FYLLEIDIOTER.

Intressant att vara på krogen nykter...

Idiot - öhhh
Jag - Ja? Ville du något?
Idiot - Ja alltschåå du och din kompis är schöööta.
Lina (som själv är lite bitsk på fyllan) - Eh, har du inte fått dina två öl? move along, gå iväg, seså försvinn.
Idiot - Näää men alltschåå ni är inte schöööta som en komplimang.
Jag - Eh okej, jag fattar inte. Gå iväg.

Vi går och sätter oss men idioten får syn på oss och bestämmer sig för att sitta på mitt armstöd.

Idiot -
Åh här är ni igen.
Jag & Lina är extremt tysta och tittar åt ett annat håll.
Idiot - Varrsch är nii ifrån? Inte ume va?
Lina - Eh jo.
Idioten vänder sig mot mig och sluddrar oigenkänneligt.
Jag - Jag är nykter, jag fattar inte vad du säger.
Idiot - åhhh, om du är nykter då måste ju du tycka att jag är en idiot.
Jag - Ja!
Idioten börjar resa sig och tillägger - äh du är en bra människokännare, jag är en idiot när jag inte är på fyllan också.

SKIFTNYCKEL.

I ett halvdåsigt nästan vaken stadie vred jag mig och rätade på kroppen. Min vänsterfot flög ur täcket och rörde något hårt och kallt och åkte lika snabbt tillbaka under täcket igen. Däremot tog nyfikenheten över och tvingade mig att faktist öppna ögonen och kika vad det var som skrämde min vänsterfot så. Det var en skiftnyckel. En skiftnyckel i sängen? Vem har lagt dit den? Jag önskade att jag i det här läget kunde skylla på mina elaka tomtar, men dom är inte hemma längre. Det finns bara en annan vettig förklaring.... Spöken!


DESIGNTREORNAS MODEVISNING.

Vilka talanger dessa unga tjejer har. Det var galet att vara tillbaka på min gamla gymnasieskola också & träffa min gamla designlärare & minnas den nervösa dagen för 5 år sedan då vår modevisning skulle gå av stapeln. Lillebrors flickvän Johanna var modell idag & hon var ursöt. Jag funderar nästan på att rota fram några bilder från min modevisning också. Vilken nostalgi. Här är iallafall några bilder från årets visning;
 


FREDAG.

Om 5 minuter kommer lillebror Simon & hämtar upp mig. Vi ska åka & sen hans flickvän när hon trallar runt på catwalken. Sedan hoppas jag på lunch & lite shopping. Jag börjar inte jobba förrän sju ikväll. Sweet.Linne - HM
Kjol - Lucky 13, american apparel
Leggings - Vila
Ankelboots - Skopunkten

FÖTTERNA.

Haha; jag fick några kommentarer om namnet på min fot tidigare idag. Mina tatueringar på fötterna är alltså inte någon gammal käresta eller liknande. Det är mina småbröder. Jag har Erik på en fot & Simon på den andra. (Jag har inte nog med fötter för det första förslaget)BLOSKOPPIS.

Blogg-sko-loppis alltså.

Sedan jag & Anna gick på stan har jag inte tänkt på annat än ett par skor vi såg som jag verkligen måste ha. Jag körde en snabbkoll i min walk-in och bestämde mig för att offra dessa. Fyfan vad jag hatar att sälja saker. Men ibland måste det göras. Det påstås att det är renande att rensa ut. Får se hur ren jag blir efter detta. Nu säljer jag följande:  


Leopardfärgade kilklacks-peeptoes från Peacock´s i London. Knappt användna. Storlek 38 men skulle säga mer en 37,5. Pris: 150:- + frakt.


 Röda lackpumps med platå & rätt hög klack. Köpta på någon skobutik i Camden, London. En klar 37;a , för trånga för mig som dras med 37,5. Pris: 150 :- + frakt


 


Beiga fejk-uggs med bra sula. Storlek 37. Användna men i fint skick. Pris:100:- + frakt.


Höga ankelskoletter från Skopunkten. Knappt användna. Storlek 37. Skulle säga att de mer är en 37,5. Sköna trots höjden. Pris: 100:- + frakt.
Skriv en kommentar med din mailadress eller maila mig direkt på annaemmakarolina@hotmail.com om du är intresserad av ett par eller två! (Frakten brukar väl gå på runt en femtiolapp för ett par skor)

HISTORIEN OM MITT AFRIKA.

Bloggen är mest ett skrap på ytan, men i ett inlägg hade jag tänkt gå försöka kortfattat förklara en resa som förändrade mitt liv, på både gott & ont. Genom svenska kyrkan fick en tjej i min universitetsklass kontakt med en snubbe, Kennedy, som drev ett litet lokalt hjälp-till-självhjälp-projekt i byarna på sluttningarna av Kilimanjaro. Vi bestämde oss fyra tjejer för att dra dit & kolla in stället, hjälpa till i den mån vi kunde och sedan försöka få ner det på papper. Det här var i slutet av 2005.


Vi åkte via Frankrike & sedan till Etiopien, från Etiopien till Tanzania. Vi hyrde ett hus på en dammig väg, bredvid en hydda. Vi var adresslösa för första gången i vårt liv. Vi hade tagit alla nödvändiga sprutor och mediciner, förberett oss på vad som komma skall med myggnät, slappa kläder, reseguider och solskydd. Det går inte att förbereda sig för det vi skulle uppleva, men det hade vi ingen aning om. Vi hade med spänning läst om djuren, människorna och vi hade alla läst 'den vita massajen' & ville nu så innerligt se det ståtliga folket.
Jag spenderade mina dagar med mjölk, kossor, barn i mängder, djur, kaos, korruption, rädsla, sjukdomar och tragik. Jag, tjejerna & Kennedy promenerade upp och ner i slätterna kring Kilimanjaro och försökte rädda vad som räddas kunde. Vi tog med ris, mjölk och annat viktigt och försökte föreläsa om mjölkens nyttighet (i motsats till coca-cola invasionen). Vi fick ta en skabbig tur med jeepen eller i någon läskig taxi i runt en halvmil för att få rent vatten eller mjölk men i hyddan bredvid våran kunde vi däremot köpa en back med coca-cola för en femma.
 Jag fick träffa åldermän & ålderkvinnor som aldrig träffat vita människor. Vi hade barn som alltid häckade runt vårat stängsel runt huset för att titta på oss konstiga vita kvinnor. Vi hade en vakt som cirkulerade runt oss då vi var ett enkelt byte då vit man är lika med rik man i ett korrupterat land där ett människoliv är mindre värt än en ko. Vi gick i ständig rädsla & kvällarna tog vi oss inte utanför vårt lilla hus med det trygga stängslet överhuvudtaget. Det blev en hel del kortspelande & Kilimanjaro-öl.

En man från en klan hade precis våldtagit en kvinna från en annan klan på vår lilla röda grusväg. Kvinnans klan tog lagen i egna händer och skar av mannens hela härlighet & lämnade honom att förblöda i diket. På vår lilla väg. Så skrämmande nära. Tillslut blev närheten verklighet. Jag blev rånad, lurad, mordhotad och snudd på kidnappad. Jag gick runt med ordentlig turistdiarré i två månader och bajsade vatten i hål. Vattenclosett? Skulle inte tro det. Varje morgon när jag vaknade tittade jag ut genom fönstret och såg toppen av Kilimanjaro. Sedan sopade jag våra golv i sovrummen som var fyllda av vingar från stora fjäderfän som flög rakt in genom våra persiennrutor och dog av skenet från lampan.
 Jag blev varse om hur ett liv kan se ut och hur lyckligt lottad jag är, hur klyschigt det än låter. Kennedy, Afrikas ängel, pratade ständigt om vad som är Afrikas fiender och gör det till det vad det är, för människorna är det inte. Afrikas största fiender är enligt honom; sjukdom, fattigdom och okunskap. Vi försökte med vårt projekt att förhålla oss till det & än idag tror jag ändå att vi kom en liten bit på vägen, 4 tjejer från Umeå.Jag känner än idag att det är extra känsligt när någon skiter i att skänka den där lilla kronan, skyller på att 'jamen man vet ju ändå inte vart det hamnar, pengarna går i massa mellanfickor, inget kommer ändå fram' jada-jada-jada. En person gör visst skillnad. 10 kronor gör visst skillnad. Så svårt är det inte att ta reda på huruvida en organisation är seriös eller inte. Titta exempelvis på vad Läkare-Utan-Gränser har åstadkommit. Eller Röda-Korset. Jag sätter in slantar direkt till Kennedy - och i den där lilla bössan i kassan på Ica; stoppa en femtioöring i den nästa gång. Många bäckar små folkens!

Kom gärna med frågor om ni har. Annars är det min lilla korta historia om mitt Afrika som förändrade mitt liv.


INFÖR ALLA HJÄRTANS DAG.

Varför inte ge någon ett digitaliserad blandband. Ett usbminne i form av ett kassetband. Moderniserad oldschool.

www.fredflare.com

VIDEOBLOGG?

Vad vill ni att jag ska säga? Förslag mottages mer än gärna. Det kändes otroligt pretto att i förväg sitt & skriva manus som sedan ändå kommer att låta så här; Ehm Ehm, ja asså idag har jag jobbat, sen har jag eehm sett nya avsnittet av Gossip girl, förrääästen en kul gräj Lina och jag ska gå på stan imorrn och sen öööh ska jag jobba.

