Leopard..

Jag älskar mina nya leopardhandskar. Jag har däremot inte fått sådär extremt bra respons, haha. De flesta anser bara att det passar på klimakteriekärringar (inte mitt uttryck) . Jag försöker fortfarande hävda att det är rockigt. För mig är det rockigt. Jag känner mig extra höst-rockig i mina handskar. Inte alls tacky. Elelr så är det så att min stil helt enkelt är på gränsen till tacky.En tjock och en smal

Jag & P var ute och promenerade för några dagar sedan. Redan här låter det för absurt för att jag ska kunna fortsätta på historien. Förklaring krävs, annars kommer folk som känner mig hoppa fram & påstå att jag försöker vara någon som jag inte är eftersom att jag & P inte promenerar.. Det måste ha varit något annat på gång. Förmodligen hade P;s mamma lockat oss att gå de vidriga 700 meterna från vår lägenhet, genom stadskärnan, förbi alla lockande affärer & pubar, fram till henne, med pannkakor, kaffe eller något annat gott som skulle kunna få oss att göra denna extrema uppoffring av soff-tid.

Hursomhelst så ser vi en väldigt stor kille, hand i hand med en väldigt liten tjej.

P kommenterar genast; Hur sjutton kan de vara tillsammans. Hon är ju jättesmal & han är ju jättetjock.
Jag kontrar med; Men det kanske startade som du och jag. (För att kunna läsa mellan raderna måste jag här nämna att sedan P & jag träffades så har P faktiskt lagt på sig några extrakilon och klagar nu konstant över att han är fet).
Tyvärr kunde inte min giftiga kontring ta ner min P på jorden igen. P kontrade bara med; Men ursäkta, Emma du har inte glasögonen på dig, du skulle ha sett hur han såg ut i ansiktet! (Undermeningen blir väl då enligt P; att även om den här killen skulle gå ner i vikt så skulle han ändå se ut som stryk, medan P fortfarande är Mr SexAppeal oavsett vikt.)

Sådärja, *Mr. SexAppeal, inget kan ta dig ner på jorden.

*som han kallade sig själv när vi träffades. Tydligen hade några tjugo-nånting på hans jobb gett han det smeknamnet. Jag tror att bilden av honom som någon slags lean-mean-sexmachine fastnade i hans självbild & det ser inte ut att försvinna den närmaste tiden. P slår första slaget mot jantelagen.


10 Frågor v.40


Utmaning av MsStylish

1. Hur mycket slösar du ungefär i månaden på kläder, smink och skor?


Just nu går jag inte över 1000:- . Det beror på var jag bor & vilket jobb jag har.

2. Dyraste plagget/skorna du köpt?


Min fjällräven-jacka, som även är såld för en dyr penning. Så det blev någon slags vinn-vinn-situation. (Jag hoppas att det är OK att översätta direkt på det här viset. Det låter mycket sötare med en vinnvinnsituation)

3. Bästa fynd i år?


Det mesta jag han handla under tiden jag bodde i London i år.

4. Ett köp som fortfarande finns i garderoben med prislappen kvar?

Existerar inte.


5. Hur många par skor har du hittills köpt under 2008?


Aoch, året är ju snart slut. Jag har inga exakta siffror, men när jag räknar ihop det så här så slutar det i alla fall på över 15 par.

6. Om jag gav dig 1000 kronor, vad skulle du köpa för dem?

Just nu, hmm.. Jag vet inte om pengarna räcker, men jag såg en så fin fusk-päls hos eurotrash, så jag skulle lägga pengarna på en resa till närmaste Monki, följa eurotrash's exempel och inhandla en till mig själv.


7. Hur mycket pengar är du villig att spendera på en vinterjacka?


Så lite som möjligt om den är tänkt för en säsong. Dubbla upplagor krävs oftast för mig då mina intressen på vintern ofta innebär mycket snö & slit. Så en ordentlig snowboardjacka & en finare jacka att vistat överallt annars med.

8. Brukar du dölja dina påsar när du kommer hem efter en shopping runda, för att slippa höra klagomål över ditt sätt att spendera pengar?

Nej. Jag förklarar helt enkelt varför jag absolut måste köpa vissa saker. Jag är en bra argumenterare.


9. Spara eller slösa?


Snarare en sparare. Jag kan till och med vara dumsnål ibland. Men jag älskar fynd. Det är extremt sällan jag köper några märkeskläder & jag älskar second hand.

10. Dina fem senaste köp?

1. Skinnklänning, Carlings
2. Vintageklänning - Camden Market
3. Leopardhandskar - H&M
4. Svart mössa med rosett - H&M
5. Pärlclips - Second Hand, Tradera


Palt-koma.

Jag lider av äkta paltkoma.

