckligast över att jag äntligen lurade mig själv att ladda ner säsong 5 av Navy CIS. Jag har tidigare haft som princip att bara se NCIS när det går på TV. Fråga mig inte varför. Nu ska jag gotta ner mig i soffan och sträck-se, tills ögonen blöder. ( Jag är ledig hela dagen imorgon också, det kan gå illa)


Ett hem om det är stökigt..

...är barnens bästa lott, tydligen. Äntligen kan jag försvara ett lite mer galet städat hem. Jag har iochförsig inga barn men jag är en lortgris & både min sambo & jag är ibland som stora barn!

Saxat från artikeln;

Små lortgrisar har betydligt bättre motståndskraft, visar undersökningen vid universitetet i Bristol.



(Köket har inget med mitt kök att göra, men själva röran i köket är rätt lik den röra jag själv åstadkommer)


Grey Monday.

Nu har det äntligen slutat blåsa och regna. Jag kunde gå hela vägen hem utan att måsta blinka bort löv från ögonlocket, drunkna i en vattenpöl eller sticka ut någons ögon med paraplyet. Puh.

Jag är alltid extremt stressad på morgonen om jag ska jobba dagtid. Jag hinner allt som oftast ta en bild på vad jag har dragit för gammalt över mig, men sällan hinner jag sätta in det på bloggen. Så nu kommer kläderna i efterhand, eller mittenhand kanske. Dagen är inte slut ännu.

Jag är helt klädd i gråskala, bara för att kortet är svart-vitt missar ni inte ett dugg färg. Håret är vitt, ansiktet är grått. Ja ni fattar. Idag skulle jag verkligen ha tänkt på att slänga in något färgglatt. Men det är svårt att tänka färg när man gnuggar john-blund från ögonen och bannar den jävel som har bestämt att alla människor måste jobba för att tjäna brödfödan.



Skinnjacka - Primark, London
Palle-sjal - Camden Market
Skjortklänning - Vero Moda
Kofta - Carlings
Leggings - Vila
Stövlar - Second Hand


Hot hot!

Vem behöver vetevärmare när man kan krypa ner i soffan/fåtöljen/sängen med en filt & laptopen i knäet. Laptopen alstrar alldeles lagomt med värme för att jag ska glömma bort höstrusket utanför.



Trotsar regnrusket...

...Det gör jag. För en god middag med svärföräldrarna. Jag kom just hem & trots megaparaply är jag dyngsur. Men det var det värt.


Skjorta - Nicole
Kjol - Primark, London
Leggings - Vila
Skinnjacka - Primark, London
Cape - indiska

En fredag, en lördag, en söndag.

En helg.

Igår fick vi först besök av svärföräldrar + baby. Alltid lika roligt. Sedan drog P på jobb, L kom förbi & vi drack en del vin. Det var ett hårt val av utgång men vi körde på osäkra kort & testade den nya rock-klubben. Det var som en ungdomsgård för äldre hårdrockare och annat löst folk . Det var en rock-klubb där vi kunde sitta och prata med varandra utan att skrika. Då är det feeeel! Vart var banden som skulle spela live? Vart var den höga volymen?....



Det som ändå var värt med kvällen var att jag fick många fina kommentarer om klänningen, både från tjejer & killar. Det uppskattas!


Skinnklänning - Carlings
Strumpbyxor - H&M


Lugn kväll

P har farit på jobb. Tur att lillebror + flickvän kom hit, höll mig sällskap, uppdaterade mig om hela idol-grejen & käkade chips. Nu har de också farit, så nu ska jag bara gosa ner mig i sängen, se på ett avsnitt av private practice & försöka somna.

Natt!

Mera jobb!

Jag blev erbjuden ett till jobb idag, på jobbet! Ett bra jobb som jag kan kombinera mitt nuvarande jobb med. Jag hoppas det går vägen. Det blir mycket att styra upp nästa vecka. Nu ska jag bara ta det lugnt & njuta av att jag har en ledig helg.

Jag hade så bråttom iväg imorse, jag hann ta en snabb bild, men ja. Det blir en före & en efter helt enkelt ;)


Blus - Indiska
Shorts - New Look, London
Väst - H&M
Leggings - Vila
Stövlar - Morfars-väns-frus-skattgömma
Kofta - Gina Tricot

Tatueringsmässan

L skickade just en bild från tatueringsmässan på mig & P.


Dubbelhaka, why?

Just nu...

kokar jag ägg & dricker grönt the. Jag förstår inte varför jag sov ända till tolv idag. Dygnet vrids och vänds när jag bara jobbar kvällar, men imorgon! Då ska jag jobba hela dagen och ingen kväll. Sjukt ovanligt. Jag vet knappt hur jag ska bete mig ;)

Intervjuad

Jag blev intervjuad av Fashion&Hair - bloggen om ämnet inredning. Läs gärna!

RSS 2.0