Nä om jag nu ska komma ut ur garderoben med min norrländska så måste det väl finnas något roligare att säga? Svara på en fråga? Säga sexlaxarienlaxask jättefort? Bästa förslaget kommer att belönas med... min dialekt i min första videoblogg ;)

MORNIN' LOVERS.

Jag har inte varit uppe såhär tidigt på flera år. Jag brukar väl ungefär somna in vid den här tiden med mina sömnsvårigheter. Jag har en sådan där perfekt dag med tidigt morgonmöte och sen jobbkväll. Med väldigt lite sömn i bagaget är det något jag verkligen inte ser framemot...


MODEMISS?

I skvallerblaskor på både nätet & i pappersformat har de nästan alltid med någon de ansett gjort en stor miss, en illasittande klänning, någon galen färg eller liknande. Allt som oftast känns det mer som att kändisen i fråga har valt att sticka ut från massan och är inte det så mycket härligare så säg? Det här (Mischa på bilden under alltså) kallar posh24 för en modemiss idag. Jag kunde inte vara mer oense.

Jag fullkomligt älskar klänningen & det ser faktiskt inte ens illa ut att den är gul. Hon har gjort helt rätt när med hennes enkla svarta clutch och utan en massa smycken då klänningen är rätt så utstickande. Svarta naglar är grymt, hollywoodsvallet är vackert och den vita pälscapen likaså. (fejk, säg att den är feeejk)Vad säger ni lovers, var detta en modemiss eller en fin färgsprakande karamell? (Frågan är inte alls ledande..)

__________________________________________________________________________________

Update: Fick en kommentar av Stefan angående att hon ser väldigt smal ut, för att citera: 'mer kött på bena så är hon ju snygg'.

FYNDAT IDAG.Superfynd. Jeansshortsen är från JC, Crocker och kostade bara en hundralapp! Skjortan är från H&Ms samarbete med Comme des Garcon och den kostade 98:- på slutrean. Jag hade dessutom rabattcheck på 20% så det blev runt 78 :-

PELLE FÅR VAD PELLE VILL HA.

Pelle fyllde år för ett par dagar sedan. Han fick paket då, men eftersom att han fyller år precis innan lön i januari så var det lite fattigt. Nu tog jag på mig spenderarbyxorna och köpte lite extra till honom. (min shopping visas upp lite senare)T-shirt Levi's från JC & Basketkängor Ed Hardy från The Store. Baby älskar Ed Hardy så det passade fint!

LEDIG TISDAG.

Jag är ledig idag. Praise the lord, hallelujah. Så jag ska ta en sväng ner på stan med Anna, det blir nog en repa rättvisemärkt kaffe på Barista också om jag känner oss två rätt. Jag har en lång lista på saker jag vill handla när jag fått lön, men högst av allt står ett par nya skor. Vi får väl se vad shopping-guden ger oss idag.

Kanske kommer shopping-guden att förbarma sig över mig om jag klär mig extra trasigt.
 
Trasiga strumbyxor under - Lindex
Trasiga jeans - apgamla från Gina
Trasig T-shirt - HM
Väst - HM
Ankelboots - Skopunkten

Skinnjacka - Primark. LDN
Herrkofta - Primark, LDN
Stor halsduk - HM
Leopardhandskar - HM
Ramonesväska - HM


ÖVERSÄTTNING AV ÖL.

Öl, bier, beer, biére - ändå relativt enkla översättningar på ordet öl. Snabbt ska det gå, enkelt ska det vara. Döm om min förvåning när jag läste översättningarna längst ut på detta ölpack; Svijetlo Lager Pivo. Tungan slog knut på sig själv, jag började svettas & stamma. Jag gissar att öststatsländerna har druckit för mycket vodka för att uppskatta tjusningen med öl och tror därför de kan sätta ett långt krångligt ord på det eftersom att ändå ingen kommer att säga det...


UPP&NER,NER&UPP.

Jag mår lite illa. Det känns som att min lägenhet är uppochner och jag krampaktigt försöker hålla mig kvar på taket/golvet. Det där med chips till middag kanske inte var så smart ändå...


(pic www.oddee.com)BLOODY MONDAY.

Jag har alltid & kommer alltid att hata måndagar. För att fira att halva måndagen nu har gått & det bara är en halv kvar dricker jag Pepsi Max för andra gången på två veckor & käkar creamcheese-chips till middag. Onyttigt, men jag kunde inte bry mig mindre, särskilt som vågen visade faslig viktnedgång igår. Nu måste jag ta mig upp i alla fall 2 kilo och är det inte då utmärkt att trycka en påse chips så säg? ;)

Sen blev jag faktiskt riktigt glad när jag såg ett paket till mig i brevlådan. Dagens höjdare. Kill Bill vol2 som jag vann i Stefans bloggtävling!NAKEN-ALLAN.


notetoself:
Spela aldrig Allan, naken, i närheten av ett fönster.

LOKALPATRIOTISKT.

Idag har jag varit på kalas hos världens bästa mormor. På mig premiäranvände jag en julklapp jag fick av mamma. Ett Umeåsmycke vid namn Pylonen. Formgivet efter kolbäcksbron som går över umeälven.


Så här skriver designern Birgit Wiklund själv om smycket;

"Kolbäcksbron har givit Umeå ett nytt landmärke. Den vackra bron har inspirerat mig till Pylonen. Jag tilltalas av formen och hur bron reser sig ur landskapet. Med sin höjd och form ger den Umeå ett vackert landmärke."Men Mami, om det finns någon fler lokalpatriot eller någon som bara gillar smycket, var kan man köpa det?

CITATET PÅ ARMEN.

Citatet är givetvis från Borta med Vinden. Det är i sista scenen då Rhett lessnat på Scarlett's hit&dit tjafs & promenerar ut i dimman rakryggad. Jag gillar citatet på så många vis, men för att riktigt förstå bör man nog se filmen. Vilket i sig inte alls är en tråkig grej utan möjligtvis det bästa tipset jag kan ge då det är min absoluta favoritfilm.

Det var många som förklarade för mig både i kommentarer och irl igår att citatet härstammar från en reklamfilm som nu tydligen går på TV?! Det känns lite plumpt och halvjobbigt, men å andra sidan så stannar väl en reklam bara en kort stund; Borta med vinden kommer alltid att vara en klassiker. Så jag går inte runt som en vandrande reklampelare ett längre tag.

Min nya tatuering + en bild från Borta med vinden-blädderboken jag lyckades komma över i höstas.

Jag slänger in en snabbis från youtube också, scenen då det berömda citatet sägs; men jag vill ändå att du ska se filmen miss/mister!


TACK!

Tack för alla fina kommentarer kring tatueringarna! Och TACK Stefan för att jag vann tävlingen. Eller jag vet inte om man säger tack för en sådan sak men jag blev så obota glad över att äntligen vinna en tävling i en blogg! Jag vann Kill Bill2 på DVD.

Jag tappade bort kameran igår, helskumt. Jag & Pelle sprang runt & letade i säkert en timme igår innan vi skulle fara och äta. Sedan när jag kom hem från krogen så låg den i köket, fullt synligt. Läskigt....


HÄR KOMMER NATTEN..

Nu ska jag iväg & käka middag på Droskan med Pelles familj & co. Sen blir det att mötas upp här i lägenheten med Lina och det andra co:t för att gå ut & skaka våra lurviga. Det känns aningens obekvämt med plast&tejp över hela ryggen och armen, men vi får göra det bästa av situationen.


Lina und me (från förra helgen)

MÖTET MED EN TATUERINGSSTUDIO.

Inte vet jag, men jag antar att sådant här är till för att skrämma iväg de mindre hårdkokta äggen inför en tatuering. Det höll på att fungera för mig. Hade det inte varit Olle som tatuerat, eller att jag enkomt åkt sisådär 10 mil enkel väg för detta syfte så hade jag möjligtvis vänt om och promenerat hem, fisrädd som jag är. Nu fick jag istället vända faktumet att jag var tvungen att stirra på den här läskiga gubben under hela tatueringen till något positivt, tänka mer i stilen; jaa det är väl tur att det inte är jag som hänger där / äh vad är väl lite nålar jämfört med den där gubbens öde? osv...(Kolla inlägget under om du vill se vad jag plågades med under bevakning av gubben ovan)

EN TATUERINGSSAGA.

Jag velade om motiv hela vägen till Övik. När jag mötte Olle frågade han vad jag skulle tatuera & jag svarade JA, han frågade vart jag ville tatuera mig och jag fortsatte att svara JA tillslut frågade Olle mig om jag hade några idéer och då började käften spruta. Jag har så många ideér så att det inte riktigt går att omfamna. Jag berättade lite om några förslag och bad om hjälp. Ibland måste man be om hjälp, annars skulle jag nog suttit här med en rosa barbapappa i ninjaform (ett grymt förlag som jag nog ändå måste fortsätta fundera på, i alla fall i banorna rosa + ninja). Vi enades om citatet från min favoritfilm i snajsig handstil som jag & Linda minuterna innan avfärd satt & klottrade ner på mitt köksbord.


Vilken film folkens?

Sedan fortsatte tatueringssagan med mera bläck på min rygg. Min blomranka som är ett ständigt projekt:
Passande nog satt den där läskiga voododockan med massa nålar i på väggen. Hon beskrev rätt bra hur jag kände när Olle var & jomlade på med nålen runt svanskotan & övrig ryggrad. Då sa jag faktiskt aj, högt & frågade varför han plågade mig så. Det gick över. Olle ville inte ha en arg Emma efter sig. Eller så var det bara så att motivet förflyttade sig och blomman rörde sig uppåt. Det går längre upp än vad bilden visar, men för det krävs det topless & nej, det blir det inte.