Jag kunde inte låta bli att köpa pitepalt när vi var & handlade. Jag hittade palt utan fläsk,
vilket alltid är en vinst.  P påpekade just att det var på tiden att jag lärde mig göra egen palt.
Då slipper jag fläskproblemet för gott!


(Det ser rätt vidrigt ut, haha, men de här degklumparna ääär så goda! )

Jag äter palt med normalsaltat bregott & Lingonsylt.
Ett kort tag i min barndom fick jag nippe på bregott & sirap till palten.
Jag kan inte ens tänka mig den kombinationen idag. uuh. Hur äter ni er palt?

Bågar

Jag är inne på mörkbruna plastbågar, gärna lite större, mer manlig modell. Jag behöver ganska starka bågar för att jag inte ska försvinna. De här tre har jag valt ut & någon av dessa blir det. Just nu är den första bågen den jag är mest inne på. Lillebror var mest inne på den också, men jag måste ha lite mer smakråd innan jag bestämmer mig.Blogkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Snabb storhandling.

Jag fick hjälp av lillebror att storhandla. Mycket uppskattat!

För att piffa upp måndagen svassade jag runt på Ica Maxi i min nya klänning. Nu är frysen fylld och jag ska slänga ihop en macka innan jag börjar stirra på mig själv i alla bågar jag lånat hem. Jag ska uppgradera mig på glasögonfronten denna månad hade jag tänkt!Vintageklänning - Camden Market, London
Stövlar - Italienska ASH, Ecco Store
Jacka - Primark, London
Grå kofta - Gina TricotSnabbt iväg

Jag ska skynda mig iväg & handla nu. Idag behövs det verkligen en storhandling, men P ska iväg & jobba, så det blir att ta tag i det själv.

27 dresses ( - 25)

Nu har jag äntligen fixat kameran. Det här är mina två senaste klänningstillskott i garderoben.


Skinnklänning från Carlings!

Vintageklänning - Camden Market

Kärlek

Nicole annonserade förra sommaren att hon skulle gifta sig till den här låten & vi fick absolut inte sno åt oss denna. Efter det har jag försökt få tag på någon slags ljudupptagning med underbara Lior, men det måste vara en väldigt inhemsk australiensisk grej som bara existerar på youtube. Men vi har ju youtube i alla fall. Så lyssna, njut & tro på kärleken. Det har jag börjat göra!

Morning comes
Sometimes with a smile
Sometimes with a frown
Yeah so I never want to worry
If you're gonna stay aroundSo let's grow old together
Baby you and I will
We'll grow old together yeah
And this love will never
This old love will never die

En mytoman i familjen.

Nämen! Är det inte så att vi har en liten mytoman i familjen? Tydligen kunde inte jag (6 år) hålla mig till sanningen i min "hemliga dagbok" Jag plitade glatt ner lögner till höger & vänster. Livlig fantasi försöker jag skylla på, såhär i efterhand. Jag, vänner & familj har i alla fall fått oss ett gott skratt när jag bröt upp en av mina äldsta dagböcker för lite tjuvläsning.

Här har vi den största, värsta & mest uppenbara lögnen;
Jag hatade scouterna, det var det värsta jag visste. Jag hatade friluftsliv, jag hatade att vara ute, prata om knopar, bävrar & tvingas ha på sig galonbyxor. Jag var så arg på min pappa när han hade anmält mig till scouterna när jag precis börjat ettan. Jag har mina aningar att mitt tonårsuppror startade redan då. Det tog inte många scoutlektioner förrän jag helt sonika vägrade gå dit igen.

Busy weekend.

Fredag
Efter en besvikelse över telefon-skiten var jag tvungen att göra något extra i fredags. Det blev en shoppingfredag. På morgonen fick jag min efterlängtade klänning med posten, men inte blev jag nöjd. Det blev även handskar & en söt mössa på H&M + det bästa köpet jag gjort på länge. Jag blev dragen till Carlings av min bästa vän. Hon hade nämligen sett en Emma-klänning tidigare. Det var det snyggaste jag sett. En underbar skinnklänning. Hon hade rätt; Den skrek Emma! Så vi provade, den var fortfarande lika underbar.

Lördag
Tatueringsmässa!

Och så till Söndag, nu...
Onyttig söndag med pommes till lunch och rullpizza till middag. Sex and the city-filmen & nu sitter jag här & förbannar mig över det faktum att batterierna till min kamera är slut. Jag kan inte visa alla mina nya fynd här förrän imorgon..

Take my photo of the wall..

Jag upprepar alltid samma sak, det här är mitt absoluta favoritband, det här är den bästa låten. osv osv. haha, men låten "look what you've done" med Jet är faktiskt grym. Youtuba den själv får ni höra! You can thank me laterrr!Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to proveOh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Björnen sover inte!

