Spontan?

Jag tror allt som oftast att jag ær en sån dær hærlig spontan person, som bara kan dra ivæg hit och dit, hitta på saker & ær hur fri och avslappnad som helst. Det visar sig aldrig att det ær så. Med åren så får jag mer och mer panik nær inte saker ær planlagda och det kraschar alltid samman med en av mina bæsta vænner J, som faktiskt ær så spontan.
Før tre helger sedan så ringde han och sa att han skulle hæmta upp mig om en halvtimme på fredag eftermiddagen. Før då hade han hyrt en bil och fått før sig att vi skulle dra från Oslo och semestra på væstkusten i Sverige.

Idag gør han samma sak, fast en dag i førvæg ioførsig. Han meddelade først bara att vi skulle dra till London imorgon. Det gick faktiskt inte før biljetterna var alldeles før dyra. Sedan fick jag infot att det skulle bli en weekend i Køpenhamn istællet. Så nu efter jobbet måste jag dra hem och packa, før att sedan åka direkt efter jobbet imorgon till Køpenhamn och jag får smått panik. Vi har inte något hotell, inga planer eller någonting. Så nu tar jag varje tillfælle på jobbet att googla allting om Køpenhamn. Någon som har några tips?

Morrn.

Igår blev faktiskt en aktivare dag æn jag planerat. Jag drog till Oslo S direkt efter jobbet, shoppade lite klæder till mina brøder och Per. Inget till mig sjælv dock, men jag har spanat in ett par skor på sommarsalget på Wedins som jag tænkte ta en extra titt på idag efter jobbet. Efter det blev det nå glas rosè på en uteservering på Grønland. mysigt mysigt. J hade hatt. Vi kanske ær ett hatt-gæng ændå..

Nytt land, nya tag, ny lægenhet!

I och med att jag nu kan børja rækna ner dagarna till min flytt så børjar också mina inredningsfingrar att klia. Jag har sedan længe varit fast i 60-tals inredning och det verkar inte vara något jag blir av med i førsta taget.

Det enda jag faktiskt har sparat från tidigare møblemang i Sverige ær fyra køksstolar som jag inte hade hjærta att gøra mig av med. De står nu i sækert førvar hos en kær slækting. Annars ær det bara tonvis med klæder och småsaker som jag har att pryda lægenheten med.

Tacka vet jag andrahandsmarknaden. Så fort jag har tid nu på kontoret så kollar jag blocket efter fynd och jag hittade en finfin teakhylla från 60-talet som nu ær min, så den står och væntar på mig nær jag flyttar tillbaka :)
Den ska dæremot inte ha någon stor datorskærm och massa skit på den,
utan den blir nog min hylla før mina finaste ting!

Min hatt, den har tre kanter..

Jag trodde inte jag var en hatt-mænniska, men jag trotsade mina egna grænser och køpte en hatt førra veckan & jag fick faktiskt en del positiva kommentarer. Jag fick dock negativa kommentarer från de nærmsta. dvs pojkvæn och min mor och far som var på besøk i Oslo i helgen, så nu måste jag kanske tænka om... Hatt eller inte, vad sæger folkens?


Tillbaka

Jag har varit osynlig i några veckor. Mest beroende på mitt førbannade internet hemma, som kastar ut mig så fort jag kommer in, samt ferie och sykdom på jobb, så jag har inte hunnit blogga på arbetstid ;) Men nu har de flesta kommit tillbaka och jag hinner snika in 5 minuters bloggande ibland. `

puss!

Øvertid.

På jobb, øvertid hela veckan, men det ær ingen som ringer till mig nu, så jag førsøker døda lite tid, kanske blogga lite då :) Har alla haft en bra dag?

Jag får løn idag, så det blir att direkt gå och se om jag kan køpa något nytt, det brænner i shoppingfingrarna !

Söndagsångest.

Det känns inte kul att gå tillbaka till jobbet imorgon, så nu efter allt slappande så börjar ångesten knacka på. Jag försöker glädja mig i tanken på att äntligen flytta hem, men det är inte heller bara röda rosor. Jag har fortfarande inget jobb i Umeå & det är inget som heller är lätt ordnat. Har suttit nu några timmar och sökt några jobb i alla fall, men det blir nog att välja bort socialt arbete och söka allt möjligt, inte ett socionomjobb i Umeå så långt ögat kan nå. suck!

Goda söndag.

Idag är min plan att;
Gå upp sisådär 2 kilo eftersom att jag ska frossa i alla svenska godsaker jag fick med mig från Smögen. Jag ska käka minst tio polarmackor, sniffa hockeypulver & försöka att inte röka upp hela limpan med cigg. (I'm in heaven)

Roadtrip.

Fredagen var riktigt slitig på jobbet & jag längtade bara efter att få komma hem och slänga mig i sängen, men vad händer? Finurliga kompisar ringer så fort jag har kommit ut från jobbet & meddelar att en bil är hyrd & helgen blir som ingenting annat! Jag springer hem och packar en väska med det nödvändigaste, letar fram passet, duschar och går ut till den väntande bilen. Men var ska vi då? Ingen vet. Huvudsaken, enas vi om, är att komma bort från Oslo, bort från Norge.

Så, Sverige? Danmark? Äh, vi börjar köra mot Sverige iallafall och försöker komma fram till vad vi vill med resan. Det slutar med Västkusten & Smögen. Havet och lugnet lockar. Så till slut sitter vi i en mysig liten stuga med en altan.

Gott med svensk mat, svensk pizza, svenskt bröd och billliga svenska cigaretter och folköl! Här kommer en liten summering från helgen i bilder:

P utanför vår lägenhet, här börjar det..


P med fegsnöre & solbrillor, en liten bit på väg..


mmm, J med svensk Pizzasallad på Smögens Pizzeria..


Jag, P & J chillar på klipporna...


Nu du din lilla kontorsråtta ska du banne mig bli brun!  (Jag blev inte brun)


Titta vad vi hittade på vägen, en jätteparabol. Vi var givetvis tvungna att åka in och kika..

Dagens kontor

Som vanligt har jag så bråttom iväg på morgonen, men här kommer dagens kontor lite sent i alla fall:


Top - Vila
Kjol - Primark (London)
Leggings - Vila
Skor - Skopunkten

Godkväll rockers därute!

Min förb******* hyresvärd fixar aldrig internet. Lyckades ta mig in på ett trådlöst nu men vem vet hur många minuter det varar! Jag ska bjuppa på ett norskt ord i alla fall :

Fyr - Kille (typ)

RSS 2.0