Hoppas jag inte avskräckt någon. (Simons) Johanna! Jag vet vad ditt nyårslöfte är ;)

UPPDATERING FRÅN STUDION.

Vi började med att tatuera armen, sen blir det ryggen. Här är precis innan, sista gången armen är helt ren ;)


T-shirt - Ramones merch
Leopardkjol - Bik Bok
Nervöst leende - mitt eget


TATUERINGSDAGS!

Nu åker jag iväg på tatueringsroadtrip. Ha en fin fredag lovers! Jag uppdaterar väl ikväll eller inatt så får ni se vad det blev. (Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig än)

ROCKIGA ÖRHÄNGEN.

Jag kunde inte låta bli att laminera & pyssla ihop ett par rockiga örhängen i förrgår; (De behöver finslipas men så här blir dem på ett ungefär. Gjorde även med Rolling Stones & Guns n´ Roses men de får visas upp en annan gång!)


TORSDAG & HÅNGEL MED MINI-ANNE.

Klockan tio imorse promenerade jag iväg & var barnvakt hela dagen. Colin sa Emma för första gången.. Eller snarare mmmma, men jag är ändå mycket nöjd och vi fick rå om honom hela dagen. Klockan fem drog jag iväg på H&L kurs & fick hångla med en docka utan ansiktsbehåring & med väldigt skumma öron. Mini-Anne hette hon visst & hon var mycket tacksam att jag lyckades rädda hennes liv. Efter hånglet skyndade jag mig iväg på jobb och nu är jag äntligen hemma igen. Därav den sena DAGENS.Randig t-shirt - Primark, LDN
Prickig klänning - GinaFÖR Å FÅ KVINNFOLKE TE Å TRIVAS PÅ JOBB.


(http://ridingabuttertub.com/wp-content/uploads/2008/09/photo-9-5-1.jpg)

TATUERINGSTIDER.

Nu har jag äntligen kommit på vad jag ska tatuera imorgon, ja förutom att tatuera klart min rygg. Det är dock lite dispyter i familjen kring detta. Mor&far vill inte att det ska ske överhuvudtaget, det vet jag. Papi sa det till mig idag, Mami säger det till mig mest hela tiden, men nu börjar Pelle också. Dock inte på grund utav själva tatuerandet utan vad jag ska tatuera. (och att han inte vill att jag ska uppröra min mor) And it goes a little bit something like this:

Jag - Jaaa, nu vet jag. Jag ska tamejfan tatuera in INK NOT MINK.
Pelle - Åååh, du är så corny. Om du gör det så tatuerar jag in; IF THERE'S A WIFE TO BEAT, YOU HAVE TO EAT. Och en bild på en hamburgare.

Ja hursomhelst, det börjar närma sig nu. Det kanske inte blir ink not mink, kanske något annat? Beslutsångest..

Förslag mottages tacksamt!

ROCKIGA KYLSKÅPSMAGNETER.

Idag har jag varit i full fart, hela dagen, därav den fattiga uppdateringen. Jobbet var, som alltid, kul. Roligast har vi när vi leker med lamineringsmaskinen. Istället för att laminera diverse kort så laminerade vi idag 'idoler'. Vi hade idolpyssel. Det resulterade i lite nya kylskåpsmagneter till mitt eget kylskåp & även en del vänners. Vännernas får ni inte se då det är en överraskning men titta så fint mitt kylskåp är nu!

För er som inte känner igen änglarna är det:
Ramones, Jim Morrison, Bob Dylan & Axl RoseSTÅ FÖR DET, DIG, DIN ÅSIKT.

Jag tänker tillbaka på en diskussion jag & Lina hade i förrgår, om attraktionskraften till män och så här är det i alla fall för oss; Männen blir för oss mer attraktiva om de kämpar för något, om de är insatta & kan argumentera för en viss sak, om de faktiskt känner starkt för sin åsikt. Veganer, vegetarianer, hej-vi-går-&-protesterar-mot-vadnuviäremot, straight-edge(grymt sexigt) och så vidare.

Nu har jag givetvis bara tagit exempel på åsikter jag själv kan hålla med om och visst är det så. Kommer en otroligt politiskt insatt moderat & vill diskutera socialpolitik med mig kommer jag att respektera dennes åsikter men någon vidare attraktion mellan oss kommer nog inte att ske. (Men möjligtvis kommer en liten låga tändas hos någon som bär päls, är aktiv MUFfare eller liknande?)

Ja sedan är det inte helt fel med trummisar heller. Trummis+tatueringar+åsikter och vad har vi här; Tommy Lee. (Jag snodde den här bilden från Lina, jag var bara tvungen, hon förstår säkert, jag är ju lite kär)TJOCKISARNA & VI.

Jag har ständigt en liten tjockis inom mig som skriker grisaktigt och vill ut. Ibland (eller snarare alltid) tar den över min kropp och tar exempelvis kontroll över en msnkonversation mellan mig och min karl. Som tur är har mannen en ännu större tjockis inom sig som dessutom har ett fulare språk, så de kommer överens rätt bra. Våra tjockisar och vi.Märk även Pelles 'namn på msn'. Jag tror att det är tjockisen inom honom som gör honom sådär.

LILLY ALLEN.

(bilder från http://www.posh24.se/)

En sådan där vit fejkpälsmössa hade jag när jag var liten. Den finns nog inte kvar & är säkerligen för liten, men hur ball är den inte på Lilly Allens huvud? Idag vill jag ha allt kvinnan har på sig. Allt är bara så rätt ända ner till det nötta nagellacket.Everything seems to look as it should
But I wonder what goes on behind doors
A fella looking dapper, but he's sitting with a slapper
Then I see it's a pimp and his crack whore

You might laugh you might frown
Walkin' round London town
Nä nu fick jag londonfeber igen!!

MARIE CLAIRE FEBRUARY.

Hela morgonen & dagen har spenderats med Colin då han är febrig och inte kan gå på dagis. Vi har tittat på hitta nemo för sjuhundradeelftegången och trots extremt insomnia inatt så är jag fortfarande vaken. Dock på lite dåligt humör så för att muntras upp blir det supergoda mackor från Catharinas & februarinumret av Marie Claire UK. Jag ska strax bläddra mig bort & få londonfeber.


MUSIKMINNEN.

När jag var liten hade min pappas kompis köpt en skiva; Bigger Better faster more. Låten 'whats up' spelades därför på repeat varje gång jag fick följa med pappa dit. Det är ett av mina första starkaste musikminnen; hur jag satt i skräddarställning hemma hos J och stirrade på stereon medan Linda Perry sjöngskrek den bästa låten jag vid sju-åtta års ålder hört, trots att det enda ordet jag förstod var 'hey'.

Just nu har jag sådan galen lust att tvinna&tova mitt hår till dreads (igen..det skulle bli fjärde gången för mig), klippa sönder min jeansskjorta, köpa tillbaka mina gamla doc.martens och knyta flanellskjortan runt midjan.


   


UTMANING I KÖKET.

Perfekt att göra när man inte kan sova. Annawii utmanade mig tidigare idag!

Tre saker som jag alltid har i kylen:
1. Grönsaker
2. Soya-yoghurt
3. Vitlöksdressing
Tre saker jag alltid har i frysen:
1. quornfiléer
2. soyakorvar
3. smördeg
Tre saker jag alltid har i skafferiet:
1. soyastrimlor som torrvara
2. konservburkar med bönor
3. vit'/gul/röd-lök
Tre kryddor jag alltid har hemma:
1. Torkad vitlök
2. Salt
3. Peppar
Tre livsmedel jag använder varje dag:
1. Olivolja
2. Grönsaker
3. grönt/rooibos-the
Mina tre favoritgrejer i köket:
1. Mina kock-knivar
2. Rivjärnet
3. äggskäraren
Tre saker som inte får komma in i mitt kök:
1. Det mesta i köttväg
2. Surtströmming
3. Räkor&kräftor eller annan vidrig havsmat.

Alla någorlunda matintresserade bloggare kan gärna prova på utmaningen de också.

Godnatt lovers!

MONDAYNIGHT.

Idag har det dukats långbord & bjudits på diverse fikabröd och tårta. Eftersom att vi har varit så nyttiga i veckan gick även Pelle iväg och köpte ett vegetariskt skrov från Helan&Halvan till mig. Nu tittar våra män på någon slags sportgala? och jag och Lina har vår egen lilla bloggdejt i soffan. Bloggnörderi på hög grad, jatack!


CARE FOR A MINT?$8 på www.fredflare.com

MÅNDAG.

Jag vill ha en sån där digitalkamera som man får en dosa till. Nu trycker jag & nu är jag färdig. Jag är så förbannat less på självutlösar'n. Så här ser det alltid ut.Ankelboots - Skopunkten
T-shirt - KappAhl
Kjol - Lindex barnavdelning
Leggings - Vila


POWERWALK HIT & STAVGÅNG DIT.

Diskussion vid promenad i förmiddags.
Jag- Pelle nu powerwalkar vi till dina föräldrar
Pelle - va? äre inte sånt gamla tanter gör
Jag - Näää jag har läst i massa bloggar att tjejer gör det hela tiden.
Pelle - Jaaa, nu är jag med. Jag tänkte på det här med stavar.
Jag börjar det jag tror är en powerwalk
Pelle väser- men gerej då Emma, det ser ju ut som att du är ute och åker skidor! Sluta hitlersläng med armarna. Jag skäms ju.