Igårkväll ringde jag min lillebror för skjuts in till stan. Mitt jobb ligger lite avsides och bussarna har slutat gå när jag slutat för kvällen. Lillebror meddelar glatt att en go'björn vistat sig på gatorna runt mitt jobb under kvällen. Uhhh. Jag är livrädd för björnar. När jag har mina värsta mardrömsnätter så är det björnar som alltid lyckas ta sig in i mitt hus/lägenhet/bil osv osv. Orealistiskt tycker kanske en del. Jag vet inte det jag; inte när mister Björn är förvirrad, rädd & traskar omkring bland kvarteret.


Pirog

Nu blir det in med en gorby's veggie pirog i käften & springa till bussen som tar mig till jobbet.
Älskade kvällsjobb. Rutinerna är bakvända. Håll i hatten!

Dagen idag ...

Dagen idag ska spenderas med att slappna av innan jag ska iväg & jobba kväll. Eftersom att jag jobbade igårkväll så missade jag Efterlyst. Tack gode gud för Webb-TV, nu sitter jag & kollar in gårdagens Efterlyst samtidigt som jag väntar på att säsong 2 av How I met your mother ska komma hem.


Jag ska försöka.
Haha, jag möttes av den här lappen från P, i hallen när jag klev upp imorse.
Okej, jag ska försöka. Jackorna ligger på golvet i hallen, en meter från
 min hallmöbel, där det finns massor av krokar jag kan hänga jackorna på!

Syndigt under fläkten..

En liten natt-cigg. Jag är nere på nästan inga nu, så det gäller att njuta när
tillfället ges. (högst 2 paket i månaden, inte fler cigg än en varannan dag)

Skjorta - Pojkvännens, från Åhlens
Pärlörhängen - Second Hand
Jeans - Cheap Monday
Skor - Converse

Små paket är också roliga.

Jag har fått hem tre små paket med sex söta saker att pryda mina örsnibbar med.

Pärlor, enhörningar & guldklimpar.


Utmanad

Jag blev utmanad av Miss Stylish att svara på 10 frågor om höstmodet & jag ser det som ett utmärkt tidsfördriv så här på kvällskvisten;

1. I höst handlar det mycket om att blanda svart och grått med starka accent färger som tex Cerise, lila och gult. Vilken färg kommer du satsa på?


Oh, Jag gillar lila och orange. Så det blir mina accentfärger i höst!

2. Vad tycker du om spets trenden?


Jag har sett några utmärkta exempel på tjejer som kan få till det bra. Jag har inte lyckats själv ännu. Kanske för att jag helt enkelt inte köpt något i spets. Hösten får utvisa..

3. Under sommaren har konjak varit den färgen som dominerat bland väsktrenderna. Vilken färg kommer din väska ha i höst?

Jag älskar väskor, i alla färger. Konjaken hänger med från sommaren!


4. Favorit plagg i höst?


Capen.

5. Vilka accessoarer kommer du att satsa på?

Armband!


6. Kommer du att köra på den populära skinn jackan, eller satsa på någon av alla dessa kappor som nu finns i affärerna?


Jag köper nog en ny kappa lite senare, till vintern. Tills dess blir det skinnjackan & capen.

7. Vilken designer skulle du vilja se H&M samarbeta med denna höst?

Mig!


8. UGG's blev utnämnda för bara ett tag sen till en av våra största modemissar någonsin. Men nu är de tillbaka i butikshyllorna. Hade du velat se att de stod kvar på utelistan, eller är de någonting du kommer använda?


Det är väldigt svenskt att ha en sådan 'modemiss'. Mina Uggs använde jag då, mellan & nu. De gick aldrig ur tiden för mig. De är mysiga, enkla & framförallt sköna.

9. Vad kommer du troligen satsa på för look vad gäller hår och smink?


ID bare minerals hänger med. Tacka gud för mineralsmink som min hud faktiskt tål.

10. Slutligen, förutom jeans vad kommer klä dina ben i höst? Färgade strumpbyxor, spets leggings, eller klassiskt svart?

Färgade strumpbyxor & leggings!


Viva la vida

Jag kan inte göra annat än att älska Coldplays nya album.

 
Köp, ladda ner, youtuba, LYSSNA!Historien om mitt liv

Jag mötte upp pappa igår för att gå in på Telia & klaga lite. Telia hade inventering & stängt för dagen. Då hade helt plötsligt jag & pappa en hel timme att döda på stan. Jag lurade lite sniket in pappa på Lagerhaus eftersom att jag behöver köpa presentpapper (& jag älskar lagerhouse presentpapper, 10 meter - 29 kronor, enkla färger, upplagt för kreativitet & pyssel).