Sen gick vi precis som vi brukar göra, i ett mer lunkande tempo. Frida ringde mig däremot senare & vi har just varit ut på en iskall kvällspromenad i 2 timmar. Vi hann nästan hela Umeå runt i snabb takt. Jag gissar att det kan klassas som powerwalk, eller vad säger ni som vet?

KALAS.

Nu är jag hemkommen från middag & fika hos mina svärföräldrar. Kalas även kallat. Pelle firas massor. Igår, idag & imorgon. Här är jag i min kalasutstyrsel:
Marinblå/vitrandig sailorkofta - Top Shop UK
Blåvitrandig klänning - Gina Tricot
Kjol - Primark London
Strumpbyxor - Vila
kilklackar- Primark, LDN

SOBERNIGHTOUT.

Jag & Lina prövade lyckan på krogen nyktra som hallon igår. Det gick rätt bra ändå, eller hur lusen! Jag ser dock en röd tråd i våra foton från gårdagskvällen. Är det en sammanbiten min på varenda fotografi som innehåller någon av de nyktra tjejerna månntro?! Våra grabbiga vänner ser som vanligt väldigt avslappnade, salongsberusade & roliga ut.
Hur spenderade ni er lördag lovers?

DUBBELDAGENS.

Är inte dagens outfit som bäst när man får dela den med den bästa? Idag gör vi oss iordning för att kicka igång utelivet nyktra som hallon. Det här är vårt bidrag till att vara sunda förebilder.


Jag:
Sönderklippt Guns N roses tischa - Camden Market
Leopardkjol - Collectif UK, Camden
Strumpbyxor - Vila


Lina:
Kavaj - The Store
Vit tröja - HM
Shorts - Primark LDN
Strumpbyxor - Lindex
Tjocksockar - HM

BLACK SABBATH.

Titta vad som slank ner i shoppingpåsen idag (ibland känns det extra bra med pengar kvar på presentkort)


Perfekt med t-shirts från herravdelningen på HM i strl xs.

GRATTIS!

Det är ingen vanligt dag för det är Pelles födelsedag, hurra hurra hurra!

Stackarn har dock jobbat natt & kommer att jobba natt ikväll också, så min plan är att väcka honom nu & sedan låta honom sova resterande tiden. Men lite uppvaktning ska pojken få! Donut, kaffe & paket på sängen.Nu ska jag gå & väcka födelsedagsmonstret, wish me luck.

DAGENS/KVÄLLENS.

Dagens outfit är aningens sen. Det gör inte så mycket tror jag för bloggarnas värld går liksom på halvfart så fort helgen stegar på. Jag däremot går inte på halvfart utan har jobbat hela kvällen. Hoppas ni får en trevlig fredag, lovers!


Rätta till, stoppa in skjortan, ser allting bra ut? Vrid, nej det ser inte bra ut, klick..klick.. åhhh pose!

Blus - Indiska
Jeans - Boyfriendfit från Top Shop UK
Beiga boots - Din SkoTa en titt in hos Stefan förresten om ni gillar Kill Bill, han har en utlottning om DVD;n där, om inte annat så kan ni gå in & läsa bara för att det är en bra blogg! ;)

MIN DAG I BILDER.

Vi behövde inte gå till Teg i det kalla vädret idag. Min lillebror förbarmade sig över oss & skjutsade oss dit. Eftersom att vi är på gränsen till bankrutt också så gjorde vi den sniknaste saken av alla. Vi tömde spargrisarna på alla småpengar & tog all pant vi samlat på oss ett par månader & drog till Maxi för att casha in. Vi gick därifrån en matkasse + 100 kronor rikare. Det är såna här gånger jag önskat att vi sparat ihop en buffert när vi hade mer pengar. Mamma påminde mig om det för ett par dagar sedan & så fort första lönen kommer så ska minsann en del in på sparkontot, direkt! (vuxet)

                Till Maxi i supervolvon. Lillebror kör stadigt.                                      Titta, visst ser ni att det är minus 27 grader?Sedan tittar vi på Hitte Nemo med inlevelse                                     Och nickar i samförstånd med varandra


                        Men filmen är lång & C blir trött & gosig                                         Plötsligt blir busmorbror (Pelle) roligare.

FREDAGSMORGON.

Jag har, av oförklarlig anledning, haft ont i huvudet nästan hela veckan. Hmmm, nu börjar jag koppla ihop det med denna diet vi av någon anledning valt för att kickstarta våra nyttiga liv. Ingenting kan vara nyttigt om det gör mig ont, så hädanefter utformas det en 'allt-med-måtta-diet' i vårt hushåll. Jag är i alla fall mest stolt över att jag faktiskt inte haft något som helst sug efter pepsi max på en hel vecka & jag tror faktiskt att jag kommer att dricka mer vatten. Se, den förde något gott med sig!

Nu har Pelle varit iväg & köpt riktig frukost & jag ska göra mig iordning för att gå över till Teg & vara barnvakt till Colin. Det kan bli tungt att gå. Pelle kom just hem & sa att det var så kallt att det var svårt att andas. Så jag kikade på termometern & det stod visst minus 27! -27, vad i? Så kallt klarar inte ens jag av. Bajs. Det blir att klä sig varmt. Colin får värma oss med sitt vackra skratt ;)


TORSDAG.

En molande huvudvärk, förmodligen på grund av att jag druckit för lite vatten idag. Jag har spenderat förmiddagen med att frenetiskt söka något vettigt jobb. Jag älskar mitt jobb, men det börjar kännas att jag har en halvtid i plånboken & jag vill faktiskt prestera mera. Halvdassigt med jobb i Sverige så det blir mest sökt utomlands. Det är klart att det alltid kliar i fingarna att åka tillbaka till London, men Pelle är orubbar. Vi får väl se vad tiden utvisar. Jag ska försöka hålla ut här i Umeå till maj åtminstone.

Nu ska jag dra iväg på kvällsjobb. Det är vidrigt kallt ute. Mer än minus 20. Jag har på mig min allra varmaste klänning/tröja. Det brukar dra kallt på A där jag ska jobba ikväll.


Klänning/tröja - Åhlens
Strumpbyxor - Vila

CELEBRITY BIG BROTHER UK.

Om det är någon dokusåpa jag gillat så är det Big Brother. Möjligtvis den mest förnedrande & värsta dokusåpan enligt de flesta. Svenska BB är rätt trist men äntligen har Celebrity Big Brother UK dragit igång. Det är helt galet. De har tagit dit LaToya Jackson, Coolio & Verne (alltså minimeee) & blandat dessa med talkshow-värden Terri, Page3 bruttan Lucy, Ben från det gamla pojkbandet A1 vår svensk/brittiska mansslukerska Ulrika Jonsson och många fler.


Ben, still hot!

Det är så jäkla galet att jag måste skratta högt åt varje avsnitt. Coolio är tamefan den drygaste människan i världen. Han är som en uppmärksamhetsberoende femåring och han pickar på alla 24/7, vilket gör att alla blir tokiga & bryter ihop. Jag kan inte ens tänka mig att klara av att vara instängd med så många extrema personligheter mer än några timmar.


Lucy & Coolio

Ulrika

Skulle ni kunna vara med i någon dokusåpa? Isåfall vilken?

WISHBLOGGERS!

Människor jag skulle vilja se blogga:Lina, SjöBob, min bästa vän: Jag ville länge att hon skulle blogga & att hon skulle upptas av hela blogg-grejen på samma sätt som mig. Efter många månaders tjat så började hon nu i januari. Hennes blogg läser ni här

Per/Pelle/Pojkvän/Fästman/Sambo/Själis: Inte för att jag vill veta vad han gör/tycker eller tänker utan av den enkla anledningen att han går runt & påstår 'om jag hade en blogg hade jag garanterat haft fler läsare än du, alla skulle älska min blogg, jag är så jäkla rolig'. Han förstår inte att det faktiskt tar tid & att man måste leverera något. Sedan skulle jag sitta & skratta när han inte klarar av att uppdatera åtminstone en gång varje dag, när han ser att hans statistik faller så fort jag inte länkar & hur han slutar blogga efter tre veckor. Pelle; börja & sluta blogga så jag får rätt!

Köks-Tom. Kitchen Tom. Thomas: Min & Linas älskade äkta Londoner, vår förra headchef. Bitsk, elak, galen kock med så mycket humor att hälften vore nog. Jag måste nog slänga iväg ett förslag. Det hade varit grymt. Tom I need you in the world of bloggers.
När vi ändå kommer in på kockar. Gordon Ramsay: Åh vad jag hade velat att han kom in & bara sågade hela bloggvärlden. Jag vill ha elaka kommentarer av Gordon. Det är det enda jag vill. Snälla Gordon. Eller som man säger i brittlandet. Gordon, pleeeeaaase!

Mami, Mamma, Anna: Hon är bra på nästan allt, utom möjligtvis att sy. Min mamma slukar alltid böcker, hon äter dem. . Hon är även svenskalärare & jag känner att det behövs en välskriven vuxenmammig blogg med lite recensioner, lite nedklankning på tv-tittande & annan (enligt henne dumburks/fulkultur). Där de som har haft föräldrar som aldrig brytt sig kan gå in & få lite mammatjat. För ärligt, hur kul vore det att tatuera sig som tonåring om man inte hade någon som sa att det var såååå fult? Och tänk de som aldrig haft ett mammatjat?  Mamma kunde vara en stödjande vuxen, en signifikant annan åt någon vilsen tjej i tonåren. Jag är för ung för att vara förebild ännu. Men min mamma är bra. Hon gör saker rätt & fler vuxna behövs i bloggosfären. MAMMA BLOGGA!

Vilka är era önskebloggare?

OM MAN SKULLE INVESTERA I EN NY VÄSKA KANSKE?

Ja, ska man köra hela vägen på det här med levande föda så kanske det är dags att ta tag i de levande väskorna.
Nä, kanske ändå inte. Grymt fula. (oddee.com)


DAGENS.

Jag drar på jobb strax, när alla vanliga knegare kommer hem, då passar jag på. Trist men jag är van. Om ni saknar mig ikväll kan ni alltid smyga in på Linas blogg & läsa mitt gästbloggande jag gjorde tidigare idag. Ses väldigt sent ikväll eller imorgon lovers!Känner mig lite halvsliten utan sminket, men ansiktet ska få vila, punkt!

Klänning - Bik Bok
Väst - HM
Nitbälte - vintage
Pumps - Indiska


HÅRET!"

Jag antar att Pelle just läste mitt senaste inlägg för helt plötsligt från andra sidan rummet hör jag ett svagt - Emma, du är mycket finare i blont.

Haha, jag anar en viss rädsla i rösten.Mitt hår har varit fejkblonderat i några år nu & så kommer det att förbli. Den enda människan på jorden som tycker jag är finare i min vanliga färg är givetvis min mor.
Så fort jag har lite utväxt brister hon ut i ett - Åh Emma ska du låta det vara nu? Ska du ha din naturliga hårfärg?
Varav jag alltid följer med ett - Nej aldrig, jag ska alldeles strax bleka rötterna, jag har bara inte kommit mig för. 
Mamma - Men snälla Emma, kan du inte bara göra lite mörkare slingor, jag betalar om du går till frisören och färgar över det blonda.
Jag - Men mamma jag vill ju vara blond.
Mamma - Men det ser sååå overkligt & fejkat ut. (Ibland drar hon till med någon blond bimbobrud hon snappat upp i tidningarna; typ Linda Rosing)
Jag - Det är meningen!

Är hon på extra bitskt humör kan hon slänga in - tatueringar är såååå fult. Men den diskussionen är död. Mamma, läser du? Jag lovade en gång att jag skulle sluta tatuera mig. När du skulle skriva klart 'duvetvad'. Det står fortfarande!

Och idag har jag försummat min egen blogg till förmån för Linas blogg. Lina vill inte blogga idag, hon mår dåligt. Peppa henne & gå in & läs!

LÅT OSS TITTA TILLBAKA.

Jag uppskattar digitalkamerans intågande i våra vardagsliv, tro inget annat. Men ibland blir det bara så... så fel. Att korten aldrig försvinner. Dubbelhakorna, finnarna, de misslyckade kvällarna, de lyckade kvällarna då man ändå såg ut som stryk. De gamla raggen, de knasiga frisyrerna & de dåliga ideérna.


Jag kommer mycket väl ihåg min första dag med min digitalkamera. Det var som en ny värld & jag tog kort på allt. Jag fick den när jag tog studenten från Design anno 2003. Jag var så rädd om kameran att jag inte vågade ta med den ut på äventyr på studentkvällen. Det hade varit något att se tillbaka på. Däremot fotograferades det flitigt efterpå. Här är exempelvis mitt första digitala bakiskort:


Är det int underbart så säg. Dagen efter studenten, med ett  linne från Rhodos (oh tacky) & ett par beiga mjukisbyxor från Ica. Smink överallt. Brunrött hår?. Och vart är mina bröst? Jag vet att dom är små men här var det inga? Skumt. Kanske fick jag bröst när jag fyllde 19? Men det känns som att jag borde ha kommit ihåg det? Har jag bara haft bröst i sex år?


En mindre lyckad idé måste väl vara när jag & Lina kom på att vi skulle bli schlagerfanz. Vi skulle kasta vår rockiga sida för att bli sådär mysigt parvuxna. Vi var 17/18 = vuxna. Vi var inte ute & festade en kväll = vuxna. Vi såg på Schlager = vuxet. Så fel man kan ha. Och bilderna finns kvar. Tröjorna finns nog inte kvar dock. Vi tvingade Linas stackars mamma att gå in på telia & fråga efter sådana här tröjor. (De hade någon typ av schlagerkampanj - köp en mobil få en tröja) Kolla frisyrerna, kläderna. Linas döda blick & mitt konstlade leende. Det har inte blivit mycket schlagertittande efter detta.
Nä, jag hittade så mycket fler misslyckade bilder, kvällar och annat att gotta sig åt. Men vi tar det i omgångar lovers. Jag vill inte att ni ska få en alldeles för sne bild av mig. Jag är snygg. Egentligen. 

ÖRDISKETT.

Åh, jag vill ha diskett-örhängen. Det känns lagomt data-ny-retro-nostalgi. Är ni med?


(Finns hos: www.bytelove.se)

TISDAGSFÖRKLARING.

Kvällsuppdatering. Jag kommer hem med fasligt många kreativa ideér men de har bara med jobbet att göra. Jag känner mig ändå kreativ & det gör mig otroligt glad. Det var dock lite jobbigt på mötet när alla glufsade i sig vetelängd & kaffe. Det kan hända att jag dreglade lite grann. Jocke tyckte nog lite synd om mig & bjöd mig på två cigaretter. Det är tur att man har grymma arbetskamrater.

Pelle frågade i en tidigare kommentar så här:  Hur kommer det sig att du inte klarar av något nyttigt, E?
Sen har jag märkt av några frågor också angående min kur, varför jag äter sådant jag inte tycker om och så vidare. Så jag tänkte köra på ett försök till förklaring nu:

Jag tycker att nyttig mat är vidrigt. Det har jag alltid tyckt. Men det fungerar inte i längden. Jag är en TJOCKIS i en smal kvinnas kropp. När jag får bestämma själv så äter jag, utan tvekan, vegetariskt skrov till middag 3 gånger i veckan. micropizza & Margherita med pommes frites är också något jag äter minst en gång i veckan. Då har vi maträtter med köpta friterade pommes 4 av 7 dagar i veckan. Sedan käkar jag alltid vitt bröd med extrasaltat bregott och fet ost på. Ibland varvar jag med att slänga på lite gurka också. De övriga 2-3 dagarna brukar jag få infall av att vara nyttig. Med nyttig menar jag då att ha ETT nyttigt alternativ dränkt av annat onyttigt. Exempelvis sojakorv eller quorn(nyttigt) dränkt med ketchup, vitlöksdressing, ugnsbakade pommes/kroketter/potatisklyftor med massor av pommes-krydda. (onyttigt). Till detta konsumerar jag säkerligen minst 10 liter läsk i veckan & minst 2-3 cigg om dagen & dricker aldrig vatten! Så fort jag blir sugen på något så äter jag även chips, dip, popcorn och mera mera mackor flera gånger i veckan. (Det är klart att detta går i vågor, ibland glömmer jag helt bort att äta & ibland äter jag mycket nyttigare och får vissa ryck, men att överhuvudtaget kan se ut så här i veckor i rad är väl skäl nog)

Usch, det är faktiskt rätt läskigt att läsa igenom. Så ni som tycker att jag är fin som jag är & inte behöver detoxa ut lite gifter ur kroppen kanske möjligtvis skulle ändra er om ni såg hur jag såg ut inuti. Det är inte bara utsidan som räknas lovers! ;)

TISDAG.

Sunkdag med sunkiga jeans & t-shirt. Jag ska på jobbmöte ikväll så det är möjligt att jag iallafall måste byta jeans till ett par som inte visar mer häng än kidzen gör. Men just nu känns detta extremt bekvämt & eftersom att jag för en gångs skull låter min mage må bra så blir veckorna framöver även hudbra dagar. Jag undviker vanligtvis smink också, men nu avstår jag helt. En ny människa.

Gud vad less ni måste bli på det här tramset, till och med jag blir less på mig själv. Om det glädjer någon så kan jag meddela att jag känner lite spya komma upp ur min mun bara för att jag tvingat i mig 3dl naturell youghurt. Youghurt är det vidrigaste jag vet. Men nyttigt tydligen. baaaah, gaaaah, uäääh. Säger ni förresten Jågert, Jågurt eller Jågart?

T-shirt - Carlings
Jeans - Gamla, stora plufsiga saker.

VATTEN. MMM. ELLER?

Rådet under denna detox-kur är alltså; om du blir hungrig; drick vatten.Drick..Vatten...Hungrig...Va? Åt helvete med vatten, nu börjar jag bli förbannad. Det är tur att jag får röka. Annars finns det stor risk att Pelle redan rykt ut genom balkongen & våra ständigt-bankande-i-väggen-grannar hade fått följa med. Sluta banka. Hur många tavlor kan man sätta upp under en livsstil? Eller har ni sex som hammare & spik? Jag fattar inte.

Nu ska jag mumsa vidare på mina rivna morötter. (Jag är egentligen inte hungrig. Jag är sur & grinig för att jag inte får i mig min vanliga dos av pepsimax, mackor, ost, bregott, pommes, vitlöksdressing, ketchup & chips)

Bajs and out.

SNÖ & QUORNFILÈ.

Hemma från jobb&möte. Jag känner mig stolt över allt vatten jag druckit idag. Ett steg längre mot mitt nya liv. Nu äter jag torra quornfileér utan vare sig krydda eller marinad, men har ändå energi att göra något. Jag vill leka i snön. Jag vill bygga snögubbar. Helst så här många! Ska vi bygga en snögubbsarmé?