Jag gillar inte plastpåsar. Jag är en så kallad miljövän, eller jag försöker i alla fall. På Lagerhouse måste man betala för sina plastpåsar, precis som på Ica, fast det är en inredningsaffär. Jag gillar inte plastpåsar, men jag gillar inte heller snåla inredningsaffärer, så jag tar min rulle presentpapper & går därifrån.

Jag & Pappa blir akut kaffesugna och går till NK, trycker i oss fikabröd & kaffe, pappa snikar påtår såklart och sedan måste vi skynda oss därifrån då vår timme på stan är slut. Jag går hem till mig och inser att jag inte har min batong av presentpapper med mig. aoch.

Nu kommer dilemmat! Efter allt detta trubbel; Går jag tillbaka till NK & grinar om min pappersrulle för 29:- som står där mot väggen (utan en plastpåse eftersom att jag var för snål för att köpa en) eller går jag tillbaka till snålaffären Lagerhouse & köper en ny rulle, gynnar snålaffären ännu mer & traskar direkt hem med batongrullen utan att lämna den på ett fik eller något?

Jag får panik och inser att hur det än blir, så blir det aldrig som jag tänkt mig så jag skiter i allt & går hem. Utan pappersrulle & mobiltelefon!(Och, okej, hur stavas inredningsaffären egentligen? Lagerhaus, Lagerhouse eller Lagerhause? ! Jag tror på det första alternativet, men jag drog till med några fler för säkerhets skull, så jag åtminstone har rätt i någon mening...)

Kvällen igår.
Klänning - H&M
Leggings - Vila
Skärp - Pieces
Väska - Primark, London
Guldclips - Second Hand


En öl på Pipes & en på Bishops. Mysigt!

Nya tag!

Idag är jag ledig, men jag kan ändå inte bara slappna av hela dagen. Jag har dock planerat in avslappning, haha. En stund med bubbel,ansiktsmask & hårinpackning i badet ska jag minsann hinna med!

Annars består dagen av en tur ner på stan & göra massa ärenden, gå in till mormor & fika lite, göra fin middag tills det att P vaknar & planera utgång med Lina, en öl? Lite dans? Fika? Bio? Möjligheterna är oändliga ;)

Men nu ska jag gosa ner mig i sängen igen & se ett avsnitt av Greek.

En sån dag.

Jag har en sprängande huvudvärk. Jag var övertygad om att den skulle gå över, men den vägrar. Jag är hungrig men det finns ingen mat hemma & så såg jag just att mitt ex har fått barn! Idag känns som en sån dag jag bara skulle ha stannat i sängen!


Rosa telefoner.

Min söta rosa nokia har nu varit på lagning i ca 2 månader. Lägger in ett extra usch här för teliabutikerna.Teliabutiken har dock äntligen lovat att om de inte har telefonen hos mig imorgon ska jag få välja en ny 'likvärdig' telefon. Jag hoppas nu på att de har en annan rosa telefon som jag kan få ta! Helst en sådan här sony ericsson som jag kan ha som musikspelare eftersom att min 'thai-pod' så lägligt också har gått sönder.


Hemma-fint!

Vilken tur vi har att P har så snälla föräldrar. Idag fick vi
 en 60-tals teak byrå & en äkta gammal kobra-telefon.


Be my baby


 


Motiv, målat med vanlig textilfärg & en pensel. Billigt & kul sätt att piffa upp enkla toppar.

(Ta inte en ribbstickad topp som jag gjorde! Färgen vill inte leka lika lätt då)

G'nite

Hemkommen från kvällens jobb, vilket idag mestadels handlade om vår sprudlande aktivitet & fina produktion av tryck på tröjor. Jag försökte på hederligt(?) sätt kalkera mitt motiv med karbonpapper på tyget, vilket givetvis fungerade illa. Det slutade med att jag satt & pillrade med mitt tryck hela kvällen. Resultatet ligger på soffkanten & torkar. Bild kommer imorgon.

G'bye & G'nite

Enhörning.Söta örhängen som jag precis budade
hem på tradera för en femma. Mycket värt!

Stearinkväll.


Klänning - Gina Tricot
Kjol - Second hand

Det blev en mysig kväll med smårätter; vegetariska tapas a'la Emma. Vi hade fina vänner på besök, blåbärspaj, kaffe, vin, becks & misshandlade stearinljus. Kreativiteten måste få utlopp, nästa gång blir det modellera som tilltugg.

En bok & såntJag läste flickan & skulden för några år sedan. Det var skrämmande men samtidigt nyttigt. Med några års mellanrum är jag nu redo att gå in i huvudet på dessa sexualförbrytare. Katarina Wennstam har i den här boken intervjuat unga sexualförbrytare, psykologer, jurister mfl. Jag tror att det kommer att bli upprörande & obehaglig läsning.