HÄSTBAJS.

Nä usch så vidrigt. Kokta ägg, utan något alls till & spenat till lunch. Spenat luktar hästbajs. Jag hatar mitt nya nyttiga liv & det har bara gått några timmar, gaaaah. Jag börjar dock ana en viss dragning till vattnet. Vattnet är det enda som inte smakar något, vilket känns som en lättnad efter att ha mumsat på hästbajsspenaten.

Nu ska jag ta ett bad, en ansiktsmask, läsa en bok, tända ljus & försöka göra det bästa av det här.

GRYMMA T-SHIRTS.

Surfade in på tshirtstore.se & insåg att de hade grymma unisex tshirts. Januarilön - kom till mig!

MÅNDAGMORGON.

Morgondiskussion om detoxdieten jag, Pelle, Marw & Lina börjar idag;
Pelle -
Ja men man behöver väl inte följa den slaviskt. Det är ju som inte mest viktigt att gå ner en massa, bara få ur gifter Alltså man går ner tills...
Jag avbryter snabbt & avslutar meningen själv - tills man försvinner.
Pelle - eh nää nä oj.

Ja, alltså inte en bra måndag. Måndagsångest efter insomnia. Jag brukar vara lite ömklig när jag inte sovit på natten. Men jag ska försöka somna, snart. Då blir jag mycket trevligare & mindre 'emo' (as my kidz would say) ;)

TATTS.

Så här i tatueringstider (tatueringstid hos Olle är bokad till den 23 januari) blev jag överlycklig av att hitta en mapp på datorn vid namn tattoos bland mina album från tidigt 2000tal. När jag bläddrade igenom mappen blev jag mer & mer förargad & ändå lite lättad att jag, på tidigt 2000tal ändå hade vett nog att avstå trenden med tribals. Det här är bara ett litet urval av vad jag, då, ansåg var snyggt.


REKLAMKOMMENTARSHATET.

En liten notis bara. Jag har ÄNTLIGEN lärt mig hur man tar bort kommentarer. Aldrig mer fjortisbloggreklam i min blogg. Den värsta fick jag idag från anonym (det vill säga bloggaren själv) där det stod: Hej du borde kolla in min kompis blogg blablablaosvosv.blogg.se. MEN troligt, Troligt! Troligt att någon anonym kompis sitter & gör reklam för sin kompis blogg i andras bloggar? Nä fyflate. Gör du reklam för din egen fjortisblogg i andras bloggar så kan du för fan stå för det själv. Det här var det lägsta!

Jag önskar alla reklamkommenterare en diarrésöndag.

VACKERT.

Vi skrattade igår. Vi skrek även & dansade utan dansgolv. Det var en stekare på Invito. Det kommer jag ihåg. Märk nu att vi bor i Umeå. Stekare brukar inte finnas här. Han var lång, blond med bakåtslick. Det var konstigt. Han kanske trodde att han var dyngsnygg eftersom att varken jag eller Lina kunde sluta stirra. Han var inte snygg, bara malplacerad. Några ögonblick efteråt händer det. Jag rider en känguru. Luftrider. Det var konstigt. Jag var nog mer konstig än stekaren. Jag daskade även luftkängurun i riktig AmericanPie-stil. Jag måste trott att jag var kung av världen igår. Jag kommer ihåg att jag tyckte att jag var skön. Jag tror inte att någon som träffade mig igår håller med. Hur kommer det sig att man tappar all självinsikt med första vinglaset?Madde & Annawii i min soffa igår. Så här såg vi ut. Oavbrutet, hela kvällen, skrattandes. Vackert!

IDAG VILL JAG INTE ENS KLIVA UPP.

Jag sminkade bort bakisheten igår, så gott det gick & körde på en kväll till. Vi slutade på invito vilket var helt ok. Jag träffade några londoners, dyngskönt. Jag saknar språket. Av någon anledning så låter min britt-engelska mer som engelsk-australiensk. De var övertygade om att jag var en londoner som bott i australien. Vilket slutade dessvärre med att jag red på en känguru. 'nough said.Lina & jag. På kroppen hade jag en 'the doors' sönderklipp t-shirt & min leopardkjol från bikbok

DEN KOM TILLBAKA & BET MIG I RÖVEN.

Huvudet dunkar efter en ickeplanerad utgång. Klockan två kom jag på att jag inte har något att dricka inför kvällen. Snabb som en räka funderar jag ut hur jag ska få någon annan att gå till systemet åt mig. Det värsta som finns är att gå på systemet bakis! Det slutade med att Dagge gick ner om jag bakade pizza åt honom. Så just nu bakar jag alltså pizza. Så här i efterhand känns det som att jag förlorade. Systemet fram & tillbaka tog inte ens tio minuter & nu har jag slitit i köket en timme.

DETOXERA.

Ideal, ideal, ideal. Anorexi, självsvält & bulimi. Jag är smal, men jag vill bli smalare. Jag vet. Det är fel. Jag är fin som jag är. Det är fint med lite rumpa. Mina kärlekshandtag är så söta. Men vaddå Emma du är ju jäättesmal, tänk om jag kunde se ut som du? Jo men nu ser du inte ut som jag eller hur? Jag skulle också vilja ha ett heltidsjobb, mer än 25:- kvar på kontot, friska föräldrar, ett evigt liv, en resa jorden runt & en stringhylla. Det är saker jag inte kan få just nu. Min kropp däremot, den är helt gratis att forma & den skall formas. Jag vill inte ha muskler, jag vill bara få en kickstart in i ett nytt liv med mindre skräpmatssug, mackätande & magbesvär. Jag vill kunna ha på mig en magtröja utan att skämmas för min mage även om jag skulle skämmas över själva magtröjan. Jag vill vara stolt över hela min kropp & snopp, eh nä snippa.


(Nej det här är inte min röv, det här är vad som sitter ovanpå.
I folkmun kallat kärlekshandtag. I min mun kallat djävulens avkomma)


Jag går på detox på söndag. i Två veckor. En avgiftning efter julhelgen. Jag ska klara mig utan pepsi max i två helger, utan mackor i två helger, utan kolhydrater i två helger. Jag ska börja dricka vatten, vatten smakar bajs. Jag hatar vatten. Jag skiter i om jag blir uttorkad. Nu kommer jag att bli tvingad till att gå & vara fuktig hela tiden. För det är väl motsatsen till uttorkad? 

 Jag hoppas att jag kommer ur detta som en sån där vidrig människa som bara ääälskar vatten & hellre dricker det än något annat. En sån där jävel som på lunchen väljer att köpa mineralvatten istället för läsk fastän det har samma pris?! Skrämmande. Vi får väl se.

NÄE, DET BLEV UTGÅNG ÄNDÅ.

Nä. Först trodde jag att jag skulle jobba. Sen trodde jag att jag skulle sitta hemma & lusa, men vänner är vänner & vänner är bra på att övertala. Så jag ska gå & se 6th awakening som spelar på hårdrocksklubben Yunkyard ikväll.

 

Jag kommer nog inte att stå längst fram. Men jag gillar att gå ut & jag uppskattar musik även om
detta är lite väl hårt för min smak. Nu måste jag skynda mig iväg till Lina som står för förfesten.
Skinnbyxorna jag sydde om för ett par dagar sedan premiäråker på, topp är ännu obestämt. Ciao!


Klickbar bild.

SPOILED PIECE OF SHIT.

Vad ääär det i påsen? Jag blev ännu mer bortskämd av min lillebror när vi sprang ner på stan.
En jeansskjorta från JC. Tack snälle bror. Det är trist att inte ha några pengar när shoppingbegäret slår på!

 

Så då kör vi dagens direkt. Påbylsad & avbylsad:
Mössa/halsduk - Present av Lillebror från Amerikat.
Skinnjacka(fejk) - Primark, LDN
En till halsduk - HM
Skinnhandskar - HM
Jeansskjorta - Crocker, JC present av lillebror
Randig tröja - HM
Nitbälte - Vintage
Svart Linne - HM
Leopardkjol - Bik Bok
På fötterna - Uggs

LILLEBROR ÄR HEMMA!

Lillebror 2 är hemma. Lillebror 1 & jag bråkade lite halvdant i bilen om vem av oss lillebror 2 köpt saker åt. Lillebror 2 hade visst köpt saker åt oss båda. Jahaja, men jag hävdar att mitt paket från USA var bäst. En Mösshalsduk.


Lillebror 2, även kallad Erik, med nyfärsk trädtröja från Amerikat.


Min nya mössa från Amerikat.


Jag i min nya mössa från Amerikat. Nu drar vi, hej!

CONVERSE ALL STAR HI-TOP THE DOORS.

Jag vet inte om ni noterat att min mp3, mitt skivställ, min garderob, min lp-back, mina väggar, min header & min kropp invaderats av den absolut största, vackraste, finaste, dödaste sångaren/poeten någonsin. Jim Morrison. Jim är med mig var jag än går, han sitter tryggt på mitt ben. Men vore det inte vackert om han också fick gå i mina fotspår? Jag är såld på Jim & jag är såld på converse. Det här kan inte vara annat än lycka & jag tackar alla existerande gudar för att jag fick Lina till vapendragare då hon uppmärksammar sådana här viktiga skor & skickar länken till mig. Nu längtar jag verkligen efter januarilönen.
LEGO NOSTALGILegobestick & Lego ipod-högtalare från www.fredflare.com

NORRLAND I SJÄLEN.

Renen fick företräda allt land väster om Bottenviken vid Gustav Vasas liktåg 1560. På 1590-talet dekorerades vapnet med stjärnor. Västerbottens landskapsvapen;
Jag (i ett vredesutbrott)
- Den här pöshkans disken!!

Ibland är jag mer norrlänning än jag tror. Jag kanske skulle videoblogga så ni får höra min ljuva norrländska stämma när jag spottar & svär. Jag brukar bita mig i tungan när ett 'int tyck ja he int' smyger fram. Det här med att glömma E på slutet av ord, det kan få ödesdigra konsekvenser. Jag kan lika gärna gräva ner mig i en snöhög & vänta på första bästa lapp (förlåt, den politiskt korrekta benämningen är same) som kan ta mig hem till kåtan & göra mig till en riktig kvinna.

Dialekter, vad har ni för dialekt & vilken dialekt anser ni vara sexigast?


TORSDAG.

Jag ska slänga i mig några quornfiléer & skynda iväg på jobbet. Hoppas ni får en dyngskön torsdagskväll!


Linne - HM
Bälte - Vintage
Jeans - Gamla, omsydda
Skor - Skopunkten

EAT PUSSY, NOT COW.

Det är naturligt att äta kött. Människan har alltid ätit kött.

Bullshit. Människan har kanske alltid ätit kött MEN aldrig ätit så mycket kött som just nu. Förut var kött en lyxvara. Nu är det vardagsmat. Människan jagade dessutom sitt eget kött. Jägare respekterar jag. Klarar du av att kliva upp 4 på morgonen, slänga på dig vadarstövlarna & jägarhatten, paddla kanot med en galen jaktlabrador & sitta tyst i flera timmar i iskall höstvärme & vänta på en liten tjädertupp & du klarar av att sikta & träffa plus att du har fostrat din jakthund så bra att den hittar igen din döda tjäder & paddlar hem igen några timmar senare - då ska du ha all credd i världen & äta ditt torra fågelkött.

Däremot har jag svårt att respektera de som säger; Joo men jag köper bara kött från ställen där djuren har haft det bra. GÖR DU? Ärligt? Så du menar att du kollat påläggsskinkan? Falukorven? Köttfärsåsen? Fläskfilén? Och du har aaaldrig tagit det billigare alternativet? Är det märkt på paketet? Står det; Ja här på Svenssons farm har oxen haft en underbar tid. Han fick en promenad varje dag, fick sätta på några damer, fick några kidz, rikligt med mat & fina vänner?

Jag förstår inte att det  fortfarande finns affärer i Sverige som tar in annat kött än det som har 'behandlats bra' för inte en enda jävla människa jag snackat med erkänner någonsin att de skiter själva fan i huruvida grisen har haft det bra eller inte innan de lägger skinkan på frallan!

Säg istället bara; Nä fyfan jag älskar kött & jag skiter i om kossan har torterats i tre år så länge jag får min köttfärsås. Var ärlig. Då respekterar jag dig! Oj, vilket upprört inlägg. Det här kan bara betyda en sak. Jag & Lina har eggat upp varandra igen och tycker att hela världen är knäpp! I'm no meateaterhater, Pelle mumsar mer än gärna i sig falukorv & även om jag rynkar näsan åt det så är han ärlig i sitt falukorvsätande. Han kompenserar; ett vegetariskt mål mat i veckan är bättre än inget. Det kan du också göra!


GOSSIP GIRL FANZ.(tees $26 på www.fredflare.com)


Jag skulle köra på en TEAM CHUCK, vilket team skulle ni bära?

TACK.

Jag vill tacka exet som fixar & trixar med min blogg, är en trogen läsare(?!) och ger mig råd. Exet har alltså photoshoppat fram min header, fixat min bakgrund & allt möjligt.

Kan man vara vän med sitt ex? Jag kan. Han kan. Vi kan. Mitt ex är världens bästa ex. Vi avslutade allt som vänner & vi är fortfarande vänner. Jag skulle inte heller tro det om någon annan skrev det, men det är så det är. Exet är en bra vän, men för mig; en otänkbar äkta man. Vi är alldeles för olika och vi har alltid velat åt olika håll. Vi hade 5 år tillsammans. Flertalet fina. Fokusera på exet nu då. Han är singel & snygg. Raggkommentarer mottages tacksamt. Tjejer med hår på bröstet undanbedes vänligt.

Exet på sin favoritplats på jorden. I backen, med brädan, tolkandes efter skoter eller annat dumt.


Exet på min & Pelles balkong i Gamlebyen, Oslo med Wayfarers & sjal som jag köpt i London givetvis!

EMMA LEVER ROCKN'ROLL.

Jag tänkte vara rockn'roll ikväll och kasta ut min symaskin från balkongen. Jag svor skrek och sparkade luft. Pelle blev arg för att jag var arg & tänkte säkert också kasta ut min symaskin från balkongen i förhoppningen om att jag skulle följa efter. Efter en burk pepsi max & lite nikotin kom jag och symaskinen överens om att vi gör klart jobbet med skinnbyxorna för det är mer rockn'roll att ha skinnbyxor än att ha en krossad symaskin.


CONCENTRATION MAESTRO!

(rubriken måste smakas på med kraftigt läspande spansk accent)

Jag spenderar kvällen framför symaskinen och spottar & svär.
Har några projekt på gång. Först ut är skinnbyxorna som ska få sig en jävel!


DEBORAH HARRY


Och ur högtalarna ekar det;
I'll walk down the mall
Stand over by the wall
Where I can see it all
Find out who you call
Lead you to the supermarket checkout
Some specials and rat food, get lost in the crowd

ONSDAG.

Jag har en viss förkärlek till de korten de flesta raderar direkt på kameran. Outfitbilder har jag extremt många utav den mindre lyckade sorten, men jag klarar inte av att slänga dem, nä jag vill till och med publicera. Det är som ett vackert bråk mellan mig och min självutlösarfunktion på kameran. Nej vi är inte vänner. Idag hade vi exempelvis den här konversationen:

Självutlösarfunktion - Klick.....Klick....Klick..Klick..Klickklickklick..
Jag - men helvete satan, kan jag få he på mig skojäveln först,, NEEEEJ
Självutlösarfunktion(Med ett belåtet flin) - KLICK!


Tischa - The clash merch.
Kjol - Lindex
Skor - Skopunkten

SOVER INTE.

Insomnia. Jag vill ha en ögonmask. Helst en napoleon dynamite mask.(www.fredflare.com)

HÖST & VINTER

Finaste Anna har utmanat mig (och jag är ju inte den som är den)

En liten lista om hösten och vintern (även om vintern inte är över):

Bästa köpet:
Skinnklänningen från Carlings.

Roligaste festen/utgången: Svårt att komma ihåg, men både juldagen & annandagen hade vi rätt skoj.
Höstens låt: Glasvegas - Daddys gone
Roligaste resemålet: Den här hösten & vintern har mina resemål sträckt sig så långt som IKEA i sundsvall, så jag måste väl säga det.
Bästa bio: Australia.
Höstens foto:

Lina anser att jag är för ful för att få vara med. Jag hämnas genom att göra ap-armen.
Höstens flirt: Näe, det har varit lite torrt på flirtfronten då man är stadgad.
Bästa dagen: Julafton.
Jag har lärt mig: Att släppa vänner som tar mer negativ energi än vad de ger.
Frisyren: Platinablont.
Väskan: Det är svårt att välja, men mina tre favoriter har varit (och är)
min marc jacobs, Ramones tygväskan & min lilla clutch från Primark

Plagget: Allt i skinn/skinnimitation.
Musiken: It´s indie rock n roll for me. Ja och... Indie/hårdrock/country/ska/punk
Höstläsning: The Dirt - Mötley crue
Beautyprodukten: Boots har fört mycket gott med sig., bla; Palmers Cocoa Butter

Smycket: Förlovningsringen of course.
Kaffe: Det mesta, så länge det är svart. Gärna det rättvisemärkta på Barista.
Skorna: Svarta pumps & ankelboots.

Och nu så vill jag höra om Linas, Linas & Sassys höst & vinter i skönhetens tecken ;) (och gärna fler)

HAHA VA?


(http://apina.nwpshost.com/medium/m_5873.jpg)

TÄCKET I SOFFAN.

Klockan är snart halv ett & jag planerar inte att komma ur min pyjamas än på ett tag. Jag har masat mig med täcket till soffan & datorn för att få se ett nytt avsnitt av Gossip Girl & One Tree Hill. Pelle kom hem runt åtta imorse från jobbet så han sussar fortfarande sött, vilket innebär att jag måste sysselsätta mig själv tyst. Aptrist. Nä nu åker hörlurarna på!

Mina favoritpyjamasbyxor från David & Goliath

RENSA, HITTA GAMMALT!

Jag har börjat rensa i min garderob och bland massa gamla boxar & lådor. Jag är en samlare och slänger sällan saker - vilket känns som julafton då man helt plötsligt hittar massa godbitar. Jag hittade exempelvis mitt gamla pärlhalsband från Dior & en gammal anteckningsbok från första gången jag bodde i Holland 2003.I den lilla anteckningsboken har Julia skrivit ner Monas försök med att skämta med vår holländske kamrat Eddie:
______________________________________________________________________________
22/11-03
Eddie bor när redlight (legalt hordistrikt) i Haag.
Mona - Det är ju bra ifall lusten faller på.
Eddie förstod aldrig skämtet och Mona orkade inte säga det igen och nu två veckor senare kommer Mona på att hon sa skämtet på svenska till honom.
______________________________________________________________________________

HEJJA JONAS!