För att göra det mindre tungt så kanske jag måste ha på mig mina nya prickiga sockar vid läsning ;)

Igår hade jag bråttom,

helt enkelt & jag fann inte mycket tid till att blogga. Jag hade tänkt hinna plita ner något innan jag sprang till jobbet, men det enda jag hann göra var att be P ta ett kort på mina kläder "så länge han inte på något sätt blev involverad i bloggen" haha, men givetvis blev det misslyckat & jag sprang ner till mor & far som väntade i bilen. Jag hade tur igår som fick skjuts till jobbet & privilegiet att gå på Ica Maxi med mina päron, jag fick nämnligen en bok & fyra fina sockar, men mer om det i nästa inlägg. Här får ni ett kort på gårdagens kläder, som jag tillslut fick ta själv ;)Skinnjacka - Primark, London
Sweatshirt - Amplified,Tk Maxx London
Svart klänning - H&M
Leggings - Vila
Stövlar - Morfars-väns-frus-skattgömma
Palestinasjal - Camden Market, London

Drömcykeln

Min snälla pappa undrade om jag ville att han skulle fixa iordning en gammal postcykel han har i delar i garaget åt mig. Ja absolut ,sa jag glatt & jag lovade och svor att jag inte skulle tappa bort eller glömma låsa cykeln den här gången.

Pappa påminde mig snabbt om den scott-cykel som jag cyklade till Yran på Ålidhem ett år som fick punka & som jag lämnade i ett cykelskjul någonstans och sen promenerade hem. Jag åkte faktiskt tillbaka men jag kommer inte ihåg var någonstans, i vilket skjul, den stackars cykeln står. En scott cykel är förövrigt inte billig tillade min far + att han hade fixat upp den med sina bara händer! Jag fick dåligt samvete, jag lovar. Men nu går vi mot nya tider, nu ska jag ta hand om min älskade postcykel som om det vore mitt barn.En ny färg ska postcykeln få. Pappa frågade vilken. Jag svarade direkt leopard. Pappa förtydligade att han inte menade mönster, så jag sa rosa, men tillade lila för säkerhets skull. Pappa tittade på mig som om jag vore galen, eller hade stannat i tiden på fem år. Jag vågade därför inte tillägga att jag även ville ha en liten flagga därbak och kulor i olika färger på hjulen. Vi kom nästan överens om att väldigt starka färger minskar stöldrisken något, så kanske att det blir neongrönt då. Men vi har inget beslut ändå.

Jag menar att detta med en rosa cykel är en barndomsdröm som aldrig blev uppfylld. Pappa envisades med att köpa en bmx till mig som var blå. Inget tjejigt, allt ska vara lite mer neutralt, inget tjej-lego, ingen tjej-cykel. Fin tanke, synd bara att de äldre barnen på kvarteret skrattade gott åt att jag hade en pojkcykel där de fladdrade förbi med sina rosa cyklar med kulor i hjulen.

Så pappa, jag tror rosa blir bra. Om vi inte tillsammans ska ställa oss och måla leopardmönster, vad sägs?

Det ständiga tidsfördrivet..

Hittade detta hos fuldans.devote.se

1) Vad åt du till frukost?
- Yofu, grönt te & rostade mackor
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
-Lina, som varnade mig att hennes sambo var hemma hos mig & såg på fotboll, så jag skulle få heads-up när jag kom hem från jobbet!
4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
- Svart.
5) När var du arg senast?
- P brukar säga att jag blir ett argmonster lite då och då om dagen. Men det är mest irritation.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Våra sena sy-kvällar med alla tjejer på design.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Tentorna på universitetet har aldrig varit några höjdare.
8) Yoga eller löpning?
- Yoga
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Spaghetti Bolognese är med köttfärsås va, eller? Jag är ingen förespråkare av kött, så jag väljer inget.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Rocky (P prenumererar), annars är väl ingen tidningsläsning regelbunden direkt för mig.
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Oj, ehrm. dunno..
TV program du inte missar?
-Navy CIS försöker jag alltid hinna med. Sedan sitter jag klistrad framför Project runway.
- 13) Vem är du avundsjuk på?
- Alla som har ett heltidsjobb!
14) Din bästa revansch?
- In your face, sucker... eh, nä jag kommer inte på något.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Jag har en underbar chef där jag jobbar nu. I Norge där jag senast jobbade hade jag också fina chefer, the list goes on. Det måste väl kanske vara min second manager när jag jobbade i London som var sämst. Han var rätt vidrig.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
- Det mesta köttet, men det som definitivt inte kommer i min mun är kyckling. Aldrig...
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Fredrik Reinfeldt & be han lämna walkover.
18) Kaffe eller te?
- Svart kaffe & grönt te, jag vill ha båda & lite rooibos-te. mmm..
19) Skostorlek?
- 37
20) Hur ofta är du på IKEA?
- Allt för sällan i Sverige. När jag bor någon annanstans blir det däremot rätt ofta för att lyxa till det med brunsås & lingonsylt & svenska chips.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...
- Får man betala av lån? Studielånet för mig & P, köpa ett hus, en resa & betala av mor & fars lån på huset.

Heman?

Jag loggade in på tradera & checkar de auktioner jag vunnit, döm om min förvåning när jag ser detta? :Tydligen kan jag inte lämna P i några timmar innan han lyckas göra något galet. Haha, nog måste det väl funnits något vettigare man kan lägga en hundralapp på, på tradera? Men nu har vi i alla fall ett heman-sällskapsspel. Lite nostalgi är det väl antar jag.

Slut.

Jag känner mig helt slut efter kvällens jobb. Huvudet & benen värker, men ändå går jag därifrån med en glad min. Jag trivs så otroligt bra, det har jag alltid gjort. Min dröm vore verkligen att jobba där heltid. Men det finns inga pengar, allting skärs ner på, så för nu så får jag hanka mig fram på mina timmar.

Jag såg just på hemsidan att de lagt ut de nya korten på personalen. Dra mig baklänges ända in i fågelholken. Jag blev ju så glad när vi skulle byta ut korten, men det är ju helt galet hur hemska foton är rakt framifrån på en oförberedd fotografering. Jag hade gladeligen uppskattat informationen om att det var fotografering på G. Då hade jag faktiskt kanske ansträngt mig med att åtminstone slänga på mig lite concealer & kanske lite mascara... & hur kommer det sig att mitt hår är gult? Mitt hår är ju nästan vitt? Bönade & bad om att de skulle göra om korten till svart-vita, men icket. Men det här får jag väl bjuda på. Det är ju ändå till allmän beskådning & vi har väl alla våra mindre vackra dagar.


Emma, glansig, rödprickig & jävlig...


Vilken skillnad det blir om man bara tar bort all färg!


Make me babies

Haha, roligt. Men det är konstigt att min unge blir rödhårig. Kanske för att jag kombinerade en svart/vit bild med en bild i sepia. Så här kommer iallafall min & Ps unge att se ut:


Uppdrag barnVattenfall & World Childhood Foundation vill främja debatten om utsatta barn i världen. Något som aldrig kan uppmärksammas nog enligt mig. Vattenfall skänker 20 kronor till World Childhood Foundation för varje blogginlägg som skrivs & länkar till www.uppdragbarn.se 

Så gå in på sidan & gör samma sak DU!

Scarf - Design by Ica Maxi

Det tog ett tag, eftersom att jag helt glömde bort. Men här är bilden på scarf/sjalen jag fyndade för 10 kronor på Ica Maxi förra veckan:

At Louis Vuitton Paris

Blir du också inspirerad av bilderna hos the Sartorialist.blogspot.com. Kolla in den här bilden;At Louis Vuitton Paris
(Bild från http://thesartorialist.blogspot.com/2008_08_01_archive.html)Är någon inspirerad och vill ha en likadan topp som tjejen här; så har jag en likadan ute på tradera nu nämnligen:

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=72789420Frunch.

Min Frunch (Frukost+Lunch) består idag av:


Grönt te i favoritkoppen!
Yofu - veganyoghurt - Naturell
Två rostade mackor som allt för ofta pryds med marmelad.

Orealistiska drömmar

P jobbar natt, och han sover hela dagen. Därför fördriver jag tiden med att dagdrömma.

På tal om att dagdrömma så diskuterade vi min framtid igår och Lina påstod igår att det inte var sunt med orealistiska drömmar och mål efter att man har fyllt 25. Tack gode gud att jag fortfarande är 23, för att trots att jag är utbildad socionom (finns inga jobb, halleluja) så var min dagdröm igår att bli svetsare. Jag ska se hur länge det håller i sig. Det har alltid funnits något där, vid sidan av 'rädda världen', som gör svetsloppor, smuts & fabrik så fasligt intressant. Men just nu tror jag att influenserna kommer av att jag är less på att söka jobb, less på att jobba timmar här & timmar där. Jag vill bara ha ett jobb som jag kan överleva på. Svetsare hursomhelst är ändå en helt okej realistisk dröm. Kanske till och med genomförbart. Jag ska gå till en syo på arbetsförmedlingen & fråga på, passa på att skriva in mig och kanske få några vettiga tips på realistiska drömmar.

Mina orealistiska drömmar var mer: vi säger upp allt och flyttar till Spanien. Vilket jag ioförsig inte tycker är orealistiskt. Jag har gjort det förr. Det må vara kämpigt, men det fungerar. Jag undrar hur jobbmarknaden ser ut i Spanien för svetsande socionomer?