Det här kan nog bli ett jättefånigt inlägg men jag har gått & tänkt på detta hela dagen. Ni har säkert hört talas om 'Jonas Gardells utbrott' i Stjärnorna på Slottet. Detta var ett av alla samtalsämnen på kalaset jag var på igår. Jag blev så nyfiken att jag till och med var tvungen att kolla på avsnittet på webbtv igårkväll.

Okej, Jonas Gardell beter sig som en barnrumpa - men samtidigt förstår jag Jonas ångest. Fyfan att behöva sitta & plinka på någon fiol, lära sig något jäkla stycke för att sedan visa upp det för publik. Jag hade haft exakt samma ångest. Det är ungefär detsamma som att komma till någon förfest & tvingas att spela det förbannade Singstar. Förnedrande & inte ett dugg kul att vare sig medverka eller vara publik!

Sen att alla över 40 förfasas över Jonas utbrott är väl ändå bara fånigt. Tittar inte alla på detta program för att just se intrigerna? Är det ingen som har märkt att den gamla damstruttan som sjunger opera är helt galen? Näe men det är ju finkultur! Superintegritetspianisten som ordnade skiten då och gick själv därifrån för att få massage?!  De är då enligt mig riktiga kokkotomtar!

Jag hade nog gjort exakt likadant om jag var Jonas & tvingades förnedras på det där viset. Hejja Jonas och hejja Janne Loffe Karlsson, vilka lirare. Det är för de två galna mupparna som jag måste se nästa avsnitt!


(bild från expressen)

MÅNDAG.


GnR t-shirt - Camden Market
Linne - MQ
Bälte - Vintage
Slitna utsvängda jeans - Vintage

ROCKBJÖRNEN.

Hur röstade ni? (rösta här)

Jag hoppas speciellt på:

Miss Li som årets svenska kvinnliga artist
Lars Winnerbäck som årets svenska manliga artist
Sugarplum fairy som årets svenska grupp
Melissa Horn som årets svenska nykomling
The Killers som årets utländska grupp
Glasvegas - Glasvegas som årets utländska album
Joakim Thåström som lifetime achievement

(http://www.svd.se/multimedia/dynamic/00007/11032993_7742b.jpg)

KALLAST I LANDET.


ur www.vk.se

COURTNEY LOVE.Oppi-do
Jag vill ju va som du
Jag vill se ut som du
Gå som du-u-u-u
Det vill jag nu-u-u-u

SÖNDAG.

Idag har jag tvätt-tid så jag springer ner i tvättstugan med jämna mellanrum. Klockan tre ska jag promenera över till mormor på kalas. Sedan blir väl resterande söndag fylld med vanliga söndagsaktiviteter såsom att klia sig i röven, zappa mellan dåliga niofilmer, måndagsångest & sådär lagom insomnia.


Klänning - vet ej, bytt med Sofia
Skärp - Pieces accessories
Rödprickig väska - Primark

ÄNTLIGEN PEPSI.

Nu förstår jag varför jag varit så hängig idag. Det var inte för att den jävulska mensvärken hade satt sig på ryggen. Det var självklart för att jag inte druckit pepsi max på två dagar. Det här höll på att bli tredje dagen utan. Efter att jag somnat till samma avsnitt av numb3rs för tredje gången beslutade jag mig för att trotsa den minus20gradiga kylan för att gå ner på kiosken. Efter att mina ben frusit till is tänkte jag att det omöjligt kan vara värt det men joo, det är fan det.


Skinnjacka - Carlings
Mössa - Frank Dandy
Vantar - Mormorstickade
Linne - H&M
Jeans - Cheap Monday
Strumpor - Mormorstickade
Fejk-uggs - PrimarkSUPERLÅNGATOFFELSTRUMPOR.


Min fina julklapp som jag helt glömt av att visa. Mormor har stickat grymma superhöga tofflor åt mig. Bästa mormor!

PYSSEL MED RINGEN.

Min förlovningsring har hängt, väldigt provisoriskt, i en silverkedja runt armen. Nu har jag däremot löst det för en stund framåt med ett flätat läderarmband istället då jag, allergisk som fan, fick eksem överallt av den jäkla silverkedjan.
Nu får ringen sällskap med ett peacetecken & ett P. När jag skulle inhandla P;et tänkte jag först, nä fyfan så töntigt. Sedan insåg jag att jag faktiskt är en tönt och köpte det i alla fall. P står för Pelle alltså. Peace, Love and Pelle heter min kreation ;) Töntigheten personifierad.


EN EKOLOGISK UTMANING

Läste den här utmaningen hos bambi.bloggagratis.se Om BRA SAKER MAN GÖR FÖR MILJÖN & TVÄRTOM!

De 3 bästa sakerna:

  • Jag äter inte kött. Köttindustrin står för mer utsläpp av koldioxid än vad självaste transportindustrin gör.
  • Jag har ingen bil, vid längre sträckor åker jag kommunalt, annars använder jag benen.
  • Jag tänker på miljön när jag handlar. Finns det ett ekologiskt alternativ när jag handlar mat så väljer jag det. Vi köp av kläder och inredning blir väldigt mycket inhandlat i andra hand, via secondhandbutiker, tradera & liknande.

De 3 sämsta sakerna:

  • Jag & Pelle har båda datorer som allt för ofta står på standby av ren lathet.
  • Ibland fuskar jag i källsorteringen. (Dvs slänger en glasflaska på brännbart) 
  • Jag åker hellre flyg än tåg.

3 saker jag vill bli bättre på:

  • Inte låta saker stå på och dra massor av energi.
  • Sprida budskapet vidare, få fler människor att tänka på miljön.
  • Försöka dra ner på onödiga konsumtionsvanor.

Alla bör rannsaka sig själva och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället att bara göra denna lilla utmaning. Skriv en kommentar om ni också gör den, jag vill läsa :D


SNUSKIGT!

Nämen, vem är det som har lagt en sats i mitt ljusfat & stoppat ner vekar i det? Mycket osmakligt.


FÖRSENAD JULKLAPP

Pelle hade många ess i jackärmen denna jul. Med posten idag fick jag en försenad julklapp. En grym julklapp. En julklapp som får mig att brista ut i falsk kärlekssång till Pelle tills han helt sonika ignorerar mig och går därifrån 'oh baby I love your way, every day, eeeeey´ osv.

PROBLEM PÅ SKITHUSET.

Jaha, då var man där igen. Det tar en hel dag innan man orkar inse faktum att det inte går att torka sig med servetter mycket längre. Man är på hemköp två varv och glömmer skithuspapper båda gångerna. Jag och mina tvångstankar hindrar mig från att gå ut och 'bara' köpa toapappret dessutom. Tur att man har vänner med bil och tar en storhandling på coop då. Då är det mycket enkelt att elegant slänga upp en hel radda med skithuspapper på vagnen. Jag & Pelle har även diskuterat gästers bajs/kiss och hur vi borde ha en hållare till flera pappersrullar så att inte det pinsamma händer att någon faktiskt satt sig ner, gjort tvåan och sedan upptäcker att det inte finns papper. Som vanlig dödlig skulle i alla fall inte jag våga skrika på värd/värdinna inne från toan. Nästa köp blir alltså toaletthållare. Ser ni vad omtänksamma vi är mot gäster, när ska ni komma & fika & slå en drill/bubba på vår toalett?

Jag som älskar servetter får dock en annan upprörande tanke när jag måste använda servetter som skithuspapper. Vilka servetter ska jag använda? Ska man enbart gå på kvantité; typ leopardservetterna har jag många av så jag tar några därifrån för att jämna ut? Eller kör man på 'fulast'-principen, bli av med de fulaste servetterna först?  Vilken servett skulle ni välja om ni inte har något toalettpapper att torka er med?


MINA NORRBAGGAR.

Vi har storartat besök från Oslo i dagarna & det är så mysigt att höra norska & träffa vänner jag inte sett på flera månader. Vi diskuterar musik, framtida resor och skvallrar om allt som hänt sedan sist. Jag stortrivs. Jag är nu lite mindre bakis men inåtfinnen är kvar! Imorgon blir det utflykt med mina norrbaggar. Vi åker kanske ut till ön, går på stan men framförallt umgås mer. Mina finaste minnen från Oslo var tillsammans med dessa två;

(Kort  på L & E från i somras då vi tog en dagstur ut på öarna!)

SÅ HÄR STARTAR 2009

Jaha, jag inleder 2009 starkt med en finfin baksmälla, inåtfinne på näsan som gör ont & en stökig lägenhet. Jag kunde inte tänka mig en bättre start. Bara därför har jag tänkt ladda upp de mindre smickrande bilderna från igår. Ni vet, de där som hamnar på kameran & deletas innan de ens rör datorn, än mindre bloggen. Nä 2009 ska vi köra i ärlighetens tecken. Det är så här vi ser ut när vi firar nyår:


Äta, skratta, blunda, vrid till oigenkännelighet.Möllenöööö, möööööllenuuuu, ööööööööö uuuuuuuuuMmmmm, muuuuuuuu mmmmmmmmmmmmm


Bara för att mildra det arga samtalet från Lusen Lina (mittenbilden) så kastar jag in två kort på mig själv. Dubbelt upp liksom. Bli inte arg, det är ju faktiskt ett nytt år ;)

RSS 2.0