Det som ligger närmast till hands är dock att flytta tillbaka till Norge. Det enda som är roligt med det är att jag garanterat har jobb, bra lön + får umgås med mina vänner där. Sen att Norge är ett konstigt land, utan vegetarisk mat & dålig shopping, det kanske jag får svälja.

Att flytta tillbaka till London är ett big no no. P försökte bo där med mig, men för honom blev det mitt ställe, med mina vänner och mitt liv. Han måste få ha ett eget liv & det bästa kanske vore att flytta någonstans där vi båda nollställs. Så det är där Spanien kommer in i bilden igen!

Jag ska fortsätta dagdrömma om mitt nya spanska liv med pesetas, cervesas & flamenco... Jag vet, euro! men pesetas var ju så underbart. Jag kommer ihåg när jag var hos mormor i Torrevieja, hittade 500 pesetas på en parkbänk & hade råd att köpa en michael jackson-börs i lila tyg med massproducerad autograf. Det var tider det.

Girl in the park

Skum film som jag & Lina valde att se på igårkväll då grabbarna absolut skulle se fotbollen. Inget jag rekommenderar.. Jag hatar när trailern är bättre än filmen, men mest av allt hatar jag konstiga slut.

Vilket fynd.

Den rockiga kjolen från American Apparel under hundralappen på tradera. Tradera är livsfarligt. Jag får hybris. haha. Men jag har lovat att sälja för lika mycket jag köper för. Sälja gammalt, köpa nytt gammalt.


Nu är det bara att vänta på posten...

Alltid roligt.

Hittade hos Anna

1. Vilken mat äter du ofta?
Quorn, nästan varje dag i olika kombinationer.
2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?
Det beror alldeles på vem som har kalaset.
3. Var sitter du helst och bloggar?
Köket.
4. Köper du ofta Triss?
Nej. Jag är ingen gambler ;)
5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
Har haft väldigt få semestrar utomlands, åker ju mest & jobbar i världen, men det härligaste var nog när vi tog en paus från jobbet i Moshi, Tanzania & åkte ner till Dar Es Salaam - tog fiskefärjan över till Kipepeo & sov på stranden i några dagar!
6. Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Trean. NCIS
Klädbutik - Primark, Top shop.
Inredningsbutik - Boom
Godis - Nej, väldigt sällan. Isåfall Kick.
Stad - London
Dryck - Pepsi max.
Musik - Oj, ett fint urval av indie, rock, ska, reggae & country
TV-serie - slukar serier: Gossip girl, Greys Anatomy, OTH, Six Feet Under, Ncis, Bones mfl..
Träning - Stegräknaren håller mig motiverad att röra på mig så mkt som möjligt. Thaiboxningen ligger på is just nu då träningen infaller på mina jobbkvällar :(
Bakverk - Nej.
Kaffe - Svart & Starkt

Ica maxi hun!

Tvingade lillebror förbi Ica maxi och hittade en jättefin navy-scarf nedsatt till TIO kronor, galet! (ska plita in bild sedan, kameran är hemma i lägenheten). Jag hittade även en idébok om dukningar, servettvikningar & liknande för 19:- .

 

Tacka vet jag Ica Maxi. Såg även ett par schyssta fejk-Uggs för 299:-, men det skippade jag då jag har x antal redan, men hursomhelst; åk & fynda på  Ica Maxi folkens!! Nu ska jag sitta och öva på att vika servetter till svanar och bedöma huruvida boken blir en gåva till mormor eller om jag ska behålla den själv.

Hade på bade´ !

slappt !


Vit t-shirt - H&M
Jeans - Nudie boyfriendfit
Flätade pumps - Från Morfars-kompis-frus skattgömma.En kombination kläder som passar utmärkt på mor & fars lilla ö. Möjligtvis åker några fler par skor med, som är lite bekvämare när jag ska trilskas med tre galna hundar på stigarna i skogen ;)

Ja' bju'

på den här;

Scenario: Spelar Barn-Geni, ålder 7-11 på jobbet. Jag får frågan: Var föddes Jesus? Jag tänker för långt och för mycket och bläddrar tillbaka ända till kyrkans barntimme och försöker komma ihåg historien om Jesus & tänker, skulle inte de gå och skriva in sig på något skattekontor dom där Maria och Josef..och så utbrister jag snabbt och självsäkert: Skattekontoret.

Ja, inte ens ett barn-geni är jag.


(Rätt svar, för er som är lika iq-befriade som jag är, är alltså: stallet)

Vilket galet tidsfördriv.

Jag sitter hemma, ensam, en fredagskväll. Mest eftersom att jag just gick av kvällskiftet och vem orkar göra något när man jobbar till 00.00? Inte jag, det är i alla fall säkert. Problemet är bara att Per jobbar natt och jag vill gärna sova bort dagen imorgon med honom, därför tvingar jag mig själv att vara vaken så länge jag kan..

Nu ska jag komma till tidsfördrivet kanske,. Det startade helt enkelt med att en vän till mig fick väldigt skumma profilbilder på facebook & tydligen har han lika lite att göra, han hade nämnligen hittat världens roligaste sida på internet, där man kan yearbooka sig själv. Så det är vad jag har pysslat med den senaste timmen. Här är ett smakprov;


Emma  anno 1966
Emma anno 1978Jag vet inte om alla redan upptäckt denna sida eller inte, jag kanske är sen, men hysteriskt roligt var det i alla fall. Ni som inte testat, ladda upp ett foto på www.yearbookyourself.com and have loads and loads of fun ;)

Höstens trender

Regine utmanade alla och här kommer min synpunkt, ja eller snarare vilka av trenderna jag anammar;1. Blonder (Spets) - Jadu, jag har en fin svart klänning med naturvita detaljer i spets som jag köpte i London -07, den fungerar både sommar som vinter och det är nog det längsta jag sträcker mig denna höst.
2. Höga stövlar - Ohja. Mina bruna skinnstövlar från vintras hänger med denna säsong också.

3. Vadlånge kjolar - Nej, där har ingen övertygat mig ännu.
4. Baggy jeans - Boyfriend-fit är jag med på.

5. Det dressade moden - Som variation, gärna. Fortsätter på mina svarta 'kontors-kjolar'
6. Halvöppna, typ håliga skor - Har inga, men jag säger definitivt inte nej.
7. Kilklackar - Ja, i vissa fall.
8. Capen - Ja, min fina rutiga höstcape från indiska tas fram denna höst också.
9. Leopardmönstrat - Jag är ju av den rockiga sorten, så leopardmönstrat går aldrig ur min garderob. Det är alltid en trend för mig, oavsett hur otrendigt det är.

10. Kappor i glada färger - Inte på mig.

11. Rutigt - Fungerar.

12. Väst - Ja absolut. Med en rockig t-shirt och tights, eller jeans.
13. Hatt och andra huvudbonader - Absolut. Hur håller man annars knoppen vid liv?


Vem glömde augusti?

Det var nog jag.

Jag har ingen ursäkt, inget vettigt svar förutom att jag hade fullt upp. Jag och P packade ihop alla våra ägodelar och flyttade hem till vårt ursprung. Till en lägenhet som gud glömde, så det vi gjorde hela augusti månad var nog att ringa hyresvärden stup i kvarten. Lägenheten har i alla fall ett plus, location location location, mitt i stan.

 Nu ser det ut att ljusna med lägenheten och bitarna faller på plats. Internet är installerat, Ikea är besökt och rummen är snart färdiga.

Badrummet måste få ett duschdraperi & det är inte lathet att vi fortfarande inte har det utan det är bara jag som helt plötsligt förvandlades till ett dusch-draperi-monster och vägrar hänga upp vad som helst  Vilket i nuläget innebär att vi måste huka oss när vi duschar i badkaret, inte det smidigaste, men jag vill ha ett fint badrum. PUNKT. (och kanske en liten parentes, hur tacky det än är, så gillade jag mitt ...få se vad blir det nu....förrförrförra badrum med leopard-draperi med tillbehör, vilket rockigt badrum, men nu har jag en sambo så jag börjar lära mig att kompromissa)

Tavlor. Vad har jag haft på väggarna förut? Jag blir helt paff, mina väggar är tomma. Vilket innebär att jag måste få tummen ur röven och börja måla igen och jag har ingen motivation, men jag väntar. Den kanske kommer när man minst anar det.

Jag skulle vid det här laget kunna dela med mig av lite bilder på lägenheten, men det kommer inte att hända, för att Per har jobbat natt och jag har jobbat kväll och när vi enbart ses någon timme mitt på dagen så ägnar vi inte den timmen åt att städa! Och att städa är något vi gör tillsammans, det fungerar bäst så. Jag är allergisk mot dammsugare, jag tar inte i dem, de lever om och är bökiga, det är inte min grej. Per diskar inte. Per tjatar om en diskmaskin, men det kommer inte att hända, mitt diskställ är för coolt för att inte användas, så jag drar frivilligt(?) på mig mina häftiga pissgula diskhandskar och diskar för brinnande livet. Att handdiska tar lång tid när man fyller köksbänken med disk, därför är alltid lägenheten helt städad när jag är klar med disken. Ett underbart samarbete måste jag säga. Därför kan vi inte sära på städningen, det fungerar inte så. Och idag åker jag ut till mor och far som bor så mycket närmare mitt jobb & spenderar min helg där, så jag slipper åka fram och tillbaka. Jag kan ju bara hoppas att Per, på något mystiskt sätt, inser vilken röra det är och städar tills jag kommer hem på måndag. hehe...


RSS 2.0